Take a fresh look at your lifestyle.

Invitatie la curs// Terapia prin muzica. Dorin Achim: “ Muzica este un nesecat izvor de sanatate si bucurie! “

Muzica clasica, benefica, apartinand si unor compozitori contemporani face parte din marele tezaur al omenirii.S-au realizat studii şi cercetări foarte ample, avănd ca studiu mulţi subiecţi (oameni, animale, plante). Rezultatele sunt deosebite. S-au catalogat efectele fiziologice, psihice şi mai puţin cele de natură spirituală, cele care creează stări de Supraconştiinţă.   Muzica ne poate rascoli usor cele mai intime si profunde sentimente si ne poate conduce dincolo de aceasta “realitate”. Muzica este un dar divin, cu implicatii religioase, etice, estetice, biologice, psihologice, sociale.         De exemplu, medicii au descoperit că nivelul hormonilor ce declanşează stresul, nivelul adrenalinei şi al cortizonului pot fi diminuate cu 20% cu ajutorul muzicii clasice.

    Muzica unor compozitori, impune creierului să funcţioneze cu 8-12 cicli/minut, ceea ce face ca memoria să se imbunătăţească. Această viteză o au oamenii cu mari capacităţi (geniile). Viteza unui om “normal” este de 18-22 cicli/minut. Ţinând cont de faptul că existenţa cotidiană este caracterizată de tensiuni permanente şi presiuni exterioare, muzica  ne poate ajuta să ne menţinem sănătatea, bucuria, fericirea, implinirea.

Domnul Dorin Achim este autorul unui curs de muzica  terapeutica, fiind un muzician si muzicolog de exceptie. Studiile sale asupra efectelor sunetelor, vocalelor, muzicii terapeutice sunt rodul a peste 20 de ani de studii si aplicatii practice concepute intr-un mod riguros, fiind calculate cu precizie foarte mare, cu ajutorul computerului si a unor programe speciale, in studio-ul propriu. Toate exemplificarile din cadrul cursului au fost concepute la modul stiintific tinand cont de calitatile sunetelor, avand ca referinta atat lucrari foarte vechi cat si cele mai noi descoperiri in domeniu. De asemeni au fost verificate prin experienta directa pe un numar foarte mare de oameni. Cursul este structurat intr-un mod accesibil oricui, avand o durata medie de doua ore si jumatate, continand o parte teoretica si una practica, fiind recomandat si copiilor incepand de la varsta de 6-7ani. Cursul este deschis in multe orase din tara(Bucuresti, Iasi, Cluj, Brasov, Constanta, Deva, Pitesti etc….) In Ploiesti functioneaza de anul trecut, in componenta sa fiiind prezenti si copii. De asemeni sunt deschise cursuri in tari precum Italia, Franta, Germania, Ungaria.
La Ploiesti, evenimentul va avea loc pe data de 4 martie 2014, de la orele 16.30, la Muzeul Paul Constantinescu, str. Nicolae Blacescu, nr. 15. Important e sa retineti, pe langa toate beneficiile descrise ca: INTRAREA E LIBERA!

VA ASTEPTAM CU DRAG ALATURI DE NOI, IN LUMEA MAGICA A MUZICII SACRE, VINDECATOARE SI ARMONIZATOARE!


 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy