Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presa 27.01.2012

Nr. 132048 din 27 Ianuarie 2012

Ploieştean suspectat de comiterea infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav

 

La data de 25.01.2012, în jurul orei 14.20, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că Serviciul de Ambulanţă Ploieşti a fost solicitat să elibereze un certificat constatator al decesului unei femei în vârstă de 78 de ani, din Ploieşti, împrejurare în care a fost constatat faptul că aceasta prezenta pe corp şi membre semne de violenţă specifice unei agresiuni.

La domiciliul decedatei s-a deplasat o echipă operativă, care a stabilit din primele cercetări, faptul că anterior, persoana decedată fusese observată în timp ce avea discuţii contradictorii cu fiul ei în vârstă de 45 de ani, care o agresa fizic uneori.

În urma examinării preliminare a cadavrului de către medicul legist, s-a constatat că prezintă multiple leziuni, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

În urma efectuării necropsiei s-a constatat că moartea femeii a fost violentă, primele cercetări indicându-l ca suspect pe fiul decedatei.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a apreciat că în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, motiv pentru care a fost luată măsura internării suspectului într-o unitate medicală de specialitate, unde va fi expertizat neuropsihiatric, procedură obligatorie în cazul comiterii unei astfel de infracţiuni.

•  Dosare penale instrumentate de Serviciul de Investigare a Fraudelor

Reprezentantul legal al unei societăţi comerciale din Comarnic este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni din Codul Muncii, constând în aceea că a desfăşurat activităţi în domeniul contrucţiilor, folosindu-se de şase persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă.

Administratorul unei societăţi comerciale câmpinene este cercetat penal pentru săvârşirea de infracţiuni la Legea CEC-ului.

În perioada mai – iulie 2011, acesta a emis în favoarea mai multor societăţi furnizoare file cec cu dată falsă, care fiind introduse la plată au fost refuzate pentru lipsă totală de disponibil.

Prejudiciul astfel creat este de 27.200 lei.

•  Braconieri şi refractari la măsurile oamenilor legii

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, împreună cu o echipă din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” au depistat ieri doi bărbaţi care desfăşurau activităţi ilicite de braconaj folosindu-se de doi ogari.

Cei doi au fost identificaţi stabilindu-se că este vorba despre L. Gheorghe, de 40 ani, din Buda şi G. Mihai, de 38 ani, din Slănic, care se aflau pe un fond de vânătoare din Păuleşti.

În scopul lămuririi situaţiei, a fost luată măsura conducerii celor doi la sediul I.J.P. Prahova, însă aceştia împreună cu alte patru persoane au început să se manifeste agresiv din punct de vedere verbal.

Întrucât două dintre aceste persoane au continuat să manifeste un comportament recalcitrant faţă de jandarmi, refuzând să se legitimize şi să colaboreze cu forţele de ordine, s-a luat măsura încătuşării lui N. Constantin, de 39 ani si I. Liviu, de 34 ani. Primul a refuzat să se supună măsurii încătuşării şi a opus rezistenţă la momentul îmbarcării în autospeciala Jandarmeriei.

L. Gheorghe şi G. Mihai sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic, iar N. Constantin şi I. Liviu sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infractiunii de „împiedicarea, sub orice formã, a organului de urmãrire penalã sau de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori a altui organ de stat, de a lua mãsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice”.

•  Mandat executat

La data de 26.01.2012, poliţiştii din Băicoi au depistat-o pe P. Viorica, din Filipeştii de Târg, pe numele căreia fusese emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, care a condamnat-o la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

P. Viorica a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor.

•  Dosare penale întocmite într-o singură zi de poliţiştii prahoveni pentru furt materiale feroase şi neferoase

La data de 26.01.2012, P. Răzvan, a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au furat un motor electric folosit la prelucrarea lemnului, pe care îl avea în curtea locuinţei din Comarnic.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi principalii suspecţi de comiterea faptei: B. Ion, de 29 ani, B. Robert, de 21 ani şi N. Florin de 21 ani, toţi din oraşul Comarnic

Aceştia au dezmembrat motorul şi l-au vândut la un centru de valorificare a fierului vechi, obţinând suma de 200 lei.

Celor trei le-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

•  Poliţiştii din Urlaţi l-au depistat ieri pe F. Georgică, care transporta cu un moped 127 de stâlpi metalici de viţă de vie, pe care vroia sa-i valorifice la un centru de colectare a fierului vechi.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că stâlpii fuseseră sustraşi dintr-o vie din Valea Calugarească, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

•  La data de 26.01.2012, poliţiştii din Vălenii de Munte l-au depistat pe I. Ion din comuna Izvoarele, care transporta 28 bucăţi de şină de cale ferată sustrase din incinta unei fabrici din Măneciu şi intentiona sa le valorifice la un centru de fier vechi.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

•   Accident de circulaţie DN 1A

 

În timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1 A, L. Constantin nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, şi a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în albia pârâului Dâmbu.

Din accident a rezultat avarierea autoturismului şi vătămarea corporală gravă a conducătorului auto.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy