Take a fresh look at your lifestyle.

Litigiul de munca dintre UAP si fosta angajata s-a mutat la Curtea de Apel. Iata care sunt datele problemei

Marti 20 octombrie 2015, are loc la Curtea de Apel Prahova apelul la procesul de pomina judecat la Tribunal de judecatoarea Alice Harhoi, cu privire la litigiul de munca dintre Uniunea Asociatiilor de Proprietari( UAP) si o fosta angajata, Elena Bauman( Vezi AICI), intre timp angajata in Primaria Ploiesti. Mai exact in cadrul Directiei Gestiune a Patromoniului.

Modul in care a fost judecat acest caz la Tribunal, a pus o pata asupra obiectivitatii de care a dat dovada judecatoarea. Astfel, in primul rand, cu totul atipic, Alice Harhoi nu a permis UAP sa vina cu martori care sa ateste ineficienta de care era acuzata fosta angajata, practicile acesteia la locul de munca, acestea fiind motivele principale pentru care i s-a desfacut contractul de munca. Rationamentul pentru care nu s-a permis citarea martorilor UAP nu ne este cunoscut nici noua si, probabil, nici Consiliului Superior al Magistraturii care ar fi trebuit notificat pentru ca nu s-a permis unui justitiabil, respectiv UAP in acest caz, sa foloseasca mijloacele garantate de lege pentru a se apara.

In alta ordine de idei, doamna Alice Harhoi a judecat acel dosar aflat pe rolul Tribunalului, fara sa tina cont ca nu era vorba despre un lititgiu de munca dintre o angajata si o societate comerciala, ci dintre angajata si un ONG, adica o organizatie non-profit, care functioneaza dupa alte reguli, statutare, in primul rand.

Spre bucuria fostei angajate a UAP, Elena Bauman s-a angajat inca de la sfarsitul anului trecut in cadrul primariei Ploiesti, asa cum spuneam. Poate ca acolo isi va dovedi eficienta si ne-am bucura sa fie asa, pentru binele ei. Cu toate acestea, Alice Harhoi nu a consemnat, din informatiile pe care le avem din dosar, ca Elena Bauman ar fi angajata pe undeva. Probabil, tocmai pentru a scoate in evidenta, eventual tacit, “gravitatea” masurii dispuse de UAP, adica aceea de a desfiinta postul pe care il ocupa fosta angajata.

Intrebarea mea, retorica ce-i drept, pentru Alice Harhoi este, daca ar conduce o entitate privata, activitate pentru care ar raspunde, oare ar tine in functie o persoana ineficienta pe fondul lipsei de lucrari, asa cum ar fi auzit ca este Elena Bauman din gura martorilor, carora le-a inchis…gura, neacceptandu-i in proces?

Ce-am mai retinut din decizia instantei conduse de doamna Alice Harhoi este faptul ca, intr-o proportie covarsitoare, motivarea instantei reprezinta textul apararii Elenei Bauman.

Cam asa sta situatia in acest dosar inainte de ziua de marti cand se va judeca acest caz. Sa speram ca judecatorii de la Curtea de Apel nu vor mai face confuzii intre societati comerciale si organziatii non-profit si, mai ales, ca nu vor ingradi dreptul martorilor de a-si spune cuvantul, procedural vorbind si, mai mult, vor tine cont de ceea ce spun acestia deoarce sunt fosti colegi ai …fostei angajate. Adica vor judeca impartial si vor tine cont de toate lucrurile, multe dintre ele, obositor de evidente.
Sursa foto: max-media.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy