Take a fresh look at your lifestyle.

Decanul Baroului Prahova insista, din nou, pentru aprobarea votului online. De ce nu e bun votul in format fizic, d-na Antonescu?

La nivelul conducerii Baroului Prahova exista mari dileme legate de modul in care avocatii sa-si exprime votul la umatoarele alegeri pentru consiliul Baroului si/sau decan. De ce exista aceste dileme, numai doamna Emanuela Antonescu, dar sigur nu ne spune si noua. Noi putems a banuim, doar.

Dupa cum vedeti in foto, desi nici nu ar trebui sa existe aceasta solicitare pentru ca cea mai onesta varianta, care elimina orice suspiciune, Baroul Prahova, cu siguranta conducerea lui, vrea sa ceara democratic parerea avocatilor cu privire la modul de exprimare al votului, respectiv in format fizic sau in format online.

Obsesia votului online nu este de acum, a fost inca de la Adunarea Generala de anul trecut, unde decanul Emanuela Antonescu a primit un vot de blam in urma motiunii depuse de av. Anca Midanm din pare majoritatii celor prezenti in sala. Ce inseamna acest lucru? Insemna ca din aprilie anul trecut cand a avut loc Adunarea Generala, sa se fi organziat alegeri noi pentru ca d-na decan nu mai putea ocupa aceasta functie, avand in vedere dezacordul cu metodele sale, exprimat printr-un vot covarsitor pentru motiunea depusa.

Mai multe aici: Exclusiv// Șoc la Baroul Prahova. In urma unei motiuni, Emanuela Antonescu nu mai este decanul Baroului Prahova. Urmeaza alegeri

Din pacate, pentru buna functionare a Baroului pentru toata lumea nu doar pentru unii, votul de vlam nu s-ai produs efectele inca, probabil pentru ca nu a explodat inca mamaliga, cum se spune in popor, in randul magistratilor. Dar, cine stie…

Revenind la anuntul pe care il vedeti in foto, trebuie citit ce spune la final:

“Aceasta consultare va avea loc incepand cu data de 08.02.2023 si pana pe 17.02.2023, orele 23.59, in doua modalitati:

  • prin accesarea de catre fiecare avocat a Contului de Avocat pe care il are pe site-ul Baroului, Prahova si exprimarea punctului de vedere/raspuns la intrebarea existenta acolo, respectiv: “Sunteti de acod cu votul la Adunarea Generala din 2023 sa se desfasoare prin mijloace electronice in conformitate cu dispozitiile art. 54 indice 1 din Legea 51/1995- republicata?”
  • pe liste/tabele emise de Serviciul Secretariat al Baroului Prahova,  liste care vor cuprinde datele de identificare ale avocatilor( nume, prenume, numar telefon si adresa de e-mail) si pe care le vor putea prezenta oricare dintre consilieri, cu atesarea de catre acestia din urma a identitatii semnatarilor si a semnaturilor acestora”

Mi-a atras atentia in acest anunt, care e o prosteala eleganta in care se vrea a se specula comoditatea avocatilor care nu fac parte din fief-ul d-nei decan, ceea ce am bolduit mai sus.

Inteleg din acea exprimare ca membri Consiliului Baroului sunt cei care vor alerga printre avocati cu listele/tabelele in mana pentru a cere ca acestea sa fie atestate de avocati cu semnatura lor. Din ce intelegem din exprimarea de mai sus, respectiv “liste care vor cuprinde datele de identificare ale avocatilor( nume, prenume, numar telefon si adresa de e-mail)” acestea nu vor cuprinde libera optiune, ceva de genul “sunt pentru votul in format fizic” si “sunt pentru votul online”. Nu stiu daca vor aparea aceste rubrici, dar fara ele, doar pe baza de semnatura ATESTATA DE CONSILIERII BAROULUI, este o smecherie ieftina. O si vad pe av. Janina Ionescu, inventatoarea de cauze din nimic, cum certifica listele, stie ea mai bine cum.

Din ce am aflat de la colegul meu avocat, avocatii beneficiaza de o stampila care ii certifica aceasta calitate si este unica semnatura lui digitala. Daca se va ajunge la exprimarea punctului de vedere al avocatilor pentru alegerea modului de votare, pe listele de care se vor ocupa membri Consiliului Baroului, pentru binele Baroului Prahova si pentru autenticitatea parerilor exprimate, sper ca avocatii sa tina cont de sfatul de a autentifica personal varianta pe care o aleg.

Si mai e ceva…aceasta insistenta pana la obsesie de a exploata comoditatea sau lispa de timp a avocatilor care sunt si ei oameni si de multe ori foarte ocupati pentru votarea in format fizic, stiut fiind ca d-na decan Antonescu are un control desavarsit asupra IT-istului Baroului si, ca atare, asupra votului online daca e sa ne luam dupa ce a spus Stalin: “Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile”. Eu mi-am facut datoria de a spune ce vad, acum e datoria avocatilor sa nu se lase pacaliti de a alege varianta online, care este sub control desavarsit, asa cum am explicat.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy