Take a fresh look at your lifestyle.

Intalnire de bun augur// Gabriel Țaga nu e omul negru care vrea sa distruga voleiului din CNVM. Vom continua

De astazi simbolistica zilei de Marti 13 isi va schimba conotatia negativa. Unii stiti, altii aflati acum, dar in urma unor plangeri care au ajuns la mine, cu privire la posibila desfiintare a sectiei de volei a Colegiului National Mihai Viteazul, am avut o intalnire cu directorul general, Gabriel Țaga. Aceasta a fost posibila dupa ce am avut o discutie cu inspectorul general al IJS Prahova, Nicolae Angelescu(foto), care a programat-o si a particpat la ea, cu acordul celorlalte parti, respectiv Gabriel Țaga(foto), Ion Oprescu(foto), alaturi de noi fiind și unul dintre parinți, Radu Popescu.

Discutiile au inceput prost, pe o tenta de incordare, in care orgoliile ne bantuiau, dar pe parcurs, cu intelepciune, cu totii am ajuns la un numitor comun. Am trecut cu totii situatia prezenta prin mai multe filtre, pornind de la faptul ca baza de selectie si performanta a Colegiului National Mihai Viteazul(CNVM), adica acele grupe sportive din clasele V-VIII reprezinta o problema pentru ca au fost desfiintate si ajungand la situatia in care cadetii erau pe punctul de a nu fi inscrisi in competitie in acest an.

Practic, istoria discutiilor a vizat reinfiintarea grupelor V-VIII, posibilitatea constituirii unor criterii de selectie, a unui regulament care sa fie respectat de sportivi si antrenori pentru a se evita derapajele si a ajunge la performantele de pe vremuri. Adica in acele perioade in care fostul Tricolorul LMV, actualmente CNVM, facea furori in randul competitorilor. Mi-am adus aminte cu nostalgie de antrenamentele pe care le faceam pe vremuri cand antrenori ca Laurentiu Mateescu, Dumnezeu sa-l odihneasca sau Fane Dumitrescu erau zeii nostri si nu suflam chiar daca ne lipeau de parchet. Dupa discutii am mers sa vad ce s-a construit in incinta colegiului si intrand in sala am retrait momentele antrenamentelor si competitiilor cu sala plina, la care participam ca elev. Terenurile in aer liber, de tenis, baschet, handbal, sau sala de gimnastica unde o profesoara foarte draguta, Roxana Neagu, se ocupa de elevii sai, printre aparatele de forta, toate la un loc au aratat ca exista preocupare pentru sport. In sala am facut cunostinta cu antrenorul echipei de baschet, Nicolae Bacan, un tip pe care l-am perceput a fi dedicat meseriei sale.  Marturisesc ca m-am dus la intalnire convins ca Gabriel Țaga isi doreste sa omoare incet, dar sigur sectia de volei. Pe parcurs, si sper sa nu ma insel, am vazut ca exista deschidere pentru gasirea solutiilor pentru ca CNVM sa fie Tricolorul LMV de alta data, adica o mandrie a judetului Prahova si o cinste pentru municipiul Ploiesti la nivel voleibalistic.

Toti participantii la discutiile din biroul directorului general Gabriel Țaga au venit cu idei, iar acestea au fost urmatoarele:

  • Refacerea grupelor V-VIII pentru a avea continuitate
  • Stabilirea unor criterii care sa ii motiveze pe acesti copii de gimnaziu pentru a intra la CNVM si a avea si performante scolare, nu numai sportive
  • Atragerea voleibalistilor si de la alte unitati de invatamant, cu perspective si talent sportiv in domeniu, legimati la sectia de volei a CNVM, cum era pe vremuri, cand se coagula tot ce era mai bun din judet, iar antrenorii se duceau dupa sportivi prin scoli generale. Acest lucru permite doar participarea la competitiile organizate de Federatia Romana de Volei, dar cu un program bine stabilit pentru anii urmatori copiii care vin din calsele V-VIII pot deveni elevi al CNVM si pot participa si la alte competitii
  • Identificarea solutiilor pentru continuitatea pe termen lung a sectiei de volei, masculin si feminin, identificarea solutiilor legale pentru acest lucru si a resurselor financiare care sa asigure performantele

S-a discutat si despre o colaborare cu Clubul Sportiv Scolar( CSS), care nu reprezinta o varianta viabila daca participarea la competitii nu are loc sub tutela sectiei de volei a CNVM, recunoscuta in tara si o onoare pentru fiecare elev care imbraca tricoul acestei echipe.

Concluziile au fost spuse de domnul Gabriel Țaga, pe care il citam: ”Dorim sa cautam impreuna cu inspectoratul Scolar o solutie astfel incat sainfiintam niste grupe de volei, nu clase de volei, la clasele a V-a care, fie prin CSS fie prin ore de ansamblu sportiv sa activeze cu profesorii si in incinta CNVM sis a se constuie intr-o baza reala de selectie pentru clasele a IX-a cu profil de volei…sub egida CNVM”

Cu acordul tuturor celor prezenti am stabilit o noua intalnire martea viitoare pe 20 noiembrie de la 11.30, in care sa venim cu solutii pentru ca sectia de volei a CNVM sa revina la statutul si performantele de odinioara. Un lucru important ar mai fi de mentionat si anume faptul ca exista trei posturi vacante de antrenori de volei, iar completarea lor ar duce la o imbunatatire substantiala a performantelor si bunei organizari.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy