Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presa politia judeteana

 

 

Nr. 127782 din 23 Noiembrie 2011

 

 

Buletin de presă

 

 

 

Infracţiuni economice instrumentate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor

 

Un cetăţean italian şi un ploieştean sunt cercetaţi penal pentru evaziune fiscală.

În calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, în perioada iunie – octombrie 2010, cei doi au reţinut şi nu au virat către bugetul de stat suma de 72.000 lei.

 

 

Administratorul unei societăţi comerciale din Blejoi este cercetat penal pentru că a utilizat forţă de muncă « la negru ».

Ca urmare a unui control, la societatea administrată de el au fost depistate şapte persoane care desfăşurau activităţi lucrative, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

 

 

Trei angajaţi ai unui agent economic din Floreşti sunt cercetaţi penal pentru că şi-au acordat drepturi salariale necuvenite, în cuantum de 15.700 lei.

Chiar şi după încetarea contractelor de administrare şi management, cei trei şi-au mai acordat în continuare drepturi salariale pe o perioada de 5 luni .

 

Administratorii unei societăţi comerciale ploieştene sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, întrucât în perioada octombrie 2009 – februarie 2010, au reţinut şi nu au virat către bugetul de stat suma de 10.200 lei.

 

 

Mandate penale puse în executare de poliţiştii prahoveni

 

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 11 Valea Călugărească l-au depistat ieri pe S. Gabriel, de 34 de ani, din localitate.

Pe numele lui fusese emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, el fiind condamnat la un an de închisoare pentru că a condus un autoturism deşi nu poseda permis de conducere, şi se afla în stare de ebrietate.

S. Gabriel a fost încarcerat în penitenciarul Mărgineni în vederea executării pedepsei.

 

În ziua de 22.11.2011, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei rurale nr.7 Cocorăştii Colţ l-a depistat pe S. Marian, din localitate.

Pe numele acestuia, Tribunalul Prahova, a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat.

S. Marian a fost reţinut urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

 

 

Dosar penal întocmit unui conducător auto care a agresat în trafic o femeie

 

La data de 22.11.2011, C. Magdalena, a reclamat faptul că un bărbat necunoscut a lovit-o cu palma în zona feţei, în timp ce se afla pe str. C.D.Gherea din Ploieşti.

Poliţiştii au stabilit din cercetările efectuate că în urma unui incident în trafic, petrecut pe strada respectivă, reclamanta a fost lovită cu palma peste faţă de către un conducător auto, care ulterior a plecat într-o direcţie necunoscută.

 

 

 

 

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Ploieşti l-au identificat la scurt timp pe conducătorul auto respectiv : el este D. Robert, de 38 ani din Ploieşti, care a recunoscut fapta comisă.

El a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991 M, totodată în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.

 

Delicte silvice constatate de poliţiştii prahoveni

 

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Cocorăştii Colţ au desfăşurat ieri o acţiune împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Prahova, în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.200 lei.

Totodată, au fost reţinute două certificate de înmatriculare auto şi a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea de 36,5 mc material lemnos de esenţă răşinoase, care a fost dată în custodie personalului silvic.

 

 

Poliţiştii câmpineni, au organizat împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Câmpina, o acţiune în vederea depistării persoanelor care sustrag şi transportă material lemnos fără documente legale.

Au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.408 lei , totodată fiind confiscată cantitatea de 8,3 mc material lemnos.

 

Exemplu : A. Ion a fost transportat cu o autoutilitară cantitatea de 7,9 mc. lemn foc esenţă fag, fără a avea aviz de însoţire. El a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, materialul lemnos fiind confiscat.

 

 

 

Totodată s-a constatat ca acesta a cumpărat materialul lemnos fără a-i fi eliberate documente de provenienţă. Şi vânzătorul a fost sancţionat cu amenda în valoare de 2.000 de lei.

 

Un alt contravenient, M. Alexandru, a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 0,400 mc material lemnos, fară a avea documente de provenienţă.

Şi acesta a fost sancţionat cu amenda în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

 

 

Acţiuni organizate în ultimele 24 de ore

 

Poliţia oraşului Urlaţi a organizat ieri o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, precum şi pentru diminuarea faptelor ce aduc atingere normelor de convieţuire socială.

Au fost verificate două unităţi de învăţământ pe linia respectării prevederilor legislaţiei privind paza bunurilor şi persoanelor, totodată fiind identificaţi şi consiliaţi doi elevi problemă.

În timpul acţiunii a fost depistat V. Robert, care transporta cu o căruţă trei grătare metalice, cărora nu le-a putut justifica provenienţa.

Din verificări, a rezultat că acestea fuseseră sustrase de sora lui din curtea unei unităţi de învăţământ, cu intenţia de a le valorifica la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

Poliţiştii Biroului Rutier Cîmpina au acţionat ieri pe D.J. 720, pe raza localităţii Filipeştii de Pădure, în vederea depistării conducătorilor auto care nu respectă viteza legală de deplasare, şi reducerii factorilor generatori de eveniomente rutiere.

 

 

 

Pe timpul acţiunii, poliţiştii au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei, 20 dintre ele fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

 

Conflict spontan finalizat la spital

 

Lucrătorii Secţiei de Poliţie nr. 1 Apostolache, au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. “112”, despre faptul că în localitatea Podenii Noi a izbucnit un conflict între doi vecini.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că între doi vecini a izbucnit un conflict ca urmare a faptului că unul dintre ei l-a agresat pe fiul celuilalt.

În conflict a fost angrenat şi un cetăţean care trecea pe stradă şi a intervenit pentru a aplana conflictul, însă la rândul lui, a fost lovit şi el cu o bâtă din lemn, de către A. Vasile.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aplanat conflictul, persoanele care au suferit leziuni fiind transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de lovire şi violare de domiciliu.

 

 

Infracţiuni şi evenimente rutiere

 

În ziua de 22.11.2011, prin S.N.U.A.U. “112”, a fost sesizat faptul că un autoturism care se deplasa pe raza comunei Fulga, a accidentat un biciclist, conducătorul auto părăsind locul faptei.

Autoturismul implicat în accident a fost depistat în oraşul Mizil, poliţiştii constatând că şoferul emana halenă alcoolică.

 

 

 

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

 

În timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1 B, E. Damian nu a adaptat viteza de deplasare la condiţii de carosabil acoperit de o peliculă de polei, a derapat şi a intrat în coliziune cu un moped condus de M. Cristian, care circula la mică distanţă în faţa lui.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului care a fost transportat la spital unde a rămas internat.

 

 

R. Florin a condus un autoturism pe str. Padina din Ploieşti, iar în momentul în care a ajuns la intersecţia cu str. Mărăşeşti, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier ”Oprire” şi nu a acordat prioritate de trecere unui autotuturism care circula pe drumul prioritar.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui minor care se afla pe bancheta din spate a unuia din autoturismele implicate.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy