Take a fresh look at your lifestyle.

Fals si uz de fals in stil mare, la PP-DD Prahova, sub obladuirea Bucurestiului (I)

Gabriela Costache si Octavian Popina sunt doi oameni care au muncit in Campania PP-DD la alegerile locale din 10 iunie 2012. Asa cum era si normal, amandoi au reusit sa isi castige locul de consilier local, respectiv consilier judetean. Numai ca, nu cu mult timp in urma, au fost exclusi din partid, li s-a retras sprijinul politic si astfel si-au pierdut si locurile de consilieri. Avand in vedere toate acestea, am vrut sa vad care este opinia celor doi cu privire la ceea ce au avut de patimit si cine este vinovat pentru calvarul pe care l-au trait in ultimele doua luni. Asa cum ma asteptam, vinovatul principal a fost aratat a fi Radu Socoleanu, cu sprijinul Gabrielei Anghel Lola, care se autointituleaza presedinte PP-DD Ploiesti, desi se pare ca nu este si al Simonei Man, cea care a girat toate mizeriile pe care le veti vedea mai jos in fotocopie.

Autorul moral al aparitiei lui Socoleanu in PP-DD, dupa cum chiar el sustine, este Octavian Popina. “Noi am fost patru persoane care eram in discutii permanente cu Bucurestiul, iar eu am fost cel care am sustinut in mod deosebit persoana Socoleanu. Din grupul nostru, doua persoane nu erau pentru el, deoarece il cunoasteau din mediul de afaceri, pentru ca e un carpanos, ca sa zic asa, o jigodie”, spune Popina, care il cunoaste pe Socoleanu de la PNG. Chiar si-a adus aminte cum Socoleanu l-a “developat” pe Becali de vreo 20.000 de euro, inainte sa il dea afara si cum el, cu mai multi vicepresedinti s-au dus la Jiji sa-l apere. Replica acestuia a fost categorica: “Sa nu veniti la mine pentru tradatorul ala!”.

Soc! Radu Socoleanu nu este presedinte al PP-DD Prahova

“El nu a fost niciodata presedinte plin. A fost interimar ca si acum, pentru ca nici acum nu este decat presedinte interimar. Procesul verbal de constituire n-a fost semnat niciodata, nu a fost validat niciodata. Nu exista acel proces verbal”, marturiseste Popina. Din cate se pare PP-DD Bucuresti nu a trimis niciodata procesul verbal desi asa spune procedura stabilita in statut, poate tocmai din dorinta de a-l mentine pe Socoleanu interimar si sa poate fi scos in afara in orice moment. “In urma conferintei la care Socoleanu a fost ales presedinte, Bucurestiul trebuie sa faca un proces verbal, cu numar de inregistrare si sa-l trimita la Ploiesti, iar in el sa mentioneze membri Biroului executiv, presedinte, primvicepresinte, vicepresedinti, toata structura. Cum spuneam, acest proces verbal nu a ajuns niciodata la Ploiesti”, mai spune Octavian Popina. Cu toate acestea, dupa momentul alegerilor toata lumea s-a pus pe treaba si in cel mai scurt timp, de la 40 s-a ajuns la 92 de organizatii, in momentul depunerii listelor pentru alegerile locale. “ In tot acest timp, Socoleanu nu a facut nicio organizatie. Ba chiar ne-a incurcat. La Slanic era primar PRM si a zis domn’ Popina ma ocup eu. A lasat-o pana in ultima secunda. La Adunati la fel, a zis ca are el preotul de acolo. Daca nu ma insel, ca n-a fost pe colegiul meu, organizatia nu a fost facuta niciodata. Interesul lui au fost sforile si sa fie in fruntea partidului. Atitudinea si-a schimbat-o imediat dupa conferinta judeteana. Treptat a inceput sa devina atotstapanitor, timp in care noi lucram”.

300 de milioane de lei vechi pentru un loc eligibil? Loc de depozitare, buzunarul lui Socoleanu?

Listele de candidati pentru alegerile locale s-au schimbat non-stop, din considerente…poate ne spune domnul Socleanu care anume. Initial, Socoleanu a spus ca nu candideaza la locale, iar in momentul intocmirii listelor Radu Socoleanu a aparut pe locul 1 si la consilieri judeteani si la consilieri locali. “ EL vroia sa devina vicepresedinte al Consiliului Judetean. Asta a fost telul lui, intial. Omul a avut planul bine ticluit. Totul a culminat cu un om al Bucurestiului, Catalin Nita care, se pare, a avut o mare influenta asupra a tot ce s-a intamplat, inclusiv asupra listelor. Acesta este, actualmente, consilier judetean, fiind pe liste pe locul trei”. Foarte interesant este faptul ca cei doi interlocutori mi-au spus ca exista oameni care sa marturiseasca faptul ca Socoleanu le-a cerut bani pentru a fi pusi pe locuri eligibile. Din cate mi-au spus Gabriela Costache si Octavian Popina, intermediarul acestor activitati a fost nimeni alta decat Gabriela Anghel Lola, despre activitatea careia va vom relata unele lucruri interesante in episodul viitor, cand veti vedea cum a fost inalaturata Gabriela Costache din functia de conslier local si exclusa din partid pe baza unor falsuri grosolane, la care si-a dat girul “Bucurestiul”. Din discutiile pe care le-am avut reise destul de clar ca, de fapt, PP-DD este doar o afacere pentru Dan Diaconescu, Simona Man, la nivel central si Radu Socoleanu, Gabriela Anghel Lola, la nivel local. Profitul vine din “tariful” pentru locuri eligibile, iar “tariful” se pare ca ar fi fost de 300 de milioane de lei vechi, dupa cum mi-au spus cei doi interlocutori. Suma mentionata, spune Costache, a fost pentru buzunarul propriu al lui Radu Socoleanu, nu pentru sustinerea propriei campanii a fiecarui cotizant.

Facatura retragerii sprijinului politic si pierderea locului de consilier judetean al lui Octavian Popina

La baza excluderii din partid, a retragerii sprijinului politic si a pierderii locului de consilier judetean, dupa luni de zile de munca ale lui Octavian Popina si Gabrielei Costache sta o Hotararea nr. 48/20.06.2012, emisa de Biroul National de Coordonare( vezi foto). Hotararea prevede excluderea din partid a trei mebri:

1. Popina Octavian

2. Nitu Marius Iulian

3. Costache Gabriela

Trei erori majore parcurg aceasta hotarare facuta la repezeala si fara inteligenta si care probeaza in mod evident falsul si uzul de fals. Daca va uitati atent, veti observa ca este invocat articolul 17 alin f, si nu litera f, cum ar fi firesc. Prima greseala nu este aceasta, ci faptul ca articolul din statut in care se vorbeste despre sanctiuni este art 16.lit f, iar art. 17 arata procedura de aplicare, respectiv cine hotaraste aceste sanctiuni si cum se aplica.

A doua greseala, dar numai in cazul lui Popina, este aceea ca, potrivit art.3 din Hotarerea 48/20.06.2012 “ Presedintele Organizatiei Judetene va comunica in termenul statutar de 5(cinci) zile, persoanelor vizate, prezenta hotarare”. Din cate se poate vedea, atat instiintarea de retragere a sprijinului politic, cat si decizia de excludere a lui Octavian Popina poarta data de 27.06.2012, deci cu 2(doua) zile peste termenul statutar.

Cea de-a treia si cea mai mare greseala este acea ca decizia de excludere din partid este nr. 312/27.06.2012, iar instiintarea de retragere a sprijinului politic este nr. 313/27.06.2012. Ceea ce inseamna ca, in mod cu totul nestatutar, Popina a fost intai exclus din partid si de-abia dupa aceea i s-a retras sprijinul poltic.

Paragraful final al instiintarii spune asa : “Aceasta decizie a fost luata la propunerea Biroului Judetean de Coordonare de catre Biroul Permanent Judetean PP-DD cu supunerea spre aprobare a Biroului Permanent National, ca urmare a incalcarii de catre dv. a prevederilor statutului Partidului Poporului- Dan Diaconescu”. In aceste conditii punem si noi o intrebare fireasca. Daca Hotararea 48/20.06.2012 il exclude in mod evident pe Popina, cum trimite, sub semnatura si stampila, Radu Socoleanu o instiintare in care spune “…cu supunerea spre aprobare a Biroului National Permanent”, cand decizia era deja luata?

Credem ca toate aceste lucruri ar trebui sa dea de gandit instantei care va judeca procesul lui Popina. Ca sa nu mai vorbim ca acesta poate demonstra cu martori ca s-a implicat activ in campanie, iar “art. 15. lit. 6,7” invocat in decizia de excludere este o mizerie de justificare a excluderii din partid.

Apropo, poate ii atrage cineva atentia lui Socoleanu ca 6,7 nu sunt litere ci cifre, si in contextul mentionat pot fi citate ca puncte, nu litere. E clar, omul confunda literele cu cifrele si semneaza ca primarul.

In editia de luni veti afla povestea excluderii din partid si a pierderii locului de consilier local de catre Gabriela Costache. Va asigur ca falsul este si mai grosolan. Mai mult, apare semnatura Gabrielei Anghel Lola pe decizia de excludere, ca presedinte al organizatiei Ploiesti a PP-DD, in conditiile in care ea nu detine aceasta functie. Falsuri peste falsuri si povestea noului Birou Judetean, total nestatuar, “facut ad-hoc” de Radu Socoleanu.

Mai jos aveti instiintarea de retragere a sprijinului politic si decizia de excludere din partida ale lui Octavian Popina:APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy