Take a fresh look at your lifestyle.

Dupa ce ca i-a ars casa, un politist local l-a amendat. Haideti sa-l ajutam pe Sebastian Moisescu, tanarul cu viata atat de greu incercata

La sfarsitul lunii octombrie 2021 ii lua foc casa in care locuia cu bunica lui. Acum sta pe la prieteni, pana va putea sa isi refaca imobilul care acum nu este locuibil. Intransigent a aflat de problemele acestui baiat greu incercat si vrea sa dea o mana de ajutor, in speranta ca oamenii vor gasi bunavointa si dorinta de a ajuta un om aflat in nevoie.

Il cheama Sebastian Moisescu, are 23 de ani si este din Ploiesti. Dumnezeu il caleste pentru viata prin tot felul de incercari, pentru ca viata lui nu a fost una usoara inca de mic copil. A fost crescut intr-un centru de plasament de la varsta de 9 ani, dar puterea lui interioara s-a dovedit a fi imensa. Sebastian urmeaza, acum, cursurile de masterat in psihologie in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si, cu siguranta, dorinta de a profesa vine din propriile trairi, iar acest lucru il va face un profesionist in domeniu. Avem convingerea ca va reusi pentru ca drumul pe care a pornit, desi pare anevoios, cu tot felul de incercari, este cel bun si isi poate indeplini visul de a-i ajuta si pe altii care, ca si el, traiescsau au trait in plasament. Si nu numai…

Din pacate, in viata, dam si peste oameni lipsiti de scrupule, oameni care isi umfla muschii la cei nevoiasi si nu la infractori sau cei cu activitati ilicite, desi au aceste atributii. Asa s-a intamplat zilele trecute, mai exact pe data de 20.10.2021, cand un politist local, pe numele lui Stancu Adrian, probabil avand la el o mare cantitate de zel, poate chiar in exces, a venit la imobilul atat de incercat al lui Sebastian si a aplicat o amenda. Intamplarea face ca acesta vorbise de la cu angajatii Rosal pentru a colecta deseurile rezultate in urma incendiului, dar nu venisera sa colecteze inca. Intamplarea face ca la momentul aplicarii amenzii, Sebastian Moisescu nu se afla la fata locului, iar amenda a fost data prietenei acestuia, Catalina care, culmea, locuieste in judetul Arges, asa cum reiese din cele consemnate in procesul verbal intocmit. Din cate am inteles, desi tanara a cerut sa faca mentiuni, politistul local Stancu Adrian nu a acceptat, cu de la sine putere, si chiar a consemnat ca “nu sunt mentiuni”.

“Nu am putut sa cred asa ceva, dupa ce ca am ramas fara locuinta,  care a fost mistuita de flacari, ultimul lucru la care as fi putut sa ma gandesc este ca o persoana ar putea sa imi faca rau, in astfel de circumstante, mai ales, un responsabil de ordinea publica, care nu a vrut sa inteleaga situatia”, ne-a spus Sebastian Moisescu.

E cel putin ciudata aceasta amenda, dar, pentru ca acest articol se vrea a fi unul umanitar, care sa vina in sprijinul lui Sebastian pentru ca vine iarna si are nevoie sa isi refaca imobilul dupa ce a ars, nu voi divaga pe aceasta tema. E suficient ce am scris pentru ca superiorii lui Stancu Adrian sa reflecteze la modul de lucru al acestuia…

Ca atare, in urma discutiilor avute cu Sebastian, acesta, cu modestie si de-abia indraznind, dupa mai multe insistente, ne-a spus ca arm ai avea nevoie de urmatoarele lucruri pentru ca la iarna sa se poata intoarce acasa cu bunica sa, cea care a fost singura, poate, din familia sa, care i-a fost aproape mereu:

  • cateva geamuri pentru a le inlocui pe cele sparte in urma interventiei pompierilor( ar fi de ajutor cineva specializat in montarea geamurilor, pentru ca tanarul nu are abilitatile necesare dar este dispus sa invete)
  • o canapea,
  • materiale pentru tencuit holul si o parte din bucatarie,
  • mi-ar mai trebui probabil o dusumea, acolo unde a fost incendiul mai puternic si a fost afectata dusumeaua, dar daca nu se poate, pot pune un covor peste suprafata afectata.

Cine vrea să il ajute Sebastian Moisescu o poate face scriindu-i pe adresa de mail moisescusebastian@yahoo.com sau folosind următorul cont bancar – RO39BTRLRONCRT0354205901.

Intransigent multumeste anticipat tuturor celor care vor gasi timpul si vor avea dorinta sa il ajute pe tanarul Sebastian.

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy