Take a fresh look at your lifestyle.

Director DSVSA mult prea “intelegator”- Terecoasa de ce tolerezi conflictul de interese, in cazul carnii de mici din cal?

Joia aceasta, aparea bomba de presa, cum ca o firma din Ploiesti a distribuit mici din carne de cal in 36 de judete. Mihai Terecoasa recunostea pentru realitatea.net ca firma apartine sotului unei angajate a Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova.
“Terecoasă a precizat că femeia este şefa biroului siguranţa alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, dar în urma alertei apărute aceasta a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare”, se afirma in realitatea.net. Mai multe AICI.
De aici porneste problema mea, ca cetatean, ca jurnalist. Vin si il intreb pe Terecoasa: Ma omule, esti sanatos la cap?
Sefa Biroului Siguranta Alimentelor de Origine Animala, al carui nume nu apare nicaieri in presa, este tocmai cea care trebuia sa sanctioneze firma care a distribuit carnea de mici din …carne de cal. Tocmai aceasta doamna, pe numele ei Camelia Nicolescu, este cea care trebuia sa protejeze populatia de aceste fapte comerciale nemernice.
Nu cumva domnule Terecoasa, aceasta doamna este in conflict de interese, daca sotul domniei sale desfasoara comertul carne, iar ea era cea care trebuia sa il verifice?
Cum este posibil domnule Terecoasa sa tratati cu atata usurinta un fapt atat de grav? Sa intelegem ca nu sunteti strain de aceste practici, avand in vedere ca banii din salariul de director nu e cine stie ce la pretentiile pe care le aveti?
In caz ca nu stiai, domnule Terecoasa Mihai, firma doamnei a carei demisie o asteptam, ca si pe a dumneavoastra, pentru ca va bateti joc de functia pe care o detineti si de legislatia in domeniu, se numeste NICOLIN si este condusa de sotul acesteia, Marius Nicolescu. Sursele noastre ne-au spus ca si fiul acestora s-a lansat in afaceri cu o firma de deratizari. Asta n-ar fi o problema pentru un tanar intreprinzator, numai ca influenta mamei sale ( care se poate traduce si ca trafic de influenta, pentru o politie care nu doarme ca in cazul Simonei Baicoianu) este chiar intersanta. La urechi ne-a ajuns faptul ca firma tanarului Catalin Nicolescu cu o mama atat de influenta, practica niste preturi de cinci ori mai mari decat pretul pietii. Si, culmea, chiar reuseste sa ia banii primariilor ca deh, vine mama sa si face prapad.
Pana ne convingem ca Mihai Terecoasa este dus cu capul sau (dez)interesat, suntem curiosi daca organele de politie s-au sesizat in legatura cu conflictul de interese, eventualul trafic de influenta.
O alta intrebare ar fi, conform Legii 544/2001, de unde sunt acei cai care au fost transati si preparati?
Doamna Grigore de la Sectia nr. 3 Politie poate sunteti pe receptie si le explicati dumneavoastra celor doi de la DSVSA Prahova, respectiv Mihai Terecoasa si Camelia Nicolescu care e treaba cu art. 246 Cod Penal, ca va pricepeti la asta. Il mirositi de… nicaieri.
Intrebarea retorica din toata aceasta poveste, pe langa cele legitime juridice, este : Acestia sunt oamenii care ne controleaza, care cer respectarea legii intr-un domeniu sau altul? Daca raspunsul e DA, atunci e foarte clar. Romania nu mai are nicio sansa, iar noi, romanii, suntem victimele unui sistem mafiot, intretinut cu buna stiinta!
Capitolul I
INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL
Art. 246
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
 

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy