Take a fresh look at your lifestyle.

Decanul Baroului Prahova suspect de fals si uz de fals dupa aprobarea darii de seama pe 2020 si a bugetului pe 2021, desi Adunarea Generala nu a fost legal constituita. Se impune DEMISIA!

Dovezile sunt prea clare, pentru ca Emanuela Antonescu sa mai poata continua din functia de decan al Baroului Prahova dupa acest fals grosolan si folosirea lui. Le regasiti in articolul de mai jos

Ultimele evenimente din interiorul Baroului Prahova, condus tare dubios de avocata Emanuela Antonescu au darul sa confirme cele ce Intransigent semnaleza de un an de zile. Ati citit ca aceasta individa a refuzat sa ne comunice care este situatia celor 600.000 de lei disparuti de la Casa de Asigurari a Avocatilor Prahova, lasand multe semne de intrebare asupra acestei situatii. Inca nu am apucat sa scriu despre vreo 45.000 de lei care se pare ca lipsesc si din conturile Baroului Prahova, fapt constatat de expertiza contabila a dnei Stoica Carmen Ionelia, dar o sa scriu daca va fi nevoie mai sa arat un adevar. Dar pe langa acestea, ceea ce s-a intamplat in ultimele doua zile este fara precedent, nu doar in Baroul Prahova ci, cred, in toate barourile din tara. Este sub demnitatea meseriei de avocat, om pus in sluba legii, ca tocmai acesta sa le incalce, din ratiuni care pot fi usor intuite…

Citeste si: Tandemul Antonescu- Mitroiu sau confirmarea regulii că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

Povestea adunarii generale online a Baroului Prahova, pentru ca s-o stiti

In perioada 22-24 martie 2021, Baroul Prahova a organizat online Adunarea Generala pentru a aproba darea de seama pentru anul 2020 si bugetul pe anul 2021 si alegerea delegatilor la Congresul Avocatilor din Romania in anul 2021.

PV al Adunarii Generale a Membrilor Casei de Asigurari a Avocatilor 26 martie 2021Probabil vexati de comportamentul Emanuelei Antonescu si de modul in care intelege sa-si desfasoare activitatea de decan, tratandu-i cu aroganta si inspirand teama, acestia au ales sa nu isi exprime votul on line pentru aprobarea  celor mentionate mai sus. Nu toti, dar suficienti cat sa nu aiba cvorumul necesar aprobarii la a doua convocare a Adunarii Generale a Baroului Prahova.

Mentionam ca nu este foarte clar numarul avocatilor din Baroul Prahova, asa cum reiese din facsimilele alaturate, luate de pe site-ul Baroului Prahova( . Practic, in Procesul Verbal al Adunarii Generale al Membrilor Casei de de Asigurari a Avocatilor scrie, dupa cum puteti vedea: “Numărul total al membrilor filialei cu drept de vot este de 581 de persoane”.

Regulament BarouNe intoarcem un pic in timp si constatam ca in Regulamentul Baroului Prahova( vezi facsimil), din 20 iulie 2020, s-a aprobat sistemul de votare in Adunarile Generale, dupa cum urmeaza:” …in conformitate cu art. 52-54, art. 541( n.r- art 54 alin.1) si art. 68 alin.3 si alin. 7 din Statutul CAA, avand in vedere HG nr. 32/ 2020 a Consiliului Baroului Prahova prin care s-a stabilit ca procedura de vot pentru desemnarea delegatilor la Congresul Avocatilor 2020 se va desfasura on line, in sistem intranet…”. Practic, prin acest Regulament s-a stabilit cum se va vota in cadrul adunarilor generale din cauza pandemiei, pana la finalizarea ei. Am facut aceasta precizare pentru cei care nu sunt avocati, pentru ca avocatii stiu, pentru cititorii Intransigent, probabil revoltati si ei de matrapazlacurile Emanuelei Antonescu, care, poate, odata cu acest articol se vor incheia prin demisia acestei perrsoane sau printr-o plangere penala pentru fals si uz de fals, chiar daca a bagat un fazan la inaintare, dupa cum veti vedea.

De asemenea, s-a stabilit si Comisia pentru validarea votului exprimat electroinic, conform art. 12 din Regulament, comisie din care fac parte permanent av. Emanuela Antonescu, av. Viorel Ciovina si colegul de cabinet al decanului Baroului, av. Mihai Barbu( cum era sa lipseasca tocmai el?). Dar cel mai important lucru consemnat in acest Regulament este in art. 2, pe care il redam integral: “ Avand in vedere faptul ca in Tabelul Avocatilor Pledanti din Baroul Prahova figureza in prezent un numar de 531 avocati, avand in vedere norma de reprezentare prevazuta de art. 81 al 6 litera c) Consiliul Baroului are dreptul al 3 delegati in Congresul Avocatilor”. Prin urmare, luam ca reper 531 de avocati care se afla pe Tabelul Avocatilor desi intr-un alt act oficial care se regaseste si el pe site-ul Baroului Prahova se face afirmatia ca sunt 581.

Pornind de la premisa ca avem un numar de 531 de avocati, cvorumul pentru adoptarea unei masuri este conform art. 68 alin. 3 din Statul profesiei de avocat, respectiv: “Cea de-a doua adunare generală, convocată în condiţiile alin. (2), este legal constituită cu participarea a cel puţin o treime din numărul total al membrilor săi”. Asta inseamna ca numarul celor care pot face ca Adunarea Generala sa fie legal constituita este de 177 de avocati. Acum vine falsul…

Dovada falsului incredibil si a uzului de fals, facut sub conducerea decanului Baroului Prahova

Nu mi-as fi inchipuit ca la un asemenea nivel, intr-o meserie ca cea de avocat, pe care am considerat-o intodeauna a fi una aristocratica, sa se poata intampla asa ceva, un fals grosolan, care are menirea sa permita aprobarea darii de seama pe anul 2020, adica ce venituri s-au incasat si la Barou si la Casa de Asigurari a Avocatilor Prahova si ce cheltuieli s-au facut, precum si aprobarea bugetului pe anul in curs pentru cele doua entitati( a nu se uita gaura de 600.000 de lei de la CAA). Poate ca prietenii Emanuelei Antonescu, cei care inca mai cred in ea din diverse motive, unele poate ca sunt acelea ca nu sunt straini de aceste fapte, vor spune: „trebuia sa functionam si era nevoie sa aprobam bugetul”. Poate ca da, dar nu printr-un fals.

Si mai e ceva, pentru ca atunci cand am auzit de aceste lucruri, am fost curios daca Emanuela Antonescu a adus la cunostinta votantilor, fiind vorba despre o votare in sistem electronic, darea de seama pe 2020 si bugetul pe 2021, pentru ca acestia sa voteze in cunostinta de cauza, inainte de votare. Putea sa se inregistreze video si sa puna puna pe site inregistrarea cu citirea darii de seama si a bugetului pe anul in curs sau sa trimita pe grupurile de whattsup. Dar din cate mi-au spus cei cu care am discutat, asa ceva nu s-a intamplat. Mai mult, nu exista nici pe site.

PV Adunarea Generala din 8 aprilie 2021 PV Adunarea Generala din 8 aprilie 2021Dovada vine tot dintr-un act oficial si anume Procesul Verbal al Adunarii Generale a Avocatilor din Baroul Prahova din 8 aprilie 2021. In acest document oficial, pe care il vedeti in facsimil si este preluat tot de pe site-ul baroului, se face precizarea ca Adunarea a fost legal constituita pentru ca din 530 de avocati au votat 176, astfel intrunindu-se cvorumul. Acesta este falsul: In toare actele care atesta numarul de avocati din Prahova aflati in Tabel sunt 531 de persoane, iar cvorumul ar fi fost de 177, adica o treime.

Din condei, culmea, nu sub semnatura decanului, care era si membru in Comisia pentru numararea voturilor, dovedind ca e si lasa si lipsita de scrupule, l-a pus pe  av. Florin Ichim sa semneze. Prin Procesul verbal al adunarii din 8 aprilie 2021 s-a adus la cunostinta avocatilor o minciuna ordinara care se constituie intr-o infractiune. Acest act a fost postat pe site-ul baroului, iar daca va fi retras, ca orice alt document din acest articol sau modificat, falsul se adanceste. Pentru cine vrea sa o vada si sa actionize sa o dovedeasca documentele sunt in acest articol.

Dovada ca nu a fost covrumFinalul votului a fost in data de 7 aprilie 2021 la ora 21.00 asa cum s-a stabilit oficial. Numai ca, dupa cum vedeti in poza alaturata, la ora 21:02:04, numarul celor care si-au exprimat votul in sistem intranet a fost de 176, din totalul, asa cum scrie si acolo, pentru a inlatura orice dubiu, din totalul de 531 de avocati. Iata cum, in mod oficial aratam ca la incheierea votarii darii de seama si a bugetului, cvorumul adunarii generale nu a fost intrunit.

Prin urmare, avand in vedere ca la a doua adunare generala convocata nu s-a intrunit covrumul, nici darea de seama, nici bugetul nu au putut fi votate in mod legal, statutar. Numai ca, un decan, pe numele lui, Emanuela Antonescu, pentru ca ne este greu sa credem ca cineva a facut aceste falsuri de capul sau fara ca seful sa nu stie, a decis ca SA SE INTRUNEASCA CVORUMUL SI SA SE APROBE DAREA DE SEAMA PE ANUL 2020 SI BUGETUL PE ANUL 2021.

Daca  nici asta nu e fals si uz de fals nu stiu ce mai e. Eu am aratat si probat ceea ce s-a facut, acum e randul avocatilor sa se uneasca si sa faca o plangere decanului Emanuela Antonescu si celor care se fac vinovati de aceste fapte. Sau, poate, desi nu cred, Emanuela Antonescu sa-si dea demisia de onoare…daca stie ce e aia.

Ma intreb ce o fi in sufletul tatalui Emanuelei Antonescu atunci cand o vedea acest articol si dovezile falsului facut, un om despre care am inteles ca a fost un avocat remarcabil? Ce o fi in sufletul avocatului Florin Juravle, care a fost decan al Baroului Prahova in anul 2000 cand actualul decan suspect de fals, a devenit consilier in Baroul condus de el desi avea doar 6 ani si trei luni de avocatura? Sincer, nu as vrea sa fiu in locul lor!

Ziarul Intransigent se pune in slujba avocatilor cu demnitate, satui de modul in care Emanuela Antonescu ii conduce si le apara interesele si ii invit pe toti acestia sa ma contacteze la adresa de mail incomodph@yahoo.com.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy