Take a fresh look at your lifestyle.

Fals si uz de fals in stil mare, la PP-DD Prahova, sub obladuirea Bucurestiului (II)

Asa cum am promis, astazi va prezint al doilea caz de marsavie politica, din interiorul PP DD Prahova, sub conducerea lui Radu Socoleanu si sub directa obladuire a persoanelor importante din structura de conducere al partidului, la nivel central. Actele emise, atat la nivel judetean, cat si la nivel central in cazul Gabrielei Costache, ca si in cazul Octavian Popina, arata foarte clar ca exista o stransa legatura intre cele doua foruri.

Gabriela Costache a fost persoana din imediata apropiere a Dianei Severin, candidata PP DD la functia de primar al municipiului Ploiesti. Inca de la inceputul campaniei Socoleanu a obstructionat-o pe Severin. Cu greseli sau fara greseli cele doua femei au muncit pentru PP DD care, prin Radu Socoleanu si Gabriela Anghel Lola, le-a intors spatele in secunda doi. Mi-a venit in minte, discutia relatata de Popina, in care Radu Socoleanu ii spunea, textual: “Am o armata de avocati. O sa iti iau si chilotii dupa tine!”, dupa ce acesta facuse o afirmatie rautacioasa si, in mintea “liderului”, anulase toata munca si banii pe care i-a bagat in campanie. Pare din ce in ce mai interesant acest individ numit Radu Socoleanu, care arunca pe fereastra munca unor oameni si oamenii insisi, spunadu-le fara remuscari, in fata: “Asa e viata in politica”.

Intai excludere, apoi instiintare, dar intre ele Bucurestiul da verdictul

Pierderea functiei de consilier local de catre Gabriela Costache este fara logica, la fel ca in cazul Octavian Popina. Ba mai mult, este si mai evident ca este nestatutara si poate atinge chiar conotatii penale. Asadar, odata incheiata campania electorala la locale, Gabriela Costache s-a trezit la investirea in functie din sedinta de Consiliu Local, ca i s-a retras sprijinul politic si nu mai detine calitatea de consilier local. N-are importanta in discutia noastra cine i-a luat locul si ce interese sunt la mijloc( poate o sa le spunem alta data), important este ca Gabrielei Costache, fara sa fie instiintata care este motivul, i s-a retras sprijinul politic si, totodata, functia.

Insiruirea haotica a datelor de pe actele emise, atat de catre Biroul National de Coordonare, cat si de Biroul Judetean PP DD, fara o ordine fireasca a datelor, arata mult mai clar decat orice explicatie, ca este o facatura. Mai mult, arata ca ceea ce se emite in interiorul acestui partid, cel putin in cele doua cazuri prezentate, este nestatutar. Instiintarea de retragere a sprijinului politic trimisa Gabrielei Costache este din data de 23.06.2012, fara numar de inregistrare, asa cum ar trebui sa aiba orice act emis de un partid care se respecta.

Retineti data instiintarii care spune ca : “Aceasta decizie a fost luata la propunerea Biroului de Coordonare de catre Biroul Permanent Judetean PP-DD Prahova cu supunerea spre aprobare Biroului Permanent National, ca urmare a incalcarii de catre dumneavoastra a statutului partidului Poporului Dan Diaconescu”. Semnat Radu Socoleanu. Pana aici nimic iesit din comun. Ok, vrei sa retragi sprijjinul cuiva pentru ca a incalcat statutul. Trece si asta. Problema cu iz penal vine de-abia atunci cand Organizatia Judeteana a PP DD emite decizia de excludere din partid, care poarta data de 19.06.2012, adica …cu patru zile mai devreme decat institintarea persoanei in cauza. Mai mult, decizia este emisa chiar cu o zi inainte ca Biroul National de Coodonare sa emita Hotararea 48/20.06.2012, in care, la art. 1 se spune: “ Se aplica sanctiunea prevazuta de art. 17, lit. f din Statutul PP-DD, respectiv excluderea din partid a urmatorilor…”

Citam art. 17, lit. f din statuttul PP-DD, cu riscul de a fi prea tehnici, dar din dorinta de a combate comentariile imbecile, care contesta aceasta facatura pornita de la Prahova si girata de conducerea PP-DD, prin Biroul National de Coordonare:

f) Excluderea din partid:

– Pentru orice membru al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, cu exceptia membrilor care ocupa functii si in structura Biroului National de Coordonare, de catre Biroul National de Coordonare, la propunerea Biroului Executiv Local, Biroului Permanent Judetean, Biroului Permanent National, Biroului National de Coordonare, a prim-vicepresedintelui desemnat de catre cei 5 membri fondatori sau a presedintelui partidului.

Asadar, Hotararea cu pricina este emisa de forul central, care este indreptatit prin statut sa o emita. Problema e cand a fost emisa? Si mai ales de ce?

Este sau nu este Gabriela Anghel Lola presedintele Oragnizatiei Municipale?

Daca nu este presedinte de ce semneaza decizia de excludere din partid a Gabrielei Costache. Aceasta ar fi o mare intrebare pentru cei care vor judeca acest caz in instanta. Daca nu este presedinte, atunci sunt mari suspiciuni de fals si uz de fals si cineva trebuie sa raspunda, fie si in solidar. Dupa cum vedeti pe Decizia nr. 001/19.06.2012( spre deosebire de intiintarea retragerii sprijinului politic, decizia are numar de inregistrare) in partea de jos a paginii se regaseste semnatura presedintelui Organizatiei municipal a PP DD, care este nimeni alta decat Gabriela Anghel Lola, despre care Costache si Popina spun ca nu este presedinte al acestei organizatii, pentru ca nu figureaza nicaieri consemnat acest lucru. Acum Gabriela Anghel Lola, care si-a permis sa semneze acea decizie, are cumul de functii. Este membru in Consiliul de Administratie al RASP si, din cate am inteles de la interlocutorii mei, ar fi si City Manager la Sirna.

Spre deosebire de ea, Gabriela Costache, care si-a castigat locul de consilier local, pe listele PP DD, nu poate sa isi exercite functia, pentru ca Lola, i-a dat cu pixul in cap, cu o semnatura prin care i-a …semnat sentinta.

Raspuns la contestatie cu motive “cap in cap”

Motivele invocate in raspunsul la contestatia depusa de Costache sunt de-a dreptul hilare, dar reflecta o dorinta clara de a face rau unei persoane a carei fata nu-ti place, poate, ca singur argument. Prin acest raspuns este aratata debandada din interiorul PP DD Prahova, avand in vedere ca este semnat de 3 din 5 membri ai Comisiei( vezi foto) si, binenteles, nu beneficiaza de un numar de inregistrare care sa ateste ca este un document oficial.

Din acest document, doua lucruri mi-au atras atentia in mod expres. Una dintre acuzele aduse Gabrielei Costache este: “modificarea listelor pentru consiliul local in ultimul moment, excluzand de pe lista membri importanti ai organizatiei, cu consecinte majore asupra bugetului de campanile”. In aceste conditii putem trage concluzia ca Gabriela Costache chiar era o forta in partid, iar Socoleanu si Lola, doar niste glugi de coceni?

Aceasta acuza se bate cap in cap cu prima: “absenta totala de la sediul partidului din str. Constantei nr. 16 pe perioada campaniei electorale”. Este stiut faptul ca Gabriela Costache a facut parte din echipa Dianei Severin, care isi alesese alt loc de campanie decat cel al partidului, din considerente de ea cunoscute. Fapt acceptat cu buna stiinta de conducerea PP-DD Prahova. Oare cum ar fi putut modifica listele, daca nu era la sediul str. Constantei?

Zaharul pe coliva, ca sa spunem asa, este pus prin enuntul din punctul 1 din Hotatarea Comisiei Judetene pentru Statut, Etica si Litigii din PP DD Prahova: “ Considera ca decizia de excludere din partid, de retragere a sprijinului politic si invalidare de pe lista partidului a domnei Costache Gabriela s-a hotarat in conformitate cu dispozitiile art. 17, lit e si f si art 68(16) din statutul PP DD Prahova”.

Art. 68(16) stabileste atributiile Biroului National de Coordonare: “Hotaraste si aplica sanctiuni in conformitate cu prezentul Statut”. Raspunsul Comisiei arata ca in cadrul acestor actiuni care au condus la eliminarea Gabrielei Costache si a lui Octavian Popina, forul superior de la Bucuresti a avut cunostinta de actele si faptele de “glorie” savarsite de tandemul Socoleanu- Anghel Lola. Intrebarea fireasca ar fi unde este ETICA in toata ecuatia asta fara necunoscute?

Biroul Permanent Judetean schimbat peste noapte. Asa vor muschii lui Socoleanu, aia „statutari”!

In urma cu doua saptamani, intr-o vineri, Biroul Judetean al PP DD a fost schimbat din temelii, din nou, fara sa se respecte statutul, dar déjà nu ne mai mira nimic cand e vorba de actiunile domnului Radu Socoleanu. “Au venit cu o hartie semnata si stampilata de la Bucuresti, cu un nou Birou Permanent Judetean, din care sunt eliminati 12-15 vicepresedinti, membri ai Biroului Permanent Judetean, fara alegeri statutare. Fara SWOT, fara sedinta de eliminare, fara, macar, sa-i anunte ca au fost eliminati. Fara ca cei nou-veniti in Biroul Judetean sa fie supusi votului. Socoleanu si-a facut Birou Permenat Judetean in care sa fie sigur ca are majoritatea”, ne-a declarat Gabriela Costache.

Printre cei care se regasesc pe lista celor exlusi din Biroul Permanent Judetean sunt:

– Stoica Nicolae

– Craciun Razvan (Manesti, primul presedinte PP DD Prahova)

– Parachiv Elena( Valea Calugareasca)

– Radu Viorel ( exclus si din partid, dupa ce a scos primar la Sirna, unde a fost primul pe lista pentru consiliul local)

– Musa Samir( Boldesti Scaieni)

– Badea Florica( Predealul Sarari)

– Grigore Paul( consilier local Izvoarele)

– Tudor Constantin (Calugareni)

– Radu Catalin( Tataru)

– Ardeleanu( Ploiesti)

– Zamfir( Plopeni)

– Cucu (Ploiesti)

– Stoica

– Razvan Tanase( si-a dat singur demisia)

– Octavian Popina

Practicile de la Ploiesti nu sunt singular. La fel s-a intamplat si la Targoviste, unde jurnalistul Radu Popa, preseidnte de organizatie, a eliminat, prin aceeasi procedura, cativa membri, dup ace acestia au castigat prin forte proprii locurile in Consiliul Local. ( Vezi AICI)

MAN, what’t up? “Faptele” de arme ale Simonei MAN ies tot mai mult la iveala

Intamplator sau nu, acuzele la adresa Simonei Man se intetesc printre membri PP DD din tara. Daca in ceea ce v-am relatat pana acum se poate spune ca nu s-a facut nimic fara stirea ei, de la Arad vin informatii cu multe zerouri in euro. Acuzatoare este Gabriela Tripon, fosta vicepreseidnte a filialei Arad. Mult timp l-am respectat pe Dan Diaconescu, ca jurnalist, om care din nimic, prin munca, a creat un imperiu mediatic. Nu ma intereseaza cine e in spatele lui, ma intereseaza doar sa se dezica public de practile celor din jurul sau, care isi bat joc de oameni simpli care au muncit. Prefer sa cred ca este strain de toate aceste matrapazlacuri, dar mi-e teama sa nu ma amagesc. Il atentionez pe aceasta cale ca drumul pe care a inceput sa mearga, inconjurandu-se de specimen ca Radu Socoleanu sau Gabriela Anghel Lola si multi altii ca ei, este unul gresit. Care se va intoarce impotiva lui, poate mai repede decat ar crede. Tot esafodajul partidului care se numeste al “poporului” se cladeste incet, incet pe minciuna, iar aceasta minciuna este din ce in ce mai evidenta. Este pacat, pentru ca PP DD a fost privit de la inceput, ca unica salvare in contextul politic de 22 de ani incoace, cu aceleasi partide si oameni la putere sau in opozitie. Cum se spune, fiecare pasare pe limba ei piere. Despre Simona Man puteti citi un articol din Romania Libera AICI.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy