Take a fresh look at your lifestyle.

Desi instanta a decis suspendarea majorari taxelor la Ploiesti, Simona Dolniceanu incaseaza taxele majorate. Cine raspunde la final?

Dupa ce ieri va anuntam ca Alianta pentru Drepturile Omului din Romania a castigat in contencios procesul pe fond al supendarii HCL 4/2013, cu privire la majorarea taxelor si impozitelor pe anul in curs, astazi am luat un punct de vedere Simonei Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti. Domnia sa ne-a declarat urmatoarele: “ Am aflat ieri despre acest proces. N-a fost un proces care a facut obiectul Serviciului Public de Finante Locale. Am luat legatura cu colegii mei din primarie si am inteles ca nu le-a fost comunicata oficial nici dumnealor aceasta pronuntare, care am inteles ca exista. Am inteles ca vor face o cerere pentru redactarea in regim de urgenta a hotararii, pentru a face recurs. Pana cand instanta se va pronunta noi vom continua incasarea de bani conform HG 1309/2012. Vom suspenda executarile silite pentru a nu fi niciun fel de intepretare ca am abuza in vreun fel. Nu vrem sa blocam activitatea agentilor economici care au nevoie de certificate fiscale pentru licitatii. Nu putem sa blocam tranzactiile auto si imobiliare care se vor face in perioada urmatoare”.

Dupa cum puteti observa, Simona Dolniceanu confirma ca taxele si impozitele se vor incasa , in continuare, conform HCL 4/2013, majorate cu 16%, desi instanta a decis suspendare HCL-ului mentionat. Domnia sa invoca HG 1309/2012 pentru aceste incasari, iar din punctul nostru de vedere nu are acoperire juridica. Cititi mai jos HG 1309/2012, mai exact art. 2, alin 2 si veti vedea ca autoritatea locala trebuie sa se intalneasca in sedinta extraordinara de Consiliu Local, pentru a promova o hotarare care sa prevada majorarea taxelor si impozitelor pana la 31 decembrie 2012. Nu a fost asa, iar daca Simona Dolniceanu va incasa sumele majorate si nu va tine cont de decizia instantei, atunci este posibil sa raspunda in nume propriu ulterior.

HG 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 898 din 28 decembrie 2012

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 292, art. 294 alin. (7) si al art. 295 alin. (12) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1

(1) Nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile care sunt aplicabile de la 1 ianuarie 2013 sunt prevazute in anexa la prezenta hotarare, care modifica si inlocuieste anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului IX din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Autoritatile deliberative ale administratiei publice locale completeaza, modifica si/sau abroga, dupa caz, hotararile adoptate cu privire la stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013, pana la data de 31 decembrie 2012, pentru a asigura corelarea cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele ale prezentei hotarari.

Art. 2

La data de 1 ianuarie 2013, Hotararea Guvernului nr. 956/2009 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul fiscal 2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 633 din 24 septembrie 2009, se abroga.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy