Take a fresh look at your lifestyle.

Facerea de bine…I-a dat bani imprumut si s-a ales cu o plangere din partea imprumutatei

Uneori facerea de bine e, cum se spune in popor, o chestiune urata despre mama. Asa s-a intamplat si in cazul unei domnisoare din Baicoi, de profesie avocat, care a vrut sa isi ajute vecina in varsta de 57 de ani. Domnisora avocat care a avut nefericita inspiratie sa vina in sprijinul unei persoane fara scrupule, pentru care s-a imprumutat la un CAR la care cotiza de mult timp, unde stransese in dreptul ei in jur de 4500 lei.

Estera Simion este numele persoanei care s-a gandit sa rasplateasca un gest umanitar, cu bataie de joc, cu o lipsa elementara de bun simt si cu mult tupeu, dupa cum veti vedea mai jos. ”In noiembrie 2013 am contractat un imprumut la CAR in cuantum de 10.000 de lei, pentru Simion Estera, incercand sa o ajut pentru ca mi-a zis ca are nevoie pentru sora ei care urma sa se opereze de prapur si are nevoie urgenta pentru interventia chirurgicala. Am considerat ca este un gest umanitar sa o sprijin in vederea rezolvarii acestei situatii medicale. Aceasta urma sa achite lunar suma de 650 de lei pentru stingerea datoriei. Pana in prezent a achitat, in decemrie 2013 suma de 650 lei, iar suma de 3000 de lei a achitat-o abia zilele trecute, in conditiile in care cei cinci giranti urmau sa aiba poprire pe salariu, veniturile acestora fiind in jurul salariului minim pe economie”, ne-a marturisit domnisoara avocat. Pentru restul sumei de aproximativ 8.500 lei a considerat ca este indicat sa formuleze o plangere penala, in care sa creioneze imaginea de victima.”

Pentru a-i acorda dreptul la replica si Esterei Simion, am contactat-o de doua ori si nu a raspuns. Ulterior, Estera Simion a sunat si, dupa ce m-am prezentat si am solicitat un punct de vedere, aceasta ne-a spus sec, dupa ce s-a lamurit ca nu sunt de la politie ci de la ziar, ca “Nu am eu ce sa spun despre aceasta situatie. Scrieti ce vreti”. In prealabil, pana sa isi dea seama ca sunt ziarist si nu politist, femeia isi luase un ton mieros in care spunea ca nu mai putea suporta situatia, pentru ca primea sms-uri de amenintare de la persoane pe care nu a putut sa le identifice. Intrebata daca a primit imprumutul de la domnisoara avocat, Estera Simion a tacut pret de cateva zeci de secunde.  Dupa ce a inteles, ca sunt ziarist, si nu politist, discursul si tonalitatea acestuia s-a schimbat si mi-a repetat sec: “Nu am eu ce sa spun despre aceasta situatie. Scrieti ce vreti”.

Prezentarea situatiei actuale vine tot din partea avocatei, care ne-a mai spus ca “Pentru a iesi din aceasta situatie Estera Simion a considerat util sa apeleze la organele de politiedin orasul Baicoi  , in fata carora a recunoscut datoria reala, depunand o se sesizare in care a scris ca eu am indraznit sa dau numarul de  telefon girantilor pentru a o contacta telefonic in vederea achitarii debitului. In cursul zilei de joi ma voi intalni cu aceasta doamna pentru o confruntare”. Poate ca n-ar fi rau de spus ca, pe langa acest sprijin, domnisoara avocat, a mai ajutat-o, in timp, pe femeia cu pricina, reprezentand-o -pro bono- intr-un dosar cu Distrigaz, unde era acuzata ca ar fi prejudiciat aceasta societate in anul 2005 cu mai mult de un miliard de lei vechi. Culmea e ca a si castigat acel proces. Ar mai fi de mentionat ceea ce ne-a spus doamnisora avocat, al carei nume il vom tine sub anonimat pana dupa confruntare, in legatura cu un alt proces al Esterei Simion:  ” Relevant este faptul ca doamna Simion are antecedente avand in vedere faptul ca, in anul 2011, prin Ordonanta  nr.  3525/P/2005 din 19.10.2011  a  Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti in sarcina ei s-a retinut savarsirea infractiunilor de   delapidare, fals intelectual si uz de fals,  pentru care a fost sanctionata administrativ  cu suma de 1000 de lei, in temeiul art. 181din vechiul Cod de Procedura Penala. Pentru aceaste infractiuni a fost obligata, pe latura civila, sa achite in solidar un prejudiciu in cuantum de  aproximativ 15000 de lei catre partea vatamata S.C. DISTRIGAZ S.A.”.

In aceste conditii, lasand politia sa isi urmeze cursul firesc al anchetei, nu putem sa nu sublineim faptul ca exista un tupeu fantastic din partea doamnei imprumutate care, in loc sa multumeasca binefacatoarei ei, acum, o sesizeaza la Politie. Care ar fi motivul sesizarii, in afara unei lipse  totale de constiinta, numai doamna Estera ne poate spune, numai ca, voi cei care cititi, ar fi bine sa invatati ca inainte de a face imprumut pentru cineva, e bine sa va asigurati ca acea persoana prezinta garantie, daca nu materiala, macar morala.

Recunostinta doamnei Estera lasa mult de dorit si e cu atat mai trista prestatia ei, cu cat este o femeia la o varsta respectabila.

Vom reveni cu amanunte…

Sursa foto: Facebook


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy