Take a fresh look at your lifestyle.

Mircea Cosma ne spune cum ar fi rezolvat criza termiei la Ploiesti intr-un comentariu la postarea lui Eugen Cristescu

In urma cu patru zile multumeam public celor care s-au implicat pentru ca TAG sa intre in functiune, cu orice risc, pentru a creste nivelul energiei termice furnizate cu inca 20%, ceea ce, in zonele in care nu sunt avarii chiar se simte. Astfel, dupa ce cu cateva zile inainte multumisem d-nelor Roberta Anastase si Simona Uta, pentru ca au gasit solutii pentru mai multi bani pentru termie, respectiv pentru injectia de capital care sa ajute la pornirea cogenerarii structurii 5, acum patru zile multumeam public prefectului Virgiliu Nanu, subprefectului Emil Draganescu, primarului Andrei Volosevici si fostului presedinte al CJ Prahova, chiar daca aceasta pornire a TAG a venit un pic cam tarziu, dar in timp, totusi, pentru a face fata in apartamente la temperaturile scazute care au venit in ultimele doua saptamani.

Sunt printre cititorii Intransigent, probabil, oameni care vor spune: ce atatea multumiri, e treaba lor sa faca, de-aia sunt platiti?! Nu gresesc cu nimic, numai ca nu poti mentine o colaborare cu factorii decizionali daca ii injuri permanent, iar acolo unde recunostinta apare, lucurile se schimba in bine, oamenii se capaciteaza si se implica mai mult. Injurandu-i, jignindu-i nu facem decat sa mentinem o stare conflictuala care indeparteaza solutiile si punerea lor in aplicare. Astfel, mi-am facut un obicei din a-mi exprima recunostinta, atunci cand se face ceva real, chiar si fata de cei cu care nu am avut relatii bune in trecut, indiferent din vina cui ar fi fost.

Ce vreau sa spun in acest articol este ca, desi nu as fi crezut, pentru ca nu imi aduc aminte sa fii avut in trecut conversatii amiabile cu d-ul Mircea Cosma ori nu prea am fost de acord cu domnia sa, acum patru zile conversatia avuta a fost o adevarata lectie de administratie pentru cei care acum sunt la conducerea judetului sau a municipiului si, de ce nu, pentru parlamentarii de Prahova, care impreuna ar fi putut rezolva criza termiei care ne-a tinut in frig in apartamente si a generat multe debransari, din pacate.

” Administratia in a carei proprietate era la 1 iulie trebuia sa faca reviziile si reparatiile grupurilor de 100 de MGW…Nu este vina decat a celor care cred ca energia se produce in sedintele de consiliu sau prin contre in partid. Acum ca totul este in linie dreapta si a sosit si hidrogenul si s-a reglementat si la ANRE administratia judeteana daca este constienta ca 30% minimum din bugetul propriu vine din Ploiesti da acesti bani pe 3 luni pentru a depasi criza lasata de unul care acum lucreaza prin Campina. Asa  se face si asa este normal. La guvern trebuie maine dimineata sa fie parlamentarii care stau in Ploiesti sa ceara din rezerva  de stat cei 6 milioane de euro pentru echilibrarea alimentarii cu gaz a centralei…”

Am bolduit ce am considerat important din ceea ce a spus d-ul Mircea Cosma, care are experienta necesara pentru a da aceste sfaturi pragmatice. Prin urmare, ajutorul pentru intrarea in cogenerare a sistemului centralizat din Ploiesti ar fi putut fi acordat de catre Consiliul Judetean, daca exista aceasta intentie in limita celor 30% din banii care provin de la ploiesteni. Dar nu a existat, iar efectele le-am simtit cu totii pe sanatatea noastra.

In al doilea rand, fostul presedinte al CJ Prahova vine cu o solutie si din partea partea parlamentarilor de Prahova care sa faca front comun si sa mearga impreuna la premierul Nicolae Ciuca sa ceara 6 milioane de euro din rezerva de stat pentru echilibrarea alimentarii cu gaz a centralei. Nu e tarziu nici acum, daca parlamentarii, indiferent de partidele din care fac parte, isi vor uni fortele si vor iesi din starea de observatori actionand direct pentru binele celor carora nu peste mult timp le vor cere voturile.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy