Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv// Avem declaratiile accidentatei Simona Georgescu. Raspunsul de la ITM Prahova se bate cap in cap cu ce spune femeia, iar sursele ne spun ca sotul accidentatei… Musamalizare?

Dupa postarea aticolelor in care consemnam accidentul de munca al Simonei Georgescu, ajuns pe surse la Incomodph.ro., doamna in cauza a postat un comentariu in care spunea ca totul este minciuna. Am rugat-o pe mail sa imi transmita numarul ei de telefon pentru a stabili care este adevarul, din simplul motiv ca urasc minciuna. Am luat legatura telefonic cu Simona Georgescu, care mi-a declarat urmatoarele, pe care le voi aseza sub forma unui interviu:

Simona Georgescu: Nu este nimic adevarat din ce au spus colegii. Domnul Niki nicidecum nu m-a amenintat, niciodata. Domnul Niki m-a ajutat. A spus ca daca nu am cu ce sa ajung la spital ma duce dansu’.

Rep: Ati venit cu dansul la spital?

Simona Georgescu: Nu. I-am spus ca am cu cine sa ajung ca deja imi anuntasem familia.

Rep: Avand in vedere ca s-a intamplat pe teritoriul firmei, firma avea obligatia sa va puna la dispozitie un mijloc de transport, eventual sa cheme salvarea…

Simona Georgescu: Da. Aici am inteles, dar eu am crezut ca este altceva si de-aia am reactionat si am transmis mesalul acela( n.r.- catre familie). Aia sunt papucii care ii avem noi in frabrica. Au venit doua jurnaliste aseara la spital. Am papuci si ce s-a intamplat acum doua saptamani…

Rep: Doamna eu am consemnat ce au spus colegii dumneavoastra pentru ca nu am avut numarul dv. De telefon. Acum consemnez ceea ce spuneti dv.

Simona Georgescu: Nu domnu’, imi pare rau sa va spun, dar eu nu am fost amenintata niciodata…

Rep: Doamna eu nu am de unde sa stiu si dumneavoastra sa va fi speriat acum si sa luati aceasta pozitie…

Simona Georgescu: Nu. N-am de ce sa ma sperii. Daca ei vor sa imi faca mie rau asa pot sa le fac si eu pe alta parte. Nu am de ce sa ma sperii. Voi merge la servici si daca mi se spune ceva atunci da, voi merge mai departe. Nu mi-e frica de ei.

Rep: Dumneavoastra v-ati fracturat piciorul sau ce s-a intamplat?

Simona Georgescu: Nu, am facut o entorsa.

Rep: Acum aveti concediu medical?

Simona Georgescu: Da, am concediu medical. De la spital mi-au dat cinci zile si au spus sa merg la medicul de familie sa mi-l mai prelungeasca, pentru ca trebuie sa il tin zece zile si sa mai stau in repaus zece zile.

Rep: Este adevarat ca n-aveati fisa de protectie a munci de mai bine de jumatate de an?

Simona Georgescu: Nu am spus niciodata ca nu am fisa.

Rep: Eu v-am intrebat daca aveti sau nu aveti, nu daca ati spus…si de cand o aveti?

Simona Georgescu: Pai, de cand m-a preluat Yazaki, a trebuit sa o mai semnez o data. De pe 22.10.2014 eu am fisa.

Rep: E viata frumoasa la Yazaki, sa inteleg, desi multa lume zice ca nu?

Simona Georgescu: Poate eu sunt de alta parere si ceilalti nu.

Rep: Pot sa consemnez si chestia asta?

Simona Georgescu: Nu neaparat.

Rep: De ce, nu va asumati pentru ca ai dv. colegi vor citi?

Simona Georgescu: Nu este nici frumoasa, dar nici cum se spune ca e… deci nu e foarte rau. Nu stiu cum sa va spun, altii au mai greu, altii au mai usor de lucru.

Rep: Aveti idee de ce s-a facut greva?

Simona Georgescu: Din cauza salariilor, dreptul de munca care este( n.r.- norma de munca)…”

Acestea au fost declaratiile Simonei Georgescu, care a spus un lucru esential si anume ca are concediu cinci zile si i s-a recomandat ca, dupa expirarea lor, sa mai ceara zece…

Veti spune: de ce e esenatial ce a spus? Iata de ce:

SC Yazaki Romania SRL a declarat catre Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova, conform Legii 319/2006, cu privire ka sanatatea si securitatea in munca, precum si a HG 1425/2006, privind normele de aplicare a legii mentionate ca EVENIMENTUL s-a produs pe data de 18.05.2015, orele 18:45. Exprimarea aleasa a fost EVENIMENT, spunem noi, in mod intentionat si eronat, fara acoperire legala, pentru ca art 5, lit. g) defineste clar accidentul de munca, iar concediul stabilit pentru Simona georgescu este de 5 (cinci) zile, adica peste 3(trei), cum prevede textuld e mai jos:

g) accident de munca – vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;

In acest conditii, conform declaratiilor Simonei Georgescu, incapacitatea temporara de munca a domniei sale este de 5 (cinci) zile sigure plus alte 10 (zece )recomandate de medicii spitalului.

Trebuie spus ca ulterior discutiei cu  Simona Georgescu, am luat legatura cu inspectorul sef al ITM Prahova, Dumitra Ionescu si colegii accidentatei pentru a mai cere lamuriri. Daca ar fi sa dau crezare surselor mele, ce mi-au spus suna asa: “ La 14.30, a doua zi, sotul Simonei a fost la la Carmen Petre si Mirela Ciutacu in birou unde a stat destul de mult. Printre persoanele imbracate in verde, cele de la TESA, se zvoneste ca ar fi picat la pace cu conducerea”.

Trageti voi concluzia despre ce se intampla in acest caz. Eu pot doar spune ca, daca informatia pe surse este adevarata, atunci mi-e scarba de lipsa de demnitate si de onoare a celor care procedeaza asa. Astfel de oameni isi merita soarta!

Pana atunci vreau sa stiu daca se incearca musamalizarea cazului din punct de vedere legal, nu daca sotul Simonei Georgescu a cazut la pace cu conducerea societatii Yazaki. Mai jos aveti punctul de vedere al ITM Prahova, dar inainte de a va lasa sa cititi, fac publice intrebarile pe care le adresez in continuare ITM pentru a scoate la lumina adevarul:

  1. Avand in vedere declaratiile Simonei Georgescu de mai sus, in care afirma ca are concediu 5 zile, deci incapacitate temporara mai mare de 3 zile conform. Art. 5, lit g), se poate considera accident de munca?
  2. Daca este accident de munca potrivit legii 319/2006, atunci de ce efectueaza cercetarea “ o comisie desemnata de angajator” si NU… ITM  Prahovaconform art. 29, alin 1, lit. b) din Legea 319/2006( N.R.: Art. 29. – (1) Cercetarea evenimentelor este obligatorie si se efectueaza dupa cum urmeaza:

a) de catre angajator, in cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporara de munca;

b) de catre inspectoratele teritoriale de munca, in cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidenta sau confirmata, deces, accidente colective, incidente periculoase, in cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporara de munca lucratorilor la angajatorii persoane fizice, precum si in situatiile cu persoane date disparute;) ?

        3. Pe aceasta cale va solicitam sa remediati situatia si sa desemnati inspectorii abilitatil ai ITM Prahova pentru cercetarea acestui caz, deoarece avem suspiciuni ca se va incerca musamalizarea cazului, avand in vedere ca in conformitate cu legea 319/2006, desemnarea ca eveniment a cazului Simonei Georgescu, conduce la cercetarea efectuata de o comisie desemnata de angajator!

Pentru patronii japonezi am doar cateva curiozitati si sper sa le citeasca si sa-mi raspunda pe adresa de mail incomodph@yahoo.com:

あなたは罰金取る人によってので無能な人々を保つことに同意します。および従業員は、中世のような条件で作業するには?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy