Take a fresh look at your lifestyle.

Doamna prefect, ale cui interese le aparati?// Primarul din Lipanesti e pe blat cu SC Prospectiuni SA ori e doar incompetent?

Initial, cand am avut prima discutie cu Robert Nica, primarul din Lipanesti, despre modul abuziv in care SC Prospectiuni SA isi desfasoara lucrarile de explorare in localitate, fara acordul Consiliului Local, care nu a aprobat nicio Hotarare, acesta mi s-a parut de buna credinta. De atunci au trecut cateva saptamani bune, timp in care realizez ca primarul este departe de a fi cel care mi s-a parut initial. Omul acesta nu are nicio autoritate in Lipanesti, iar SC Prospectiuni SA face ce vrea in continuare, desi nu are acordul nimanui, nici macar al cetatenilor sau, ca sa nu mai comenteze cineva, doar al catorva, nesemnificativi ca numar. Veti vedea mai jos raspunsul primarului in care confirma ca nu exista nicio Hotarare de Consiliu Local care sa permita accesul SC Prospectiuni SA si, implicit OMV Petrom, parte contractanta, pe teritoriul Lipanestiului.

Lipsa de inspiratie in aplicarea autoritatii pe care o are ca primar, ca sa nu spunem incompetenta, excede limititele intelegerii noastre si ne duce cu gandul ca Robert Nica este nu-si merita functia pe care o detine pentru ca lucreaza impotriva celor care l-au votat. Domnia sa, asa cum veti vedea in raspunsul la solcitarea Incomodph.ro, conform Legii 544/2001, spune ca “discutarea accesului SC Prospectiuni SA  pe domeniul public al localitatii a fost inclusa pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local”. Pai, in aceste condititii punem si noi fireasca intrebare: DUPA MAI BINE DE PATRU LUNI DE CAND SC PROSPECTIUNI SA BOMBARDEAZA LOCALITATEA SI, PROBABIL, SE APROPIE PE FINALUL ACTIVIITATII DACA NU A TERMINAT DEJA, CUM ESTE POSIBIL CA DE-ABIA ACUM SA SE PROPUNA DISCUTAREA, IN VIITOAREA SEDINTA DE CONSILIU LOCAL ACCESUL FIRMEI MENTIONATE PE TERITORIUL LIPANESTIULUI? Pana acum unde ati fost domnule primar, cand oamenii din localitate va cereau ajutorul?

Ne intrebam de asemenea, de ce domnul primar nu a activat Politia Locala si, eventual sa ceara spijinul Inspectoratului Judetean de Politie pentru a scoate din localitate utilajele, cablurile si toate echipmentele SC Prospectiuni SA cu tot cu angajatii ei?

Sunt intrebari firesti pentru un primar care dovedeste ca nu intelege ce cauta in acea functie, daca nu apara interesele cedtatenilor care l-au votat si se trezeste la spartul targului( Vezi AICI, AICI si AICI pozitia noastra in acestz caz). Un alt personaj in toata aceasta ecuatie este doamna prefect, Rodica Paraschiv care uita care este menirea functiei pe care o detine. Adica aceea de reprezentant al Guvernului in teritoriu, pozitie care ii permitea sa intervina la Lipanesti pentru a stopa abuzurile SC Prospectiuni SA. Doamna prefect, nu numai ca nu a intervenit, dar nu a fost in stare sa exprime o pozitie oficiala, asa cum se cuvenea, in legatura cu modul in care se incalca dreptul de proprietate al unei unitati administrativ teritoriale pentru care domnia sa trebuie sa fie scut!

Nu vrem sa credem zvonurile care spun ca Rodica Paraschiv a fost pusa in functie la dorinta deputatului Sebastian Ghita, pana la urma nici nu conteaza ce dorinte are Ghita, ci este important ca doamna prefect sa isi cunoasca atributiile stabilite prin lege  si sa actioneze in consecinta pentru banii pe care ii primeste.

OMV Petrom a depasit de mult sferele unui raport juridic  onest cu statul roman, pe care l-a stors cum a putut mai bine. La asa politicieni, asa tara!

Vom reveni cu amanunte…zau ca merita sa le urmariti:))))


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy