Inceputul de an a fost cumplit pentru Sara si mama ei, Andra Mihaela Georgescu, care se confrunta cu viroza care s-a abatut asupra Romaniei. De pe data de 3 ianuarie a inceput calvarul famiei Georgescu, care se leaga, din pacate, de singurul spital pentru copii din Ploiesti, cunoscut sub numele de „Petrolul”.
Astfel, in seara acelei zile, Andra Georgescu, mama Sarei vazand ca starea de sanatate a fetitei sale se inrautateste, temperatura ajungand la 39,9 grade, a sunat la Salvare. S-a prezentat la domiciliu o salvare, iar cadrele medicale sosite i-au facut copilului un tst COVID, care a iesit negativ, dar starea de sanatate fiind in continuare rea, au decis sa duca mama si fetita la spitalul de Pediatrie Petrolul, dupa cum ne-a relatat Andra Georgescu.
„Acolo a fost evaluata si i s-a dat un tratament( prost, am, aflat azi, nu era pentru ce avea ea). Ne-am intors acasa, starea Sarei a fost din ce in ce mai proastas, iar a doua zi ne-am dus din nou la Petrolul, la fel a pus-o pe perfuzie, au evaluat-o, au lasat acelasi tratament si ne-au propus internarea, sa-i administreze antibiotic intravenos, daca nu raspunde la ce ne-au dat de luat acasa. Nu am ramas pe loic in spital, ci am revenit pe seara, la ora 22.00. Dupa ce am asteptat de la 22.00 pana la 00.30 noaptea, ne-au facut formele de internare. I-au pus Sarei branula si se pregateau de internare. Mi-au facut si mie test COVID pentru ca ramaneam cu ea ca apartinator. Testul meu a iesit pozitiv, moment in care au vrut sa ma dea afara din spital decat pe mine si sa opreasca copilul. Apoi s-au gandit ca este contact copilul si ne-au pus sa parasim spitalul amandoua la ora 02.40 noaptea, Sara fiind cu febra foarte mare”, ne-a spus Andra Mihaela, determinata sa arate cu ce s-a confruntat si sa traga la raspundere pe cei care i-au pus viata in pericol fetitei ei.
Ne oprim un pic si spunem ca nu cunoastem ce prevede protocolul in asemenea situatii dupa doi ani de pandemie, dar vorbim despre un copil cu temperatura de aproape 40 de grade, trimis pe drumuri cu mama sa, suspecta si ea de COVID. Suntem in miezul iernii, dar acest mod de lucru arata o lipsa crasa de empatie, daca nu chiar de profesionalism din partea celor care s-au ocupat de acest caz si care vrem sa stim cine sunt.
Citeste si: Casa de Arhitectura AMMO, despre iubirea si pasiunea de a fi arhitect si a da forma ideilor
Puse in fata faptului implinit, Andra Georgescu si fiica sa au plecat la ora 3.00 dimineata spre Spitalul Municipal Campina unde au fost duse intr-un izolator si au fost tratate profesionist. Sarei i s-au pus perfuzii si i s-a schimbat tratamentul propus de cadrele medicale de la Sptalul de Pediatrie Petrolul. Diagnosticul pus de medicii de la Campina, respectiv amigdalita puritacee, si schimbarea tramentului, dar mai ales a antibioticului administrat la Ploiesti, care nu se impunea, au ajutat la imbunatatirea starii de sanatate a Sarei.
Poate ca ar mai fi de mentionat ce a sublinat Andra Georgescu:” cand am cerut sa-mi scrie motivul pe fisa de externare, adica de ce ne dau afara la ora aceea, au refuzat categoric sa-mi dea orice, in afara de adeverinta cu testul meu COVID, sa ma inscrie in platforma”. Din spusele ei, rezulta ca cei care s-au ocupat de Sara nu si-au asumat sau nu au vrut sa-si asume deciziile luate ci au vrut sa se piteasca in spatele cazului de COVID al mamei ei, in caz ca aceasta va merge mai departe, pentru a-si cere dreptatea.
Incheiem deocamdata, cu multumirile exprese pe care Andra Georgescu le-a adresat cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Campina pentru modul in care au fost tratate ea si fiica ei.
Vom trimite acest material catre conducerea Spitalului de Pediatrie, pentru a ni se comunica un punct de vedere oficial, referitor la cine sunt persoanele care s-au ocupat de acest caz, de ce au trimis pe drumuri in miezul noptii o mama si pe fiica ei, bolnave si de ce nu si-au asumat nimic scris din masurile pe care le-au dispus…cu buna stiinta.
Asteptam raspunsul conducerii spitalului de Pediatrie Petrolul, speram unul profesionist, asumat si bazat pe efectuarea cercetarilor.