Take a fresh look at your lifestyle.

Comunicat Cristian Burlacu

Deputatul Cristian-Ion Burlacu s-a adresat, în scris, Ministrului Dezvoltării şi Turismului, Preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Primarului municipiului Braşov, cerându-le precizări în legătură cu stadiul în care se află pregătirea infrastructurii pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (F.O.T.E. februarie 2013) şi o mai serioasă implicare pentru ca obliga iile asumate la începutul Proiectului să poată fi repectate.

Acest demers, care se adaugă numeroaselor făcute din februarie 2009 şi până în prezent, este efectul unor informaţii de presă potrivit cărora Primarul de Braşov, recent desemnat coordonator al proiectului, ar fi decis scoaterea localităţilor Sinaia, Buşteni şi Azuga din calendarul competiţional.

Reacţia domnului deputat este una firească în contextul în care, în calitate de parlamentar de Valea Prahovei, a solicitat, în nenumărate rânduri, ca FOTE 2013 să fie declarat program de interes naţional, astfel încât să poată beneficia de finanţare şi monitorizare continuă, considerând că acest eveniment va fi unul cu adevărat emblematic pentru turismul şi sportul din România şi impulsul pentru ca Sinaia şi Valea Prahovei în ansamblu să capete o binemeritată dezvoltare şi, prin aceasta, locul care li se cuvine, de drept, în rândul destinaţiilor turistice europene.

Solicitările sale nu au rămas fără ecou, Guvernul României adoptând Hotararea 116 din 9 februarie 2011 pentru declararea de interes national a Festivalului Olimpic al Tineretului European (F.O.T.E.) – editia de iarna, 2013 şi Hotărârea Guvernului nr.120/2010, cu modificările şi completările ulterioare, prin care Sinaia, Buşteni şi Azuga au fost introduse în Lista cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism.

În pofida cadrului legislativ încurajator, se pare că au apărut, totuşi, unele probleme, care, potrivit presei, l-au determinat pe noul lider al Proiectului FOTE 2013, Primarul de Braşov să decidă scoaterea celor trei localităţi menţionate din calendarul competiţional.

Întrucât o asemenea decizie ar putea avea consecinţe grave pentru comunităţile amintite, domnul deputat Burlacu a dorit să atragă atenţia asupra acestui caz şi să încerce o mobilizare a tuturor forţelor pentru remedierea eventualelor situaţii nedorite şi asigurarea condiţiilor pentru respectarea Proiectului iniţial.

Cu mulţumiri pentru colaborare,

Oana Grosu,

Consilier parlamentar

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy