Take a fresh look at your lifestyle.

Fostul presedinte interimar al UAP, Ioan Ene a vandut Matiz-ul Uniunii actualei juriste. Cica era inutil, iar procedura de vanzare e cusuta cu ata alba

Dupa moartea lui Ion Stan, fostul presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari, mai multe persoane au incercat sa puna mana pe putere, daca putem spune asa. Printre ei se afla la loc de frunte Ioan Ene, cel care la sfarsitul anului 2010 asigura interimatul si nu era departe de a face un SRL din Uniunea Asociatiilor de Proprietari.  Printre febletile acestuia s-au aflat dintodeauna “juristele”, dar in acest caz… jurista UAP, Venera Cojocaru, care a beneficiat de autoturismul Matiz verde, PH-94-PMP, probabil pentru merite deosebite.

Ceea ce mi-a atras atentia in procesele verbale ale celor doua sedinte ale Comitetului Executiv  este rapiditatea cu care a achizitionat Venera Cojocaru autoturismul, in egala masura cu imensa implicare a administratorului Ioan Ene, fostul presedinte interimar.

Primul proces verbal intocmit de Simona Baicoianu pe data de 19.11.2010 avea la punctul 7 pe ordinea de zi “Vanzarea autoturismului Matiz si a canapelei”. Conform acestui preces verbal, Ion Ene a adus la cunostinta Comitetului Executiv de atunci faptul ca “ este necesara vanzarea Matiz-ului, deoarece nu este de utilitate. Comitetul executiv este de acord cu vanzarea masinii in prezenta persoanelor Raileanu Aurel, Irodei Ionel. Aceste doua persaone sunt mandatate pentru vanzarea masinii”. Uite asa am aflat ca Ioan Ene, acest om cu o coloana vertebrala de invidiat pentru mobilitatea ei, ba portocalie, ba rosie s.a.m.d,  a vrut sa vanda masina UAP considerand ca nu este utila. Curios este ca nu s-a opus niciunul dintre cei prezenti la aceasta propunere venita din partea patronului SRL-UAP-ului de la acea data.

Urmatorul pas a fost anuntul de participare la licitatie sau la ce o fi fost in mintea lui Ioan Ene ca trebuie sa se organizeze sau mai bine sa nu se organizeze, pentru ca jurista Venera sa puna manutele ei delicate de mediator pe matizul verde praz. Stimabilul domn Raileanu, neprihanit cum il stim, a primit de la caserie suma de 12 lei si s-a deplasat la ziarul RAID pentru a publica anuntul, in data de 3 decembrie 2010, pentru doua aparitii. Ca sa puteti observa premeditarea va atragem atentia ca data de 3 decembrie 2010 a fost vineri ceea ce presupune ca in acea zi era imposibil de tiparit. Stim cu totii ca ziarul RAID apare luni, miercuri si vineri.

Cu sabia lui Damocles deasupra frezei, Ion Ene, presat umar la umar de Venera Cojocaru, care scria de zor procesul verbal, desi nu ea avea aceste atributii,  a decis ca MARTI 7 decembrie sa convoace o alta sedinta de Comitet Executiv pentru a ramane …insarcinat. Sarcina sa era aceea de a fi imputernicit sa vanda masina si, o sa radeti, chiar a vandu t-o cu 1.200 de euro( 5.138,40 lei conform contractului de vanzare- cumparare). Interesant este ca graba a fost atat de mare incat din cele doua aparitii, anuntul nu a aparut decat o singura data. Problema e ca nu am vazut si noi anuntul si credem ca nici nu exista la dosar. Adica a fost o facatura de licitatie, menita sa creeze premisele unei licitatii aproape legale, dar masina fusese “vanduta” inainte de al doilea proces verbal.

Cum spuneam, in data de 7 decembrie Venera Cojocaru completa procesul verbal pentru a putea sa isi ia Matiz-ul si scria cam asa: “Biroul executiv imputerniceste pe d-ul Ene ptr. vanzarea autoturismului. Vanzare Matiz- ptr. cumparare- vanzare . Ptr. pretul de 1200 euro sunt de acord 8( cifra modificata) persoane din cei prezenti. La aceasta oferta de 1.200 euro ca si cumparator Cojocaru Venera de acord cu suma. D-ul Toma Popescu se abtine cu aceasta procedura de vanzare- cumparare a masinii UAP Matiz”. Daca va bufneste rasul cand cititi formularea Venerei Cojocaru in dubla ei calitate de cumparator cu scriitor al procesului verbal, nu e vina noastra, noi doar am redat textul integral.

Marinimia fostului presedinte interimar, electrician de profesie, cu scoala profesionala la baza a fost consemnata in procesul verbal. Fiind vorba de perioada Craciunului, acesta a supus aprobarii acordarea sumei de 250 lei ca prima avocatului colaborator, Claudia Bitoiu( actualmente vicepresedinte UAP) , care avea un contract de colaborare, din cate imi aduc aminte, de vreo 1.200 lei. Nefiind salariata a UAP, ci colaborator, iar aceasta prima pare a fi o cheltuiala nejustificata, facuta pe ochi frumosi.  Deh, slabiciunile astea pentru juriste, il muncesc rau pe fostul presedinte interimar. Poate ar mai fi de mentionat ca si Ioan Ene s-a aflat in situatia Simonei Baicoianu atunci cand a ocupat functia de presedinte interimar. Adica era administrator la multe asociatii. O sa revenim cu numarul exact al acestora, pentru ca nu suntem foarte siguri de informatia pe care o avem, acesta laudandu-se ca administreaza in jur de 24.
Din pacate, n-am reusit sa aflam cu cat a fost vanduta canapeua. In schimb am aflat cati bani vroia sa dea Ioan Ene pe un site al UAP in decembrie 2010. Tot ce pot sa va spun e asa: „Scump, scump d-le Ene. Dincolo era mai ieftin”. Revenim…


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy