Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV//Radu Socoleanu- incompatibil cu functia de director R.A.R. Nu-i asa ca e mai grav ca la Drajna, domnule prefect?

Scriam in urma cu doua saptamani despre un Ordin al Prefectului, prin care acesta suspenda din functie primarul ales in Drajna, Violeta Gontea, pentru ca ar fi fost membru in Consiliul de Administratie la o scoala din localitate. Sustinem in continuare ca a fost o masura abuziva, care il pune pe prefectul Marius Sersea intr-o situatie delicata. Tocmai din acest motiv, venim in sprijinul domniei sale si ii aratam cu punct si virgula, un caz.

Cazul se numeste Radu Socoleanu care, dupa lupte seculare, care au durat o luna si ceva, a obtinut postul mult visat, acela de director al Regiei Autonome “Registru Auto Roman”. N-ar fii o problema functia pe care o ocupa, numai ca Radu Socoleanu este si consilier local al muncipiului Ploiesti. Curios este cum de nu i-a sarit in ochi acest lucru domnului prefect, ca doar se intampla aici, loco? Dar a putut vedea tocmai pana la Drajna o stare de incompatibilitate. Zic si eu asa, ca sa maschez nepriceperea prefectului sau, mai bine zis, interesele de partid, stiut fiind ca in Consiliul Local Ploiesti USL este pe “felie” cu PP-DD-ul condus de Socoleanu, iar Marius Sersea a venit pe filiera PSD. Chestia aia cu ciocoii e de mult fumata, la noi in Prahova!

Ca sa nu para ca vorbim din stele si pentru a-l scuti de efort pe Marius Sersea, efort care ar putea sa ii dea o stare de stress (asta in alta ordine de idei) o sa ii punem la dispozitie textul Legii 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Ii subliniem cu rosu ca sa iasa in evidenta.

Art. 88. – (1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:

a) funcţia de primar sau viceprimar;

b) funcţia de prefect sau subprefect;

c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;

d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;

e) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială de interes local ori la o societate comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;

f) funcţia de reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are sediul ori care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;

g) calitatea de deputat sau senator;

h) funcţia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora.

Acum, domnule prefect Marius Sersea, sper sa dati dovada de aceeasi rapiditate in respectarea legii, ca in cazul Drajna si astept sa emiteti un ordin prin care sa il suspendati pe Radu Socoleanu din functia de consilier local. Sau Socoleanu sa isi idea demisia din functia de director al RAR Prahova.

Aviz pentru domnul Sersea! Daca nu judecati cu aceeasi masura si veti incerca sa gasiti o definitie Registrului Auto Roman cum ca nu s-ar incadra prevederilor legii, potrivit stilului pe care am observat ca il aveti(regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă), iau in calcul varianta de a va actiona in judecata ca presedinte al Aliantei pentru Drepturile Omului din Romania. Dupa aia, puteti sa il dati dumneavoastra in judecata pe Radu Socoleanu, ca sa va scoateti parleala.

Ca sa nu existe niciun dubiu ca RAR n-ar fi regie autonoma va sugeram, domnule prefect, sa cititi HOTARIREA nr. 768 din 8 noiembrie 1991, privind infiintarea si functionarea Regiei autonome „Registrul auto roman”.

Mura in gura vi le-am dat. Acum sa va vad!

Daca mai sunt si alte cazuri, poate le verificati singur, ca nu e treaba societatii civile, ci a dumeavoastra, care mai sunteti si platit pentru asta. Adica pentru respectarea legalitatii in Prahova, ca reprezentant al Guvernului in teritoriu.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy