Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presa IJP Prahova

Nr. 132035 din 23 Ianuarie 2012

Bilanţul activităţilor desfăşurate de poliţiştii prahoveni în acest sfârşit de săptămână

Şi acest sfârşit de săptămână a fost unul plin pentru poliţiştii prahoveni care pe lângă acţiunile punctuale organizate au întreprins şi activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire şi combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, în aceste activităţi fiind angrenate forţe suplimentare.

Acţiunile au fost organizate la nivelul tuturor subunităţilor, fiind vizate cu precădere zonele în care se organizează târguri săptămânale sau sunt pretabile la comiterea de fapte antisociale.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.803 sancţiuni contravenţionale, totodată fiind constatată săvârşirea a 67 infracţiuni.

Deplasarea unui număr mare de automobilişti pe drumurile din judeţ, în special pe D.N. 1, a impus angrenarea de efective suplimentare de poliţişti rutieri, care au acţionat atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru combaterea principalilor factori generatori de evenimente rutiere.

Agenţii de poliţie rutieră au acţionat la fiecare intersecţie din staţiunile montane şi în zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regulă, apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei.

Ca urmare a acestor măsuri întreprinse, nu au fost înregistrate accidente rutiere mortale. Deşi au existat momente în care principalele artere rutiere au fost mai aglomerate, totuşi s-a circulat cu o viteză de 35 – 40 km/oră, fără a fi înregistrate blocaje.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 1.594 de sancţiuni contravenţionale ce au vizat abateri de la legislaţia rutieră, ca măsuri complementare fiind reţinute 67 de permise de conducere şi 37 certificate de înmatriculare auto.

 

Exemple:

 

În ziua de 21.01.2012, în jurul orei 04.00, pe strada Republicii din oraşul Breaza a fost observat un autoturism al cărui conducător auto a mărit viteza de deplasare la vederea poliţiştilor.

Poliţiştii au reuşit să îl oprească în trafic după mai multe solicitări efectuate prin sistemul acustic şi luminos al autospecialei din dotare. Întrucât conducătorul auto a refuzat să se legitimize şi emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul poliţiei în vederea identificării şi testării cu aparatul etilotest.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că prezenta o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

 

Un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni a oprit pentru control un autoturism care circula pe bulevardul Republicii din localitate şi al cărui conducător se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei, totodată fiindu-i întocmit dosar penal.

 

În timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1 A, B. Mihai nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care se angajase în traversarea regulamentară a străzii pe la trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

 

 

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului.

Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi 0,93mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului.

 

 

N. Marian conducea un autoturism pe D.N. 1 D, iar când a ajuns în afara localităţii Drăgăneşti s-a angajat în depăşirea unui autoturism, fără să se asigure corespunzător. În aceste condiţii, a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară care se deplasa pe sensul opus de mers.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui N. Marian şi a unui pasager în autoturismul condus de acesta, şi avarierea celor două autoturisme.

 

 

La sfârşitul acestei săptămâni, la nivelul mai multor subunităţi au fost organizate acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, şi asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

 

Exemple:

 

În oraşul Boldeşti Scăeni s-a acţionat pentru depistarea conducătorilor auto care circulă pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.820 lei, şi au fost reţinute trei permise de conducere.

 

 

 

 

 

 

Poliţiştii din Vălenii de Munte au organizat o acţiune în vederea verificării modului în care respectate regulile generale de comerţ în piaţa agro-alimentară din localitate.

Cu această ocazie au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.100 lei, totodată fiind confiscate bunuri în valoare 700 lei.

 

 

Pentru că şi-a uitat telefonul în interior, a spart un geam al magazinului, pentru îl recupera

 

La data de 20.01.2012, G. Elena, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Bărcăneşti, a sesizat poliţiştii Secţiei Rurale nr. 9 Puchenii Mari despre faptul că din interiorul magazinului a fost sustras un telefon mobil, aparţinând unui văr de-al său.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a rezultat că vărul reclamantei a spart geamul unei ferestre pentru a-şi recupera telefonul mobil, dar nu a mai anunţat-o şi pe verişoara sa, administratorul societăţii, cu privire la acest lucru.

Ulterior, reclamanta a revenit asupra sesizării iniţiale, comunicând că din interiorul magazinului nu lipsesc bunuri, iar autorul distrugerii este vărul său, împotriva căruia nu doreşte să depună plangere penală.

 

 

Arestat preventiv pentru că a pătruns fără drept în locuinţa familiei fostei concubine, şi i-a ameninţat familia.

 

În ziua de 20.01.2012, un ploieştean a sesizat Secţia 2 Poliţie Ploieşti despre faptul că în apartamentul său a pătruns fără drept, un bărbat înarmat cu o sabie, care îl ameninţă atât pe el cât şi membrii familiei sale.

 

 

 

 

La faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe suspect: N. Nicolae, în vârstă de 23 de ani, din verificări rezultând că acesta a avut anterior o relaţie de concubinaj, cu fiica apelantului.

În ziua respectivă, N. Nicolae a mers la domicilul fostei concubine, şi pe fondul unor discuţii contradictorii, a ameninţat-o pe aceasta şi pe membrii familiei ei, cu o sabie pe care iniţial o avea sub haina cu care era îmbrăcat.

El a refuzat să părăsească locuinţa apelantului, la cererea justificată a acestuia. Asupra lui N. Nicolae, poliţiştii au găsit o sabie confecţionată artizanal din material feros, cu lungimea totală de 97 cm.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare. El a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă

 

 

Urmărit depistat de poliţişti la o stână din comuna Fulga

 

În ziua de 21.01.2012, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 6 Ciorani l-au depistat pe F. Lionete, în vârstă de 34 de ani, din Tecuci, urmărit întrucât avea de executat o pedeapsă de doi ani închisoare.

Urmăritul a fost depistat la o stână din comuna Fulga, şi a fost depus la penitenciar în vederea executării pedepsei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercetaţi penal pentru distrugerea mai multor bunuri din interiorul unei rulote

 

Un bărbat din Comarnic a reclamat în ziua de 21.01.2012, faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o rulotă pe care o deţine pe raza localităţii, fără a sustrage bunuri din interior.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, au fost identificaţi doi tineri din Comarnic în vârstă de 13, respectiv 14 ani, care sunt suspectaţi de comiterea faptei.

Cei doi tineri au pătruns în interiorul rulotei, şi au distrus mobilierul rulotei, fără a sustrage bunuri din interior.

În prezent, ei sunt cercetaţi penal.

 

 

Material lemnos fără acte de provenienţă

 

În ziua de 22.01.2012, în jurul orei 14.25, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe D.J 100 D, pe raza comunei Scorţeni, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Băicoi l-au depistat pe F. Lucian, care transporta material lemnos cu atelajul hipo.

Întrucât acesta nu deţinea documente de provenienţă şi însoţire a cantităţii de 1,1 mc. material lemnos, acesta a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Doftana.

F. Lucian a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei în conformitate cu prev. Legii 171/2010.

 

 

 

 

 

 

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Slănic l-au prins în flagrant pe P. Constantin din Varbilău, în timp ce sustrăgea material lemnos de esenţă frasin, ce provenea din tăierea fără drept a doi arbori dintr-o pădure particulară.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută şi predată în Ocolului Silvic Slănic, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

 

 

La data de 21.01.2012, lucrătorii Postului de Poliţie Ceraşu l-au depistat în fondul forestier naţional, pe C. Florin, care transporta prin târâre un buştean din specia fag, ce nu prezenta marcajul organelor silvice, şi pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.

Materialul lemnos depistat a fost ridicat în vederea confiscării, iar lui C. Florin i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

 

 

Dosare penale întocmite de poliţiştii prahoveni pentru furt materiale feroase şi neferoase

 

La data de 21.01.2012, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi a oprit pentru control un atelaj hipo în care erau transportate mai multe valuri din plasă metalică de gard şi bucăţi de fier beton.

Cei doi bărbaţi care se aflau în căruţă au fost identificaţi, aceştia neputând justifica provenienţa plaselor de gard şi fierului beton. Din acest motiv, au fost demarate cercetări în vederea stabilirii legalităţii provenienţei acestora, urmând a fi luate măsurile legale.

 

 

 

În ziua de 22.01.2012, în jurul orei 16.30, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Câmpina au depistat pe D.N. 1, patru persoane care cărau o ţeavă metalică.

Din verificări a rezultat că ţeava fusese sustrasă de cei patru suspecţi, cu intenţia de a o comercializa la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

 

Poliţiştii din Filipeştii de Pădure au depistat în apropierea unei staţii de gaze doi bărbaţi care încercau să sustragă o conductă de transport ţiţei, ezafectată.

Aceştia aveau asupra lor un târnăcop şi o lopată cu care săpau în pământ pentru a sustrage conducta, pe care intenţionau să o sustragă şi să valorifice la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure.

 

 

Depistare suspect tâlhărie

 

La data de 18.01.2012, poliţiştii din Cornu l-au depistat pe B. Alexandru, care se sustrăgea cercetărilor privind săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie.

Pe numele lui, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a emis un mandat de aducere.

Suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy