Take a fresh look at your lifestyle.

Daca nu ma recunoaste dupa nume, Aldescu e “apt conditionat”? 26 de oameni au fost dati afara din cauza asta

Costin Aldescu este un om bolnav si respect acest lucru. Tocmai din aceasta cauza il inteleg ca nu e in stare sa apere interesele sindicalistilor pe care ii reprezinta si prefer sa nu cred ca il doare in cot de ei, asa cum reiese din Contractul Colectiv de Munca de la Yazaki Romania SRL.

Ancheta pe care o am in derulare la IncomodPH.ro, Telegraful de Prahova si Alpha TV cu privire la disponibilizarile indoielnice de la Yazaki imi ridica multe semne de intrebare asupra acestui individ pe care odinioara in consideram prieten. Daca as fi banuit, macar, ca isi bate joc de salariati si ca e pe felie cu conducerile firmelor ai caror sindicalisti se presupune ca ii apara, mi-as fi vazut de treaba.

Recent, un numar de 26 de angajati ai Yazaki au fost dati afara pe motiv ca sunt “apti conditionat”, adica au antecendente de boala si trebuie exclusi. Toata lumea stie ca “apt conditionat” nu implica desfacerea contractului de munca, numai Costin Aldescu habar nu are. In ultima perioada s-a operat la inima si folsoeste, pe buna dreptate, poate acest argument. Dar oamenii pe care trebuie sa ii apere de cei cu care se bate pe burta ce vina au ca sunt lasati de izbeliste de Aldescu?

Am auzit tot felul de lucruri, de cand am preluat cazul celor 26, despre sindicalismul practicat de Aldescu, total diferit de ce stiam chiar din gura lui, atunci cand eram prieteni si “plangea” pe umarul meu ca era atacat. Saream prin foc pentru el, daca era nevoie, pentru ca era prietenul meu si il credeam nevinovat. Nu am vrut sa stiu ca a fost informator la Securitate, nu am vrut sa stiu ca sindicalistii sunt munciti ca la nebuni pe niste norme de munca asupra carora Aldescu nici macar nu a deschis discutia, nu am vrut sa stiu pentru ca niciun caz nu ajunsese la mine. Acum ca i-am vazut cei 26 de salariati disponibilizati de Yazaki, care mi-au spus despre adevaratele probleme, Aldescu, chiar bolnav fiind, are o alta aura, total negativa.

De ce tolereaza Aldescu modalitatea practicata de conducerea Yazaki, adica aceea ce a disponibiliza un numar de persoane care sa fie sub procentul de 10% din totalul angajatilor, care ar implica costuri majore ca disponibilizare colectiva?

De ce nu a negociat Aldescu normele de munca?

De ce mor oameni la Yazaki, Johnson s.a.m.d?

De ce nu stie Aldescu ca sunt dati oameni afara din serviciu?

Sunt o multime de intrebari pe care I le-as adresa sindicalistului Aldescu, legate de activitatea pentru care este platit, dar tin cont de faptul ca este “apt conditionat”, la fel ca cei 26 care au fost dati afara abuziv. Toata lumea vede abuzurile, numai Aldescu nu pricepe nimic.

Eu sunt vinovat Aldescule ca lumea e nemultuimita de tine, ca oamenii sunt revoltati impotriva ta pentru ca nu ii aperi?

Pe viitor cate te sun, afla ca te sun in calitate de jurnalist. Sa nu mai spui ca nu ma cunosti, pentru ca ai incetat sa existi pentru mine de anul trecut, cand m-am convins de tine, dar nu mi-am permis sa spun ca nu stiu cine esti.

Stiu ca mi-ai spus ca nu ma cunosti pentru ca esti vinovat si nu ai raspunsurile la tine. E cea mai simpla metoda sa faci tot tu pe ofuscatul, ranitul, cand n-ai ce spune pentru ca nu te interseaza de soarta oamenilor pe care ii reprezinti. Discutiile noastre, stimabile, sunt pur oficiale si nu stiu daca iti permiti sa nu le ai, decat daca n-ai nimic de spus, pentru esti slab pregatit!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy