Take a fresh look at your lifestyle.

Casa de Arhitectura AMMO, despre iubirea si pasiunea de a fi arhitect si a da forma ideilor

In data de 17 martie, din curiozitate pe de o parte, dar si din dorinta de a vedea ce inseamna designul interior, am participat la o intalnire online cu doua doamne architect, care s-au dovedit a fi garantia intelegerii acestui concept. Mai mult, din discutiile cu Oana Maria Ene si Andra Mihaela Georgescu, caci despre ele este vorba, am retinut lucruri care ma ajuta sa vad din alta perspectiva ce inseamna design-ul interior, ce presupune si care sunt beneficiile lui.

Oana Maria si Andra Mihaela au format impreuna Casa de Arhitectura si Design Interior AMMO, titulatura care suna intr-un mare fel pentru ca face conexiune cu iubirea(AMMO) pentru aceasta meserie fruoasa de arhitect. Ascultandu-le vorbind despre design interior constati cu usurinta ca este vorba, nu doar de iubirea pentru arhitectura, ci despre pasiunea de a o pune in practica.

Daca ar fi sa imbrac intr-o singura propozitie discutiile de ieri despre design interior, as spune asa: Designul interior este pasiunea de a da forma ideilor, cu iubire!

Practic este vorba despre viziune, despre implicare in ridicarea din nimic a unei constructii in care cei care intra sa se simta …acasa, sa simta confortul si placerea de a locui sau munci in acel loc.

Implica multe nopti de nesomn, multe variante de lucru pentru a prezenta diverse optiuni, dar toate pornesc la drum dupa o analiza, de ce nu, psihologica a clientului asa cum bine spunea Oana Maria. Un set de intrebari bine tintit, ale caror raspunsuri sa edifice arhitectele noastre despre ce isi doreste cu exactitate clientul, cum ar vrea sa arate interiorul, cum sa fie dispuse instalatiile de caldura, electrice sau tehnico- sanitare, culorile de pe pereti, design-ul mobilierului si amplasarea lui, acoperisul sau tot ce tine de construirea unui imobil de la zero pana la predarea lui la cheie.

Am aflat lucruri despre care nu aveam habar, dar mai ales am aflat ce volum de munca implica meseria de arhitect si cat de vizionar trebuie sa fie cei care o practica, pentru ca fara o viziune asupra lucrurilor inainte de a le incepe, probabil, orice incercare este sortita esecului. Nu este cazul Oanei Maria si al Andrei Mihaela, pentru ca ascultandu-le iti dai seama despre profesionalismul lor si, mai ales, lucru care mi-a placut mult, cat suflet pun chiar si in instruirea pe care au avut rabdare sa mi-o acorde.

“Proiectam dedicat, pe fiecare sectiune in parte, in functie de ce am gandit ca spatiu interior, proiectam automat tot ce inseamna instalatie electrica, pentru ca, din moment ce noi avem in mintea noastra si pe hartie desenat exact, schematic, tinem cont de dorinta clientului. Vine de la sine si proiectarea instalatiilor, nu avem cum altfel, pentru ca stim exact sau ar trebui sa stim, unde sunt pozitionate obiectele de iluminat, care sa corespunda necesitatilor beneficiarului” ne-a spun Oana Maria Ene, in una din expunerile sale despre modul in care functioneaza design-ul interior.

Un lucru e sigur dupa discutiile de ieri: desi a fost doar o curiozitate participarea mea, m-am ales cu o noua perceptie, o baza de pornire pentru ce presupune aceasta ramura a arhitecturii.

Le felicit pe cele doua doamne, Oana Maria Ene si Andra Mihaela Georgescu, iar pe voi va invit sa accesati pagina de facebook a Casei de Arhitectura AMMO, pentru a invata lucruri noi despre cum vreti sa arate casa voastra in interior si in exterior si pentru a le contacta, daca veti avea nevoie de serviciile lor arhitecturale.

Mult succes si prosperitate!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy