Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presa 26.01.2012

Nr. 132045 din 26 Ianuarie 2012

Ploieşteanul care a fost reţinut după ce a pătruns fără drept într-o unitate de învăţământ şi a lovit un elev în vârstă de 12 ani, a fost arestat preventiv

În urma prezentării în faţa instanţei de judecată, D. Nicolae a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe.

Informaţii de background:

Un ploieştean în vârstă de 34 de ani, a fost reţinut după ce a pătruns fără drept într-o unitate de învăţământ şi a lovit un elev în vârstă de 12 ani.

In ziua de 24.01.2012, în jurul orei 19.10, dispeceratul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti a fost sesizat de reprezentanţii unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că un elev a fost agresat de un individ necunoscut.

Cu ocazia primelor verificări efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului, a fost identificat şi depistat bărbatul respectiv, acesta fiind D. Nicolae, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Ploieşti.

Astfel, s-a stabilit că bărbatul a pătruns fără drept în incinta unităţii şcolare, bruscându-l pe agentul de pază care asigura obiectivul. Suspectul a pătruns apoi într-o sală de curs situată la parter, şi a lovit cu palma peste faţă unul dintre copiii care participau la ora de curs, după care a plecat, adresând minorului cuvinte şi expresii jignitoare.

Bărbatul declară că a recurs la acest gest ca urmare a unor divergenţe existente între fiica lui şi minorul respectiv, colegi la aceeaşi unitate de învăţământ.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului conform prevederilor Legii 61/1991, totodată fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi ultraj contra bunelor moravuri.

Astăzi, suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

•  Poliţiştii prahoveni au depistat un bărbat care era urmărit naţional pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj asupra unui poliţist

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, împreună cu o grupă din cadrul S.I.R. Prahova, l-au depistat ieri pe I. Silviu, de 23 ani, din comuna Dumbrăveşti.

Acesta era urmărit naţional pentru că se sustrăgea de la executarea unui Mandat de Arestare Preventivă emis de Judecătoria Ploieşti, pentru o perioadă de 29 zile, pentru comiterea infracţiunii de ultraj asupra unui poliţist.

În fapt, la data de 24.11.2011, în jurul orei 12.30, I. Silviu a fost surprins de către un agent de poliţie în timp ce sustrăgea material lemnos, suspectul adresându-i ameninţări cu acte de violenţă şi a încercând să-l lovească pe omul legii.

Urmăritul a fost reţinut şi încarcerat în arestul preventiv al I.J.P. Prahova .

• Doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie

La data de 25.01.2012, lucrătorii Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Urlaţi l-au depistat pe raza localităţii pe S. Mihai, de 29 de ani, din localitate.

Pe numele acestuia, Judecătoria Ploieşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, el având de executat doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

•  Infracţiuni economice instrumentate de Serviciul de Investigare a Fraudelor

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova îl cercetează penal pe administratorul unei societăţi comerciale ploieştene, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că acesta a înregistrat întârzieri mai mari de 30 zile, privind plata impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă, aferente perioadei aprilie 2009 – iunie 2011, în sumă totală de aproximativ 15.000 lei.

•  Infracţiuni şi evenimente rutiere

Poliţia oraşului Breaza a organizat ieri o acţiune împreună cu reprezentanţi ai R.A.R. Prahova, în vederea preîntâmpinării blocajelor de trafic rutier, cauzate de echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Cu această ocazie au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru abateri constatate la legislaţia rutieră, una dintre ele vizând echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope specifice sezonului rece.

Totodată a fost reţinut un certificat de înmatriculare auto.

•  Pe strada Ştrandului din Ploieşti, a fost oprit ieri pentru control un autoturism înmatriculat în Spania.

Conducătorul auto nu a putut prezenta documentele pentru control, verificările efectuate arătând că el avea permisul de conducere reţinut. El fusese depistat anterior în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

•  În timp ce traversa D.J.720 din comuna Floreşti, pe la trecerea pentru pietoni, F. Diana a fost acroşată de un autoturism condus de B. Gheorghe, care nu a adaptat viteza de deplasate la condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă.

F. Diana a fost transportată la spital pentru aprimi îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.

•  În timp ce conducea un autoturism pe pe strada Trandafirilor din Ploieşti, N. Bogdan a intrat în coliziune cu G. Ion, care se deplasa pe o bicicletă, şi care nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier “Oprire”.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul producerii acestuia fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate, conducătorul auto a fost depistat, pe numele lui fiind întocmit dosar penal pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, şi vătămare corporală.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy