Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv//“Azilul Groazei” de la Paulesti exista in continuare. Inspectia de Asistenta Sociala este impotenta in fata Corneliei Zidaru(Video si imagini socante)

In urma cu doi ani, in urma unor sesizari, Agentia Judetean pentru Plati si Inspectie Sociala Prahova (AJPIS )pornea un control la un camin de ingrijire batrani din comuna Paulesti, cunoscut ulterior sub denumirea de “Azilul Groazei”. Alaturi de AJPIS au mai participat la actiunea care a facut valva la vremea respectiva si Oficul pentru Protectia Consumatorilor, IJP Prahova, Garda Financiara, DSP Prahova, CJPC Prahova, ITM Prahova si Compartimentul de Inspectie Sociala din cadrul MMFPS. Concluziile anchetei au fost clare, dar autoarea atrocitatile asupra batranilor nevinovati, Cornelia Zidaru, o tupeista fara margini, a scapat basma curata. Este incredibil cum autoritatile abilitate sa dispuna masuri drastice s-au dovedit impotente, prevalandu-se de lacunele legilor in vigoare.

Constatari din 2011

Potrivit raspunsului primit de Incomodph.ro de la AJPIS Prahova, s-a constatat ca un numar de 13 persoane varstnice se aflau, ca si chiriasi, in imobiliul pe care Cornelia Zidaru il detinea la acea data, in comuna Paulesti, str. 755B. Apare o neclaritate:

Cele 13 persoane se aflau in incinta imobililui prin contracte de inchiriere, contra sumei de 200 lei, inregistrate la primaria Paulesti. Contractele aveau clauze referitoare la durata, respectiv pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Sarmanii batrani, “beneficiau” de ingrijire, fara sa existe forme legale care sa permita firmei detinute de Cornelia Zidaru, respectiv SC Casa de Odihna si refacere batrani Alex & Mony SRL sa desfasoare activitatea conform obiectului principal al firmei, Cod CAEN 8730- “Activitati ale caminelor de batranisi ale caminelor si ale caminelor pentru persoanele aflate in incapacitate de a se ingriji”.

Veti spune unde este neclaritatea? Iata unde e: Conform Deciziei Comisarului Sef al OPC Prahova nr. 4/25.07.2011, activitatea SC Casa de Odihna si refacere batrani Alex & Mony SRL a fost suspendata pe o perioada de minim sase luni. Asa, si? Masura dispusa de OPC este frectie la picior de lemn!

Cornelia Zidaru facea bani din suferinta batranilor, nu prin intermediul firmei, ci pe baza contractelor de inchiriere , dupa cum reiese din raspunsul dat de AJPIS catre Incomodph.ro. Din ce reiese din raspunsul la care facem referire, nu exista contracte directe cu beneficiarii sau apartinatorii acestora, pentru servicii de ingrijire. Asadar, pentru ce a fost suspendata activitatea firmei? Ca sa se inchida gura presei, pentru impotent si incompetent autoritatilor, nu?

Cine este Cornelia Zidaru si cum e posibil  sa aiba asemenea tupeu

O femeie in varsta de 38 de ani, fara scrupule, pentru care viata si suferinta unor batrani nu reprezinta nimic. Din cate ne-au spus sursele noastre, se pretinde doctor, desi ea nu are mai mult de opt clase primare si acorda ingrijiri medicale neprofesioniste. Inconjurata de cetateni de etnie romani care seamana teroare in randul celor care indraznesc sa isi ceara drepturile, femeia este, cu siguranta ajutata si de juristi isteti. Suntem tare curiosi cine sunt acestia si sugeram organelor abilitate sa ii chestioneze. Noi stim ca este o doamna jurist!

 

La randul lor, apartinatorii, adica acei copii ai batranilor pe care ii vedeti in imagini si materialul video cat de chinuiti sunt, ar trebui trasi la raspundere pentru modul in care isi trateaza parintii, rudele lasate pe mana acestei femei si oamenilor ei necalificati.

Este foarte curios cum, dupa ce noi am discutat cu directorul AJPIS Prahova, Mihai Mihaela Cecilia la cateva zile am primit raspuns oficial, iar Cornelia Zidaru a fost pusa in garda pentru ca doamna director a actionat doar din birou. Nu vrem sa acuzam pe nimeni, dar astfel de lucruri sunt permise doar daca exista functionar care cunosc situatia si, din diverse motive, nu reactioneaza. Bate prea tare la ochi reactia in gol a directoarei mentionate, fara o actiune in forta alaturi de celalalte institutii ale statului, pentru ca, vezi Doamne, este proprietate privata si sub aceasta masca se consuma o activitate in afara legii. Fara ca cineva sa intervina.

Mai mult, AJPIS Prahova este institutia care acrediteaza activitatile pentru ingrijire batrani, ori SC Casa de Odihna si refacere batrani Alex & Mony SRL nu era acreditata, dar se stia de ea si era tolerata. Asa cum i-am spus si doamnei Mihai Mihaela Cecilia, AJPIS care acrediteaza astfel de activitati si vegheaza la respectarea legislatiei in vigoare nu are voie sa permita astfel de activitati fara sa fie acreditate tocmai de institutia pe care o conduce. Invocarea lacunelor legislative nu reprezinta o scuza plauzibila, cu atat mai mult cu cat era un lucru de notoritate ce facea Cornelia Zidaru in imobilul sau din Paulesti. Oare ce se intampla cu batranii care mor?

Situatia actuala e si mai crunta. Stati linistiti, AJPIS doarme pentru voi

Odata pornita aceasta ancheta jurnalistica, am reusit sa sensibilizam organelle abilitate, care au inteles tragicul situatiei si au purces la rezolvarea cazului, speram noi. Despre asta o sa va spunem in cursul zilei de astazi, dar pana atunci ar trebui sa stiti unde a condus indolenta AJPIS Prahova si a inspectorilor sai, legati ombilical de birourile lor. Situatia batranilor incarcerati, da incarcerati astazi de Cornelia Zidaru si batuti fara mila, este cu adevarat tragica. Citam din raspunsul AJIPS catre Incomodph.ro:

“La acest moment, din discutiile purtatecu repezentantii primariei com. Paulesti a rezultat faptul ca a fost incheiat Contractul de inchiriere nr. 1/2013, inregistrat la Primaria Paulesti sub nr. 12.274/28.12.2013( n.r.- probabil greseala de tipar la data …antedatata fata de raspunsul primit de la AJPIS)prin care proprietara Zidaru Conelia << Da cu chirie, iar chiriasii primes loc la comun in  locuinta din comuna Paulesti, sat Paulesti, nr. 755B, judetul Prahova>>.

Contractul a fost incheiat intre proprietara si 40 de chiriasi. Termenul de inchiriere este de 5 ani, incepand cu 1.01.2013, iar chiria lunara este de 8000lei/luna. De asemenea, se precizeaza faptul ca << plata utilitatilor, hrana si alte cheltuieli, se achita separate, de catre chiriasi si familial or, facandu-si singuri cumparaturie sau cu ajutorul meu>>.

Ce concluzie tragem de aici? Indolenta, ca sa nu o numim incompetenta AJPIS condusa de Mihai Mihaela Cecilia, nu numai ca nu a stopat atrocitatile asupra a 13 batrani din 2011 incoace, ci a permis Corneliei Zidaru sa isi extinda activitatea de “ingrijire batrani” asupra a 40 de persoane varstince, pe care sa le maltrateze si sa le stoarca de bani, cu acordul tacit al apartinatorilor acestora.

Sa mai spunem ca AJPIS ar trebuie sa sufere modificari majore, incepand chiar de la functia de director? E inutil dar, totusi, cerem tragerea la raspundere a tuturor celor care au permis aceste activitati inumane asupra unor batrani nevinovati care, probabil, nu doreau decat sa aiba liniste in ultima parte a vietii. Se impune demiterea conducerii AJPIS Prahova? Noi zicem ca da!

In cursul zilei de astazi vom reveni cu amanunte despre ultimele evenimente care speram sa lichideze defintiv o astfel de activitate de-a dreptul criminala asupra unor persoane in agonia ultimelor clipe de viata.

P.S. Jurnalistii care preiau acest material sunt rugati sa citeze sursa!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy