Take a fresh look at your lifestyle.

Incepe reabilitarea retelei termice aferente SACET. Tinta lor este sa reduca nivelul consumului de gaze pentru agentul termic, iar a noastra este ca prin acest proiect sa se reduca tariful la gigacalorie

Astazi, la sala de 500 de locuri a Consiliului Judetean a avut loc lansarea proiectului Reabilitare retele termice aferente SACET Ploiesti, pentru cresterea eficientei energetice in alimentarea cu caldura urbana- Etapa I. Speakerii au fost Cristian Apostol, vicepresedintele CJ Prahova si Adrian Stoichita, asistent manager de proiect. Suma alocata de Uniunea Europeana pentru aceasta reabilitare este de circa 115 milioane de euro.

Aceasta prima etapa vizeaza reablitarea a circa 24 de kilometri de retea din totalul de circa 155 km care exista in acest moment in Ploiesti. Din cate s-a spus, tinta acestui proiect este ca prin reabilitarea retelelor termice a sistemului centralizat de distributie al energiei termice, sa se reduca intr-un procent cat mai mare consumul de gaze care este materia prima a agentului termic vandut populatiei.

Din discutia pe care am avut-o cu Adrian Stoichita, am inteles ca tinta este reducerea consumului de gaze prin reabilitarea retelei, care, in opinia domniei sale se va materialzia prin reducerea pierderilor de agent termic pe traseul de la furnizor la client.

I-am atras atentia si subliniez si aici, faptul ca reducerea pierderilor de agent termic nu are efect ausupra consumului gigacaloriei in apartament, care in medie este de 1,5 gigacalorii per apartament cu 2 camere, iar pe noi ne interseza ca impactul sa fie direct asupra tarifului la gigacalorie, adica sa fie cat mai mic. Reducerea consumului de gaze poate duce cu usurinta la reducerea tarifului cu 30% atat cat a sustinut anul trecut Dumitru Tudone, vicepresedintele CJ Prahova, dar consumul in apartamente ramane acelasi si important este ca tariful gigacaloriei sa fie cat mai jos. In acest moment tariful in Ploiesti este de 362,58 lei fara TVA.

In articolul de mai jos puteti vedea ce a spus Dumitru Tudone, legat de reducerea cu 30% a tarifului la gigacalorie si ne-am bucura sa isi mentina pozitie:

Ploiesti// Statutul ADI Termo Prahova a fost semnat si depus la instanta. Vezi si alte vesti bune legate de ce urmeaza sa se intample cu energia termica

Prezentarea succinta a proiectului o puteti vedea dand click pe link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/100003503433733/videos/345533237686511/ 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy