Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presă Nr. 132142 din 22 Martie 2012

Cercetaţi penal pentru că au înscenat o tâlhărie pentru a ascunde comiterea unei infracţiuni de furt.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale privind o reclamaţie de tâlhărie comisă asupra lui P. Eduard de către o persoană necunoscută care l-a deposedat prin violenţă de un telefon, a rezultat că aspectele reclamate iniţial nu corespund realităţii.

Concret, din cercetări a rezultat că “victima“ sesizării s-a întâlnit cu N. Andreea şi o altă colegă a acesteia, iar pe drum i-a cerut telefonul mobil pentru a suna pe cineva.

La scurt timp, a apărut Ţ. Suraj, de 15 ani, din Lipăneşti, coleg de liceu, care, a simulat aplicarea unei lovituri în burtă şi a intrat în posesia telefonului (fiind înmânat de „victimă”) şi a fugit.

Ulterior P. Eduard şi Ţ. Suraj s-au întâlnit şi au stabilit modul de valorificare a telefonului mobil. De faţă a fost şi un al treilea coleg de liceu, D. Alexandru, care a avut cunoştinţă de întregul eveniment ce urma să aibă loc şi care a şi beneficiat de o parte din suma de bani obţinută din valorificarea telefonului mobil.

Telefonul a fost vândut contra sumei de 1700 lei, din care D. Claudiu a primit suma de 500 lei, iar restul a fost împărţit între ceilalţi doi.

În urma analizării actelor administrate în cauză, procurorul a dispus continuarea cercetărilor faţă de P. Eduard şi Ţ. Suraj sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar faţă de D. Claudiu pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Telefonul mobil a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

•  Agresiuni instrumentate de poliţişti în ultimele 24 de ore

În ziua de 21.03.2012 Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a sesizat Poliţia Oraşului Mizil cu privire la faptul că la această unitate s-a prezentat o femeie care prezintă o urmele unei agresiuni, provocată, conform declaraţiei sale verbale, de către soţul său.

La solicitarea poliţiştilor, femeia a refuzat să facă declaraţii referitoare la sesizarea efectuată de spital şi a refuzat totodată să fie examinată de medicul legist.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Poliţiei Oraşului Mizil pentru clarificarea situaţiei.

•  Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Cocorăştii Colţ au fost sesizaţi ieri despre faptul că în timp ce se afla în faţa unui magazin din localitate, M. Aurel a fost lovit de mai multe ori peste cap şi membre de un consătean.

Reclamantul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, rămânând internat sub supraveghere, iar bărbatului care l-a lovit i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

• În ziua de 22.03.2012, poliţiştii Secţiei 3 Ploieşti au aplanat un conflict intrafamilial izbucnit la o locuinţă de pe strada Căliman.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că G. Florian se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pe fondul unor neînţelegeri şi-a lovit concubina, şi pe fiica lor în vârstă de 21 de ani.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al ambulanţei, care a acordat primele îngrijiri medicale femeilor, dar acestea au refuzat să se deplaseze la spitalul. Ele au depus reclamaţie sub aspectul săvţrşirii infracţiunii de lovire.

G. Florian a fost sancţionat contravenţional, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.

•  Ieri, în jurul orei 12, un bărbat din comuna Râfov a reclamat faptul că în ziua anterioară, cumnatul său D. Gheorghe a fost victima unei agresiuni comise de autori necunoscuti, pe raza comunei Dumbrava, agresiune în urma căreia a fost internat în spital.

Din cercetarile efectuate de poliţişti a fost stabilit faptul că în ziua respectivă, D. Gheorghe fusese ameninţat cu acte de violenţă de un bărbat cu care avusese discuţii contradictorii.

În jurul orei 21.30, în timp ce se afla singur la un imobil aflat în construcţie, D. Gheorghe a fost agresat de patru persoane necunoscute, care l-au lovit şi au fugit.

Poliţiştii au demarat cercetările, şi au identificat două din persoanele suspectate de comiterea faptei: una din ele fiind chiar bărbatul care îl ameninaţse anterior pe reclamant.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

•  Un bărbat din comuna Gura Vitioarei a fost reţinut ieri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie şi refuzul conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 19.40, o patrulă auto din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Vălenii de Munte a efectuat semnal regulamentar de oprire unui motociclu care circula pe D.C. 42 şi al cărui conducător nu era echipat corespunzător.

Motociclistul nu a oprit, poliţiştii pornind în urmărirea lui, şi reuşind să-l oprească după aproximativ 2 km.

După ce a coborât de pe motociclu, conducătorul acestuia a încercat să fugă, a fost somat să se oprească, şi imobilizat, iar ulterior încătuşat de către agenţii de poliţie.

Acesta a adresat injurii şi alte jigniri celor doi agenţi de poliţie şi l-a ameninţat cu moartea în repetate rânduri unul dintre ei.

Motociclistul emana halenă alcoolică, însă a refuzat, continuând să-i ameninţe pe poliţişti.

Din verificări a rezultat că motocicleta nu era înmatriculată în circulaţie, iar bărbatul recalcitrant nu poseda permis de conducere .

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte a dispus reţinerea lui D. Nicolae sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie şi refuzul conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul acestei zile, învinuitul urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

•  Dosare penale întocmite de poliţiştii rutieri

În ziua de 21.03.2012, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Ploieşti a oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Găgeni şi care avea montat plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu.

Verificările au arătat că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului este expirată, în momentul opririi în trafic autoturismul figurând neînmatriculat.

Conducătoarea auto este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a fi înmatriculat.

•  La data de 21.03.2012 in jurul orei 16.45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 9 Puchenii Mari au oprit in trafic un autoturism condus de G. Dobre, care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere.

• Evenimente rutiere

T. Ioan se afla ieri într-un autobuz care circula pe strada Mihai Bravu din Ploieşti, în direcţia Teleajen – Centru. La un moment, dat conducătorul auto a redus viteza la o trecere pentru pietoni, iar T. Ioan s-a dezechilibrat şi a căzut lovindu-se de scaunele autobuzului.

Personalul medical din cadrul Ambulanţei Prahova, sosit la faţa locului, i-a stabilit diagnosticul: „Traumatism minor genunchi stâng”.

Victima nu a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri.

•  Un biciclist care se deplasa ieri pe acostamentul D.N. 1 A, pe raza localităţii Lipăneşti, a virat brusc stânga cu intenţia de a traversa drumul, fără a se asigura corespunzător.

În aceste împrejurări, biciclistul a fost accidentat mortal de un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi semiremorcă.

Traficul rutier a fost restricţionat pe sensul de mers Ploieşti către Braşov pentru aproximativ două ore.

•  Poliţiştii din Ploieşti, Valea Călugărească, Ceptura, Câmpina, Buşteni, Breaza, Plopeni şi Măgurele au aplicat ieri 104 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 30 000 lei

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Compartimentul ”Furturi din buzunare şi genţi” împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Criminalistic au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare şi genţi pe mijloacele de transport în comun, respectiv traseele 30, 35, 101 de pe raza Municipiului Ploieşti.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească au acţionat în zonele frecventate de persoane care practiă prostituţia.

Astfel în Bucov, în zona D.N. 1 B, la intersecţia cu drumul comunal Chiţorani şi la intersectia cu drumul ce asigura accesul în Parcul “Constantin Stere” au fost depistate patru tinere care practicau prostituţia. Acestea au fost sancţionate contravenţional.

Activităţi similare au desfăşurat şi polişţiştii din Ceptura. Aceştia au acţionat pe raza comunei Tomşani, în parcările de pe D.E. 577. Au fost depistate B. Elena, S. Lexandra, S. Cristina şi N. Mariana, care racolau bărbaţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu acestea contra unor sume de bani. Cele patru au fost sancţionate contravenţional

În noaptea de 20/21.03.2012, lucrători din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat un control pentru prevenirea şi combaterea încălcărilor prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 1010/2004. A fost vizat modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către agenţii de pază care îşi desfăşoară activitatea la societăţile comerciale din cadrul Parcului Industrial Ploieşti.

 

 

 

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în cooperare cu cei ai Poliţiei Municipiului Câmpina şi Serviciului de Intervenţie Rapidă au desfăşurat o razie în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor cu violenţă în localurile publice, prevenirii şi combaterii furturilor de autovehicule şi altor infracţiuni sau fapte antisociale stradale .

Pentru derularea în bune condiţii a activităţilor au fost instituite patru filtre pe principalele artere rutiere de acces în municipiu concomitent cu descinderi în localurile de alimentaţie publică.

 

Poliţiştii din Buşteni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel, au fost vizate unităţilor poştale ca deţinători de valori.

 

Compartimentul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Breaza a organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Totodată, oamenii legii au avut în vizor şi paza bunurilor şi valorilor monetare, comercializarea de băuturi alcoolice neautorizate, comerţul stradal neautorizat şi comerţul cu materiale feroase si neferoase.

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Măgurele au organizat şi executat o acţiune de tip integrat în comunele Măgurele şi Bălţeşti pentru prevenirea şi combaterea transportului illegal de material lemons.

Poliţiştii oraşului Plopeni au avut în vizor disciplinizarea conducătorilor auto si depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Ploieşti au întocmit două dosare penale pentru port ilegal de armă albă

 

În ziua 21.03.2012, ora 7.05, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti l-a depistat în zona Garii de Sud pe M. Vasile, din Drajna, care avea asupra lui, în buzunarul de la spate al pantalonilor, un cuţit cu lungimea totală de 23 cm.

Acesta a fost condus la sediul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti, unde i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “Port ilegal al cuţitului în locuri publice” .

 

 

În jurul orei 17.10, poliţişti din cadrul aceleiaşi subunităţi l-au depistat pe P. Gheorghe, de 37 de ani, din Ploieşti, care, pe fondul geloziei, a provocat scandal si a scos un cuţit, cu care i-a ameninţat pe T. Daniel şi pe prietena acestuia.

P. Gheorghe a fost condus la sediul Secţiei nr. 4 Poliţie, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, ameninţare şi port ilegal de armă albă.

 

 

Mandat penal pus în executare de poliţiştii Secţiei Rurale Puchenii Mari

 

La data de 21.03.2012, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Puchenii Mari au executat o acţiune pe linie judiciară, prilej cu care a fost reţinută şi depusă în Penitenciarul Tîrgşor, J. Iulia, din com Râfov.

Aceasta fusese condamnată la o pedeapsă de şapte ani închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy