Take a fresh look at your lifestyle.

Gara de Vest, un real pericol pentru calatori

De obicei, se spune despre gari ca sunt elemente definitorii in cartea de vizita a unui oras. Daca este asa, Gara de Vest din Ploiesti contrazice din start acest principiu.

Cu toate ca, de ceva timp, Primaria Ploiesti si Consiliul Judetean sustin ca pregatesc un proiect comun pentru atragerea fondurilor europene, care vizeaza modernizarea iesirii din oras pe la Gara de Vest si facilitarea accesului în DN1. Partea administratiei locale prevedea atat modernizarea garii cat si realizarea unui pasaj pe sub calea ferată, iar CJ propunea realizarea unei pasarela pentru supratraversarea Drumului Naţional 1, inspre Strejnic, aceste lucruri au ramas doar la faza de proiect. La un scurt periplu prin gara cu pricina imaginile sunt de-a dreptul infioratoare. Caini maidanezi si infometati de care cu greu poti trece fara sa fii muscat, buruieni si ierburi crescute chiar in fata liniei 1, in spatele garii adevarate „transee”lasate in urma de cautatorii de fier vechi, ambalaje, pet-uri, canapele rupte iar lista ar putea continua. Drumul spre casa de bilete, caci doar una mai este functionala, este o adevarata aventura. Bucati mari de tencuiala risca sa cada in orice moment in capul vreunui calator.In aceste conditii,  Gara de Vest din Ploiesti a devenit, fara doar si poate, unul dintre cele mai evitate locuri din oras. O zona rau famata, urat mirositoare, unde mizeria, gandacii sobolanii si aurolacii fac parte integranta din peisaj.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy