Take a fresh look at your lifestyle.

Incompetenta de care da dovada Horia Tiseanu, directorul ADI TERMO PRAHOVA frizeaza bunul simt. Cerem demisia acestuia!

Nu stiu cum a fost primar acest individ, dar cand vad cum intelege sa isi desfasoare activitatea ca director la ADI TERMO PRAHOVA, de care depinde confortul in apartamentele ploiestenilor racordati la sistemul centralizat de distributie a agentului termic si caldura, imi dau seama ce isneamna sa fii plantat de partid. Inteleg ca este inginer, iar acest lucru il ajuta sa inteleaga, poate, tehnic, cum functioneaza lucrurile. Dar in ce priveste modul in care aplica si respecta legislatia are mari probleme, care ii pot atrage riscuri penale, precum cele pe care le-a avut cu ani in urma ca primar al municiupiul Campina.

Iata ce spunea dcnews.ro in 2016 despre Horia Tiseanu:

DNA arată într-un comunicat emis la acel moment că, în cursul anului 2014, inculpatul Horia Tiseanu, primar al municipiului Câmpina, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale un procentaj de 10% din valoarea unui contract de execuţie lucrări în sumă totală de 317.817 lei, din care a primit efectiv suma de 17.000 de lei.

„În schimbul acestor bani, inculpatul a facilitat firmei omului de afaceri câştigarea selecţiei de oferte (la cererea primarului Tiseanu Horia Laurenţiu au fost întocmite alte 2 oferte la preţuri superioare, fapt ce a asigurat desemnarea ca şi câştigătoare a ofertei societăţii reprezentate de omul de afaceri) şi a procedat la aprobarea încheierii contractului respectiv”, explică procurorii.

Poate ca l-am lasa in plata Domnului sa-si franga gatul, dar suntem interesati ca sa nu ne trezim, din cauza lui, ca nu mai avem apa calda in apartamente, pentru ca el nu a fost in stare sa organizeze o licitatie, iar dupa ce ca a organizat-o atat de prost si de tarziu( a inceput in ianuarie si a incheiat in 14 martie 202), nu e in stare sa o finalizeze nici la ora actuala, invocand colegilor de la observatorulph, ieri 6 aprilie 2022, ca ” nu poate avansa un termen de finalizare a licitatiei. Licitatia este in desfasurare”.

Citeste si: Licitația pentru apa caldă și căldura ploieștenilor este în ”aer”. Directorul ADI Termo Prahova: ”Nu putem avansa un termen”

Poate ca am fi acceptat mostra aceasta de incompetenta, dar fiind pe repede inainte( Veolia Energie Prahova va pleca de la Ploiesti pe 13 mai 2022) suntem nevoiti sa taxam orice aberatii pe care Horia Tiseanu le sustine pentru ca asa ii vine lui pe chelie. Au trecut trei saptamani de cand s-a finalziat licitatie si inca e in desfasurare, in conditiile in care a participat O SINGURA FIRMA si nu poate exista vreo contestatie.

Va spunem noi de ce nu este finalizata licitatia, dar inainte e nevoie sa il mai citam o dat pe d-ul Tiseanu: ” Tariful este inclus în documentația de atribuire, însă decizia de suspendare nu este definitivă și judecarea nu a avut loc pe fond”.

Citeste si: Instanta a decis suspendarea HCL 60/2022, cu privire la majorarea tarifului la gigacalorie solicitata de UAP Prahova. Ne intoarcem la pretul vechi de 362,58 lei fara TVA 

RASP, primaria Ploiesti si ADI Termo Prahova au fost notificate prin executor judecatoresc sa respecte efectele suspendarii HCL 60/2022. Vezi care sunt acestea

Dupa ce se presupune ca ati citit articolele de mai sus si v-ati lamurit cu privire la suspendarea HCL 60/2022, in care „onor” consilierii nostri locali au aprobat, fara respectarea prevederilor art. 7 alin 1 si 2 din legea transparentei decizionale, majorarea tarifului la gigacalorie la 605,22 lei fara TVA de la 362,58 lei fara TVA.

Pentru cultura general  d-lui inginer Tiseanu, tariful de 362,58 lei fara TVA este cel stabilit prin hotararile comune al actionarilor Consiliul Judetean si Consiliul local al ADI termo Prahova, in 7 decembrie 2021, care a fost trecut in caietul de sarcini care apoi, in ianaurie a fost urcat pe site-urile de licitatie, impreuna cu restul documentatiei, pentru atribuirea concesionarii serviciului de termie din muncipiului PLoiesti. Revenind la HCL 60/2022, din afirmatia inginerului, recte „Tariful este inclus în documentația de atribuire, însă decizia de suspendare nu este definitivă și judecarea nu a avut loc pe fond”, tragem concluzia ca Horia Tiseanu nu a inteles nimic din ce i se intampla si poate ca mzieaza pe vreun sprijin politic. Ne-am dori ca dac va fi asa, sa vina de la Roberta Anastase, prietenii stiu de ce…

De ce spunem ca nu a inteles nimic? Pentru ca, la o zi dupa aprobarea HCL 60/2022, Tiseanu, cu de la sine putere, far sa aiba o hotarare si la nivel de Consiliu Judetean, ca si actionar in ADI Termo Prahova care ii plateste salariul, instiinteaza participantii la licitatie, in numar de …unu, ca pretul de pornire la gigagacloriei in PLoiesti este de 605,22 lei fara TVA. Pentru acest lucru s-a ales cu plangere penala, iar el sustine in fata colegilor de la observatorulph ca tariful este inclus in documentatia de atribuire, fara sa precizeze care este: 362,58 lei fara TVA sau 605,22 lei fara TVA? Prin urmare, in mod normal si legal, documentatia de atribuire la care face referire este cea care a fost aprobata in 7 decembrie, nu notificarea cu noul tarif aprobat doar prin HOC, nu si prin HCJ, pe care a trimis-o cu de la sine putere, fara sa existe o dispozitie si a Consiliului Judetean, printr-o hotarare.

Confuzia din mintea d-ului Tiseanu este data si de afirmatia ca „decizia de suspendare nu este definitiva si judecarea nu a avut loc pe fond”, pentru ca suspendarea la care face referire este exwecutorie de indata, iar in acest moment a fost notificat sa ia seama si pretuls a fie de  362,58 lei fara TVA in ceea ce va decide cu privire la desemnarea castigatorului. Sau, poate, ca politciienii locali, interesati doar de operatori nu si de cetateni, cu sau fara interese pesoanale sau de grup, au inceput sa umble la relatiile lor prin instante, asa cum s-a mai intamplat, si Tiseanu este sigur ca supendarea nu va ramane dupa recurs. Il anunt pe aceasta cale ca, pe baza probelor noastre, nu se poate ca suspendarea sa nu raman activa pana cand se va finaliza judecata pe fond. Chiar sunt curios cine va fi judecator si daca isi va permite sa joace murdar si sa anuleze suspendare, pentru ca UAP Prahova va merge pan la Curtea de Justitie a UE, bineinteles dupa ce va trece pe la Insepctia Judiciar si celelalte institutii abilitate pentru a-i trage la raspundere pe cei care nu vor tine cont de probele clare care au condus la suspendarea HCL 60/2022.

Asadar, Horia Tiseanu este nesigur de un termen de finalizare al licitatiei pentru ca trage de timp in speranta ca instanta va anula suspendarea, iar acest lucru ridica multe semne de intrebare, pe care le vom elucida in timp. E alegerea sa daca respecta sau nu legea, noi ne facem datoria sa ii semnalam abuzurile si cine este abilitat sa-l traga la raspundere daca a gresit in detrimentul ploiestenilor.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy