Saptamana trecuta scriam despre electricianul Ioan Ene care, disperat ca Adunarea generala a Uniunii Asociatiilor de Proprietari a hotarat ca viitorul candidat sa fie o persoana cu studii superioare, a decis sa bage degetul in mare si sa vada cat de sarata este. Adica sa se apuce de strans semnaturi pentru demiterea presedintelui interimar Maria Manea, de parca ea ar fi votat in locul a 90% dintre cei prezenti. Vizate de schimbarea statutului sunt si cele doua juriste, respectiv Venera Cojocaru si Claudia Bitoiu( vicepresedinte) care sunt si mediatori, iar dupa stingerea litigiul in instanta, conform noului statut acestea devin incompatibile.
Am fost curiosi sa aflam care este punctul de vedere al Mariei Manea, cu privire la demersul infantil al electricianului marioneta al celor doua doamne. “Consider ca ceea ce face administratorul Ene este o actiune negandita pentru ca dansul trebuie sa stranga semnaturi de la presedintii asociatiilor de proprietari, nu de la administratori, nu de la lumea de pe strada. Aceste semnaturi trebuie tot la noi la UAP. Dumneavoastra chiar ati intuit bine ca alegerile le demaram noi, membri consiliului director impreuna cu mine. Domnul administrator Ene cred ca este o persoana frustrata. Care a avut calitatea de presedinte interimar vreo cateva luni si nu a stiut ce sa faca. Daca ar fi stiut ce sa faca participa la alegerile trecute. Singurul lucru bun, cu ghilimele de rigoare, pe care l-a facut cat a fost interimar a fost ca a vandut masina, Matiz-ul UAP, fara sa fie anuntata vreo licitatie. Nu mai stiu sa fie ceva de vandut in cadrul UAP-ului. Domnul Ene ar trebui sa aduca la cunostinta celor carora le solicita semnatura o motivatie”, ne-a declarat Maria Manea. De asemenea, exista o relatie buna cu furnizorii de utilitati, iar raportul cu autoritatile locale s-a imbunatatit vizibil in ultima perioada, fata de anii trecuti.
Aurelia Scordaliu, contabilul sef al UAP ne-a aratat in ultima balanta pe septembrie un plus de 25.182 lei in conturile UAP, in conditiile in care in aceiasi perioada a anului trecut se inregistra un deficit de 53.000 lei. “E vorba de neincasarea cotizatiilor de la asociatiile afiliate, care au condus la acest deficit”, ne-a mai spus Manea. La aceste realizari se adauga 400 de declaratii pe care UAP le face pentru asociatiile afiliate, contra cost si 150 de asociatii care fac cenzoratul la UAP. Din punct de vedere juridic, pe rolul instantelor se afla 400 de dosare.
Dupa cate se pare, argumentele lui Ioan Ene pentru strangerea de semnaturi in vederea demiterii presedintelui interimar palesc in fata realitatii.