Take a fresh look at your lifestyle.

Consiliul Local din Podenii Noi se va dizolva. Primarul Alionte Mihai poate sa se pupe singur, ramas si fara consilieri si fara organizatie locala

Astazi am participat la sedinta Biroului Local al organziatiei Podenii Noi, care s-a intrunit pentru a pune in aplicare decizia presedintelui organziatiei judetene, Iulian Dumitrescu, respectiv stabilirea noii componente. Astfel, cei care au devenit membri cu drepturi depline in cadrul Biroului Local, sunt:

Radu Mircea- presedinte( care fusese exclus intre timp din Consiliul Local de catre primarul Alionte Mihai), Tintea Dorinel- vicepresedinte, Trifescu Andreas Daniel- secretar trezorier,Mares Stefan- membru, Mihaila Viorel- membru, Trifescu Ioana- membru, Margarit Tatiana- membru. Astfel, acestia sunt membri care constituie in acest moment Biroul Local Podenii Noi care se confurnta cu o situatie greu de imaginat, generata de actualul primar Alionte Mihai.

Din cauza prestatiei acestuia si refuzului fostiilor consilieri locali de a strange semnaturi pentru europarlamentari cu ocazia alegerilor ce urmeaza, fapt care inseamna incalcarea statutului, s-a ajuns in situa’ia ca PNL sa nu mai aiba niciun consilier local.

Practic, aceste refuzuri si abuzuri din partea celor care pana mai ieri erau in numar de 9 si detineau majoritatea in Consiliul Local au condus la faptul ca in acest moment, Consiliul Local Podenii Noi este in imposibilitate de a-si desfasura activitatea. Iar trei sedinte consecutive in care nu se poate intruni duc la dizolvarea Consiliului Local si blocarea activitatii unitatii administrativ teritoriale, neintocmirea bugetului si, de ce nu, la blocarea salariilor functionarilor publici.

Ar mai fi o solutie si anume ca primarul Alionte Mihai sa solicite urmatorului partid cu cele mai multe voturi in consiliu local sa ofere majoritatea in locul consilierilor PNL care nu mai au sprijinul partidului si au fost exclusi si din cadrul biroului politic local. Dar, e greu de grezut ca primarul actual, care a pierdut totul pe mana lui, va face vreo adresa catre vreun partid, chiar daca nu o va scrie el ci vreja  din doamnele despre care am tot scris ca ii sunt loiale si muncesc peste program.

Prin urmare, prostul pana nu-i fudul, parca nu e prost destul si a pus o comuna in cap tocmai pentru ca a fost prea lacom si a crezut ca e pe mosia mamei domniei sale si o va conduce vesnic…eventual la pierzanie.  Cum de altfel, a ajuns acum.

Consilierii locai PNL, care au fost exclusi de catre conducerea judeteana a partdului, dupa ce Radu Mircea uns ca presdinte actual al organziatiei locale Podenii Noi a fost mazilit de Alionte, sunt: Badea Ionel( viceprimar si consilier), Fatu Victoria, Oblu Nicolae, Carmen Traian, Nedelcu Iuliana, Pais Luminița Iuliana, Oprea Marcel si Maroniu Ilie. Toti acestia, de acum sunt in afara cnsiliului local, iar primarul Alionte Mihai este primar peste patru consilieri locali, care au mai ramas din totalul de 13. Adica este primar peste un Consiliu Local care nu exista.

Cine are de suferit? In primul rand cetatenii localitatii, apoi functionarii primariei. Nu mai spunem cine e de vina, pentru ca se subaintelege. E de urmarit ce se va intampla in aceasta localitate in perioada urmatoare, mai ales ca premisele legale pentru rezolvarea situatiei conduc la alegeri anticipate.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy