Take a fresh look at your lifestyle.

Lungul drum al apei calde catre noi. Vezi ce spun specialistii ca ar mai trebui facut

Dupa cum stiti, incepand din data de 11.10.2022, toata responsabilitatea furnizarii apei calde si a caldurii este numai si numai in sarcina SC Termo Ploiesti SRL, o societate comerciala cu capital integral de stat, in care Consiliul Local este actionar.

SC Termo Ploiesti SRL a primit prin HCL gestiunea delegarii directe a serviciului de termie prin HCL, iar tot marti 11.10.2022 s-a semnat contractul care consfinteste aceasta delegare. TAG-ul si CAF2, cu echipamentele aferente au fost preluate de aceasta societate, dar lipsesc cateva lucruri esentiale pe care le dezvoltam mai jos…

SC Termo Ploiesti este infiintata de mai bine de o luna, are director desemnat si membri AGA din aceeasi perioada. Acestora li se adauga cinci membri ai Consiliului de Administratie. Vazandu-i, o prima intrebare care mi-a venit in minte, dar nu am spus-o atunci, a fost: oare cati dintre acesti oameni stau intr-un condominiu ale carui apartamente sunt racordate la sistemul centralizat si nu la casa? Se pare ca niciunul, ceea ce implica o lipsa de empatie sincera, care ar fi urgentat lucrurile, in schimbul aparentei implicari.

Pentru a veni in sprijinul celor din structura de conducere a SC Termo Ploiesti SRL, platiti sa ne furnizeze apa calda si caldura, pentru ca am vazut ca bajbaie, am vorbit cu specialistii pentru a afla care sunt pasii cei mai rapizi de urmat. In speranta ca nu vor cadea prada propriilor orgolii si nu se vor umfla in pene ca stiu ei mai bine, voi scrie mai jos care sunt acesti pasi, pentru ca cel tarziu pana pe 20 octombrie 2022 sa revenim la o viata normala:

 1. Contract de gaze- cine se ocupa si ce experienta are cu genul acesta de contracte?
 2. Contract de energie electrica pentru toate punctele de consum
 3. Preluare personal si semnare CIM in conditiile CCM actual
 4. Prelungire CCM cu act aditional pana la sfarsitul anului 2022( sindicatul pare a fi deschis unei astfel abordari)
 5. Depunerea documentatiei pentru obtinerea licentei provizorii cat mai repede
 6. Imediat ce s-a semnat contractul cu gazele trebuie pornite CT 23 August si CT Bucov
 7. Proba hidraulica CAF 2 si Punere in Functiune sistem HoneyWell, cu asistenta din partea firmei de la care a fost achizitionat. Conditii care se impun: gaze+ circulatie apa prin CAF2
 8. Pornire Cazan de Aburi Industrial (CAI) Fifati din dotare, pentru degazare apa de adaus in retea primara
 9. Inceperea umplerii retelei primare cu Apa Dedurizata( estimari: 40.000-50.000 mc)
 10. Atentie! Este interzisa umplerea simultana a retelei secundare. Reteaua secundara se va umple dupa reteaua primara…
 11. Proba hidraulica la reteaua primara( nu stim ce neetanseitati mai sunt nedepistate sau vor aparea)
 12. Pornire CAF2 si incalzirea apei in reteaua primara

Dupa parcurgerea acestor etape de catre SC Termo Ploiesti SRL, pe care le-au recomandat specialistii cu care am discutat, criza apei calde va fi rezolvata.

In urma discutiilor avute cu Vasile Ionescu, directorul SC Termo Ploiesti SRL, am aflat ca ieri au fost angajate doua persoane specializate pe Resurse Umane, iar astazi au fost semnate 40 de contracte individuale de munca cu fostii angajatii ai SC Termoficare Prahova si activitatea continua.

In ceea ce priveste sistemul HoneyWell suntem un pic in stand by pentru ca, desi Consiliul Judetean Prahova a aprobat suma de plata pentru a intra in posesia lui si al trimite catre SC Termo Ploiesti, fostul operator a venit cu unele observatii, care speram sa nu constituie impedimente mari pentru predarea-primirea lui cat mai repede.

Cu acestea fiind zise, urez mult succes angajatilor de la SC Termo Ploiesti si voi reveni cu noutati. Orice s-ar spune, cu cat lucrurile se misca mai repede, conform etapelor de mai sus, la noul operator, cu atat mai repede vom avea apa calda si caldura.

Sursa foto: digi24.ro

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy