Take a fresh look at your lifestyle.

Filmul „5 zile de război” va avea premiera în România în luna februarie

RomâniaFilm împreună cu Primăria Municipiului Ploieşti organizează în premieră o seară culturală.

Vă invităm la deschiderea primului CINE ART HOUSE din România şi lansarea în avanpremieră a filmului hollywoodian “5 Zile de Război”.

Astfel, vă aşteptăm la cinematograful Premiera maine, 31 ianuarie 2012 incepand cu:

Orele 17:00 pentru Conferinţa de presă – Lansare CINE ART HOUSE Ploieşti

Orele 19:00 pentru Lansarea filmului  – 5 Zile de Război

București, 12 ianuarie: „5 zile de război” (5 days of war) va fi lansat în România pe 3 februarie şi va putea fi vizionat în cinematografele din ţară.

Producţia cinematografică ce prezintă conflictul militar dintre Georgia şi Rusia din 2008, beneficiază de o distribuţie impresionantă, cu Rupert Friend în rolul principal, dar şi Andy Garcia, Val Kilmer şi Dean Cain. Regizorul peliculei este Renny Harlin, renumit pentru producţii celebre precum Die Hard (Bruce Willis) sau Cliffhanger (Silvester Stalone).

Rupert Friend joacă rolul unui reporter nord-american, Thomas Anders, salvat de la moarte în timpul războiului din Irak de către un contingent georgian din Forţele Aliate. La îndemnul unor amici din Tbilisi, care îl informează că este pe cale să izbucnească un conflict armat între Georgia şi Rusia cu privire la regiunile Osetia de Sud şi Abhazia, Thomas Anders pleacă spre Georgia împreună cu cameramanul său Sebastian Ganz. Jurnalistul devine astfel martorul unor execuţii barbare ale rebelilor separatişti din Osetia de Sud, cărora le cade victimă populaţia civilă nevinovată din Georgia.

Filmul arată o Europă neinteresată de confruntările violente atât de apropiate, a cărei atenţie e îndreptată mai degrabă către Jocurile Olimpice de Vară de la Beijing, ce se desfăşoară în paralel cu conflictul armat.

Renny Harlin, regizorul filmului, recunoaşte că l-au impresionat întâmplările din acea perioadă din Georgia şi tragediile personale ale civililor: “Această poveste este una foarte puternică şi devastatoare, iar lumea nu i-a acordat atenţia cuvenită…În acest conflict armat, 6 jurnalişti au fost ucişi, iar acest film încearcă să le spună povestea, a lor şi a civililor, punând accent pe ce se întâmplă cu ei când o ţară obişnuită ajunge în război”. Dramele jurnaliştilor şi a civililor sunt, într-adevăr, impresionante, iar pelicula surprinde într-un mod realist situaţia acestora: abandonaţi de celelalte ţări, ucişi, bătuţi sau cu răni pe viaţă, cu drame care nu pot fi uitate, aceştia renunţă la tot pentru a rămâne în viaţă.

5 zile de război este primul film străin adus de RADEF RomâniaFilm după o pauză de 4 ani. Acesta este considerat un film de artă, apreciat de criticii cineaşti din toată lumea şi care trebuia să fie distribuit şi în România. Marius Iuraşcu, director general RADEF, a declarat: “Lansarea filmului 5 zile de război este primul pas pe care RomâniaFilm îl face pentru dezvoltarea unei noi platforme de distribuţie de filme străine. Ne propunem ca în următorii 3 ani importanţa acestui palier să crească, iar RomâniaFilm să aducă filme străine de calitate, apreciate de criticii de filme”.

Sinopsis “5 Zile de Război”

Regia: Renny Harlin

Distribuţie: Rupert Friend, Emmanuelle Chriqui, Richard Coyle, Andy Garcia, Val Kilmer, Dean Cain

Premiera în România: 3 februarie 2012

Reporterul nord-american Thomas Anders este salvat de la moarte în timpul războiului din Irak de către un contingent georgian din Forţele Aliate, dar unul dintre colegii săi este ucis, tragedie în urma căreia tânărul decide să se întoarcă în Los Angeles.

La îndemnul unor amici din Tibilisi, care îl informează că este pe cale să izbucnească un conflict armat între Georgia şi Rusia cu privire la regiunile Osetia de Sud şi Abhazia, Thomas Anders pleacă spre Georgia împreună cu cameramanul său Sebastian Ganz şi este martorul unor execuţii şocante şi barbare ale rebelilor separatişti din Osetia de Sud, cărora le cade victimă populaţia civilă nevinovată din Georgia.

Despre RomâniaFilm

RADEF (Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor) RomâniaFilm este activ implicată în industria cinematografică românească, fiind reprezentantul tradiţional al României în acest domeniu încă din anii ‘50. În ultimii 20 de ani, şi-a adaptat activitatea la noile condiţii create de piaţă, prin distribuţia şi exploatarea filmelor. RomâniaFilm are o reţea de 29 de săli în 20 de oraşe din România. In perioada 2010 – 2011, RADEF a modernizat 3 sali de cinema (Florin Piersic – Cluj; Premiera – Ploiesti; Europa – Bucuresti), a digitalizat 3 cinematografe (Florin Piersic – Cluj; Premiera – Ploiesti; Patria – Craiova) şi a deschis lanţul de minisăli Caffe Cinema 3 D (Patria – Bucuresti; Premiera – Ploiesti; Orizont – Calarasi; Flacara – Dr. Turnu Severin).

O dată cu preluarea managementului de către actuala echipă de conducere, RomâniaFilm a reuşit să achite datoriile istorice ale regiei, de peste 115 miliarde lei vechi, a readus filmele de calitate în cinematografele RADEF şi a început „schimbarea la faţă” a vechilor săli de cinema.

Dintre proiectele de viitor ale directorului general Marius Iuraşcu, amintim reabilitarea sălii de cinema Gloria din Bucureşti şi transformarea ei în cea mai modernă şi atractivă sală pentru copii, denumită generic „Cinepici”, sală multifuncţională, care va conţine cinema digital, sală de spectacole, sală de teatru, sală de festivităţi etc.

De asemenea, RADEF pregăteşte digitalizarea, reabilitarea şi modernizarea următoarelor săli de cinema: „Victoria” din Târgu Jiu, care se va numi „Sergiu Nicolaescu”; „Dacia” din Piatra Neamţ, care se va numi „Draga Olteanu Matei”; „Modern” din Piteşti, care se va numi „Sebastian Papaiani”; „Porţile de Fier” din Drobeta Turnu Severin, care se va numi „Geo Saizescu”; „Patria” din Craiova, care se va numi „Amza Pellea” şi „Unirea” din Botoşani.

Din lanţul de minisăli Caffe Cinema 3 D, în 2012 vor mai face parte Alba Iulia, Bistriţa, Deva, Hunedoara, Timişoara, Arad, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila şi Constanţa.

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy