Take a fresh look at your lifestyle.

Centrul de Investigatii Media// Dan Sova si DNA. Blatul de la licitatia CE Oltenia: reprezentantii CFR Marfa au avut pregatite sase plicuri cu oferte financiare diferite

Cu mai putin de o luna inainte de  demisiona din functia de ministru al Transporturilor, Dan Sova si-a reclamat subordonatii la DNA in legatura cu posibile infractiuni in contextul licitatiei pentru transportul carbunelui pentru Complexul Energetic Oltenia. In plangerea transmisa de Sova procurorului general al DNA, Laura Codruta Kovesi, fostul ministru al Transporturilor afirma ca suspecteaza conducerea CFR Marfa de participare la o actiune concertata menita sa destabilizeze economic compania de transport de marfa.

In plangerea transmisa de Sova la DNA, fostul ministru afirma ca reprezentantii CFR Marfa, nimeni altii decat subalternii sai din Ministerul Transporturilor, au intocmit sase oferte de pret diferite. Sova le cere procurorilor anticoruptie sa afle cine si de ce a decis sa depuna plicul cu cea mai mica valoare, respectiv 256.484.282 de lei, cu circa un milion mai mare decat pretul propus de grupul lui Gruia Stoica, declarat in final adjudecatar al licitatiei, pe criteriul celui mai mic pret. 

In acelasi document, obtinut de Centrul de Investigatii Media, Sova reclama si faptul ca firmele lui Gruia Stoica au castigat aceasta licitatie folosindu-se de active ale Rolling Stock Company SA, vagoane care provin insa tot de la CFR Marfa si care au putut fi folosite in licitatie impotriva companiei de stat tocmai printr-un act semnat de sefii acesteia din urma. 

Contractul, unul vital pentru supravietuirea CFR Marfa, a fost castigat la mustata de un consortiu condus de Grup Feroviar Roman (GFR), compania condusa de Gruia Stoica, in luna mai. CE Oltenia isi cauta atunci un partener care sa transporte pe calea ferata carbunele necesar functionarii sucursalelor sale in urmatorii trei ani.
Mai multe pe investigatiimedia.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy