Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presă Nr. 127788 din 28 Noiembrie 2011

Bilanţul activităţilor desfăşurate de poliţiştii prahoveni în acest sfârşit de săptămână

 

Şi acest sfârşit de săptămână a fost unul plin pentru poliţiştii prahoveni care pe lângă acţiunile punctuale organizate au întreprins şi activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire şi combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, în aceste activităţi fiind angrenate forţe suplimentare.

Acţiunile au fost organizate la nivelul tuturor subunităţilor, fiind vizate cu precădere zonele în care se organizează târguri săptămânale sau sunt pretabile la comiterea de fapte antisociale.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.628 sancţiuni contravenţionale. Totodată, a fost constatată săvârşirea a 11 infracţiuni, 6 din ele fiind constatate în flagrant.

Ca de obicei, principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier, în acest sens fiind aplicate 1435 de sancţiuni contravenţionale. Totodată au fost reţinute 29 de permise de conducere şi 12 de certificate de înmatriculare auto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Ploieşti, au identificat suspectul în cazul infracţiunilor de viol şi tâlhărie comise la data de 22.05.2011 în Ploieşti asupra unei tinere din muncipiu. El este un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Ploieşti.

 

De la comiterea faptei, până la identificarea suspectului, poliţiştii au administrat probe şi mijloace de probă, întocmind un cerc de bănuiţi în care a fost inclus şi suspectul reţinut ieri.

Activitatea de cercetare a fost îngreunată de faptul că de fiecare dată suspectul principal solicita reverificarea unor aspecte care i se păreau favorabile, şi conducea anchetatorii pe piste false.

Cu toate acestea, ieri, judiciariştii ploieşteni au reuşit să administreze un probatoriu suficient de solid încât suspectul să fie reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi tâlhărie.

 

 

Informaţii de background:

 

În ziua de 22.05.2011, în jurul orei 4, Secţia 2 Poliţie Ploieşti a fost sesizată prin sistemul „112” cu privire la faptul că o tânără a fost violată de un bărbat necunoscut, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din zona de Nord a municipiului Ploieşti.

Tânăra revenea la domiciliu, când de ea s-a apropiat suspectul, care purta doar un tricou, fără alte obiecte de vestimentaţie.

Acesta a lovit-o de mai multe ori la nivelul capului, trântind-o la pământ, după care a violat-o.

La plecare, suspectul i-a sustras din geanta personală portofelul şi un telefon mobil.

 

 

 

 

Dosare penale instrumentate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor

 

Lucrătorii Biroului 3 l-au depistat în flagrant pe N. Victor care care comercializa ţigarete fără timbru, producţie Republica Moldova.

În incinta magazinului amenajat lângă locuinţa acestuia, poliţiştii au mai găsit 101 pachete de ţigări disferite mărci, provenite din Republica Moldova, pe care le oferea spre comercializare.

Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

 

 

 

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din Comarnic, a fost constatat faptul că administratorul societăţii respective nu fiscalizează toate veniturile obţinute, fapt pentru care a fost sancţionat cu amendă, fiind ridicată în vederea confiscării suma de 320 lei reprezentând venituri nefiscalizate.

Totodată s-a stabilit că administratorul societăţii obişnuieşte să se aprovizioneze cu marfă de la diverşi furnizori, indicându-le acestora o firmă fără activitate, aparţinând unei cunoştinţe. Această modalitate este folosită pentru a evita înregistrarea cu marfă şi pentru a avea posibilitatea comercializării ulterioare fără a fiscaliza şi evidenţia veniturile.

În acest sens în cadrul societăţii au fost identificate mai multe facturi care atestă achiziţionarea de marfă în acest scop.

Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

 

 

 

 

 

O patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţei 2 Ploieşti a depistat în flagrant trei tineri care sustrăseseră dintr-o boxă situată la parterul unui bloc, mai multe obiecte destinate instalaţiilor sanitare, opt role de cablu cu inserţie din cupru şi mai multe articole de îmbrăcăminte.

 

Suspecţii au fost conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie unde au fost audiaţi în legătură cu activitatea lor infracţională, dispunându-se reţinerea lor pe bază de ordonanţă, ulterior pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă sub

aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la comiterea acestei infracţiuni.

 

 

În ziua de 26.11.2011, lucrătorii Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. “112”, despre faptul că un bărbat a fost agresat în urma unui scandal izbucnit pe o stradă din oraş.

 

Poliţiştii au stabilit că în jurul orei 3.50, în timp ce se deplasau către domiciliu, doi fraţi, C. Bogdan şi C. Viorel au avut o altercaţie verbală cu A. Alexandru şi T. Sergiu, altercaţie care a degenerat în acte de violenţă.

C. Bogdan a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, rămânând sub observaţie pentru investigaţii suplimentare.

 

 

Un taximetrist a sesizat în noaptea de 25/26.11.2011, faptul că a fost agresat de către o persoană necunoscută, în timp ce se afla pe str. Lupeni din municipiul Ploieşti.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în calitate de taximetrist, reclamantul a transportat doi clienţi, bărbat şi femeie, din localitatea Păuleşti până în Ploieşti.

 

 

Când taxiul a ajuns la destinaţie, în momentul în care trebuia achitată contravaloarea cursei, între şofer şi bărbatul pasager a izbucnit o discuţie în contradictoriu. Clientul, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să-i adreseze reclamantului înjurii şi a încercat să-l lovească, iar în final l-a muşcat-o de urechea stângă.

Cercetările sunt continuate poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.

 

Un tânăr are dosar penal pentru că a distrus un chioşc de presă.

 

În ziua de 25.11.2011, în jurul orei 23:30, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti l-a surprins în flagrant pe M. Daniel, de 23 de ani, din Ploieşti, care trăgea de panoul de siguranţă montat în partea din spate a unui chioşc de difuzare a presei, distrugând o bucată din acesta.

Suspectul a fost condus la sediul poliţiei, unde s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

 

Un agent de pază a sesizat telefonic dispeceratul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti, despre faptul că un bărbat a spart un geam al unui market din zona de sud a muncipiului Ploieşti.

 

Poliştii au stabilit că bărbatul respectiv se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, şi a spart cu pumnul geamul respectiv.

Suspectul a fugit după comiterea faptei, el fiind depistat în zona unor blocuri din apropiere.

Asupra lui, poliţiştii au găsit un cuţit cu lama de 8 cm lungime, despre care suspectul a declarat că îl foloseşte pentru a se apăra de duşmani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi port ilegal de armă albă.

 

 

La data de 26.11.2011, un cetăţean din comuna Bărcăneşti a reclamat că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism un amplificator şi un subwoofer audio.

 

Cercetările efectuate de poliţişti au condus la identificarea şi depistarea la scurt timp a suspecţilor: doi tineri cu vârste de 21, respectiv 24 de ani, care sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

 

Trei bărbaţi din comuna Valea Călugărească sunt cercetaţi pentru furtul unei platforme metalice şi mai multor stâlpi dintr-o curte din comună.

 

La data de 27.11.2011, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 11 Valea Călugărească i-a depistat în flagrant pe I. Silviu, B. Aurel şi B. Marian, toţi din comuna Valea Călugărească.

Aceştia sustrăseseră o platforma metalică de la o remorcă auto şi mai mulţi stâlpi metalici, pe care le transportau cu o căruţă în vederea valorificării la un centru de colecatre a materialelor reciclabile.

Poliţiştii au stabilit că bunurile respective fuseseră sustrase din curtea unei locuinţe din comună, motiv pentru care în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

 

Pe strada Praga din Ploieşti, un tânăr a fost prins în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat în zonă.

 

Suspectul fusese surprins “în acţiune” de către proprietar, însă a fugit, fiind prins la câteva străzi distanţă.

 

 

 

Pe numele lui, poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind contiunuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

 

Delict silvic constatat în comuna Drăgăneşti

 

La data de 26.10.2011, pe raza comunei Drăgăneşti, a fost depistat B. Marian, care comercializa o cantitate de 0,500 mc material lemnos de esenţă stejar, pe care îl transporta cu o autoutilitară.

El deţinea aviz de însoţire primar în care era menţionat ca punct de descărcare oraşul Mizil .

În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, materialul lemnos fiind ridicat în vederea confiscării.

 

 

În ziua de 27.11.2011, C. Bogdan a apelat S.N.U.A.U. “112”, reclamând că el şi încă un prieten au fost agresaţi de trei tineri, în timp ce se aflau la o discotecă din comuna Sângeru.

 

Poliţiştii care s-a deplasat la faţa locului a găsit părţile implicate în scandal, stabilind că totul se petrecuse pe fondul consumului de alcool.

Cei trei tineri agresori au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi lovire.

 

 

 

 

 

 

 

Conflict izbucnit la o partidă de forbal din Liga a două judeţeană

 

La data de 27.11.2011, în timpul desfăşurării unui meci de fotbal din Liga a doua Judeţeană, un spectator a început sa adreseze reproşuri echipei gazdă, motiv pentru care căpitanul acesteia s-a deplasat în afara suprafeţei de joc pentru a lămuri situaţia, fiind lovit cu pumnul în faţă de către spectator.

Fotbalistul a ripostat, fără ca în altercaţie să mai intervină şi alte persoane.

Imediat după acest incident, cei doi s-au împăcat, însa arbitrul a considerat că meciul nu mai poate continua, şi a anunţat la “112” producerea acestui incident.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Legea 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

 

 

Câine ciobănesc ucis în împrejurări necunoscute

 

Ieri, în jurul orei 18.30, un bărbat din Ploieşti a reclamat faptul că persoane necunoscute au omorât un câine ciobanesc ce se afla legat la stâna de oi pe care o deţine pe un teren viran ce aparţine de localitatea Brazi.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, stabilind că între 8.00-18.00, autori necunoscuţi au omorât câinele respectiv, cadavrul acestuia prezentând urme de sânge pe corp, fără a se putea stabili cauzele decsului.

Cadavrul urmează a fi expertizat medico-legal, cercetările fiind continuate în vederea identificării şi depistării celor vinovaţi.

 

 

 

 

 

 

 

Doi suspecţi au fost depistaţi transportând traverse din lemn sustrase din incinta unei rafinării ploieştene

 

În zona cartierului ploieştean “Mimiu”, poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti au oprit pentru control o căruţă în care se aflau doi bărbaţi ce transportau opt traverse din lemn cu lungimea de 2,5 m fiecare.

Din primle verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi suspecţi sustrăseseră traversele respective din incinta unei rafinării din zonă, de la o cale ferată ce tranzitează incinta acesteia.

Cercetările sunt continuate faţă de cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

 

La data de 26.11.2011, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi a fost sesizata despre faptul că un cetăţean din localitate a suprins un necunoscut în curtea lui.

 

La faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe O. Constantin, care avea asupra lui un sac din rafie ce conţinea carne şi produse din carne.

Produsele respective fuseseră sustrase din locuinţa reclamantului, unde suspectul pătrunsese prin forţarea ferestrei.

Suspectul cunoştea configuraţia locuinţei, întrucât obişnuia să ajute partea vătămată la treburi gospodăreşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trei femei sunt cercetate fiind suspectate de comiterea unei infracţiuni de furt

 

La data de 25.11.2011, reprezentanţii unei instituţii bancare au reclamat faptul că trei femei necunoscute au sustras o bancnotă de 50 euro, de la o clientă aflată în sediul băncii.

Poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti au reuşit să identifice cele trei persoane suspecte, acestea fiind depistate la scurt timp, când intrau în sediul unei alte bănci pentru a schimba banii sustraşi.

Cele trei femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Accident de muncă

 

În ziua de 25.11.2011, poliţiştii au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. “112” despre faptul că B. Ştefan a căzut de pe acoperişul unei hale din incinta unei societăţi comerciale din Valea Călugărească.

În timp ce efectua lucrări de înlocuire a învelitoarei acoperişului unei hale bărbatul a căzut, diferenţa de nivel fiind de 4,30 m.

B. Ştefan a fost transportat la spital unde a rămas internat la secţia Neurochirurgie.

În cauza s-a întocmit dosar penal, incidentul fiind catalogat drept accident de muncă.

 

 

 

 

 

 

 

Infracţiuni şi evenimente rutiere

 

În ziua de 24.10.2011, pe raza oraşului Mizil a fost oprit un autoturism care circula D.N. 1 B, din direcţia Buzău către Ploieşti.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au solicitat testarea cu aparatul etilotest, dar conducătorul auto a refuzat acest lucru. El a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, totodată fiindu-i întocmit dosar penal.

 

 

Pe D.N. 1 B a fost depistat D. Marius, care conducea o autoutilitară ce tracta o remorcă în care se afla un autoturism.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că D. Marius nu avea dreptul să conducă vehiculele de mai sus, întrucat ansamblul format avea masa maximă totală autorizată de 6.500 kg.

Conducatorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permis necorespunzator.

 

Pe D.J. 104 P, în afara localităţii Brazi, a fost depistat G. Valentin, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu apartul etilotest a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, lui fiindu-i recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

 

 

 

 

 

În ziua de 26.11.2011, pe raza oraşului Comarnic a fost oprit pentru control un autoturism condus de C. Marian, de 39 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice, totodată fiindu-i întocmit dosar penal.

 

 

V. Constantin a fost depistat conducând pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor.

El prezenta o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

 

 

Pe D.N. 1, în localitatea Bărcăneşti, a fost oprit pentru control un autoturism condus de I. Dumitru, care prezenta o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi lui i-a fost întocmit dosar penal.

 

 

La data de 25.11.2011, pe strada Ghe. Doja din municipiu, la intersecţia semaforizată cu Bld. Republicii, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Unul din conducătorii auto implicaţi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice: 0,70mg/l alcool pur în aerul expirat, şi nici nu poseda permis de conducere, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

 

 

 

 

În timp ce conducea un autoturism pe Bld. Republicii din Ploieşti, C. Ioan l-a accidentat pe N. Bogdan, care se angajase în traversarea strazii pe la trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzator.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, nerămânând internat.

Din primele cercetări se pare ca vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto, care nu a respectat regulile cu privire la acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept.

 

 

M. Grafian, conducea un autoturism pe D.N. 1 B, iar la un moment dat a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din direcţia Buzau către Ploieşti, pe banda nr. 1.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a ambilor conducători auto, şi a doi pasageri din ambele autoturisme.

 

În timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din oraşul Breaza, L. Viorel a accidentat-o pe A. Elena, care se angajase în traversarea străzii după marcajul trecere pentru pietoni.

Din impact, victima a fost proiectată pe contrasens, suferind leziuni care au impus transportarea ei la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

 

 

P. Marius conducea un microbuz de persoane pe D.N. 1 A din direcţia Vălenii de Munte către Ploieşti. Când a juns în localitatea Boldeşti – Scăieni, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi de carosabil umed, fapt pentru care a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare.

 

 

Autoturismul a părăsit partea carosabilă, după care s-a răsturnat pe plafon pe terenul arabil din zonă.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a unui pasager.

La momentul producerii accidentului, în autoturism se mai aflau patru pasageri care nu au suferit vătămări corporale.

Traficul rutier nu a fost afectat la locul producerii accidentului, circulaţia autovehiculeleor desfăşurându-se normal pe tot timpul efectuării cercetării la faţa locului.

 

În timp ce conducea un autoturism pe str. 1 Decembrie 1918 din Ploieşti, D. Vali a efectuat viraj stânga şi pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul direcţiei intrând în fântâna arteziană din dreptul staţiei de autobuz.

Din accident a rezultat vătămarea corporala a conducătorului auto, acesta neramânând internat.

 

Întrucât nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, C. Florin a pătruns în intersecţia str. Ştefan Greceanu cu Bld. Republicii din Ploieşti, şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe culoarea verde.

Din accident a rezultat rănirea unei femei, pasagereă în autoturismul condus de C. Florin, aceasta nerămânând internată.

 

 

La data de 26.11.2011, B. Gheorghe din Poseşti a intenţionat să transporte cu un tractor forestier mai mulţi arbori dintr-o pădure din localitate.

Din cauza terenului accidentat şi a ierbii îngheţate, vehiculul a patinat, răsturnându-se peste remorca tractată.

 

 

 

 

B. Gheorghe, conducătorul vehiculului a fost prins între tractor şi remorcă, suferind leziuni ce au impus transportarea lui la spital, nefiind necesară internarea.

 

 

În ziua de 25.11.2011, la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti s-a prezentat M. Marian, care a reclamat că în seara precedentă fiica sa în vârstă de 11 ani, a fost accidentată în timp ce traversa trecerea de pietoni de pe strada Poştei din Ploieşti, iar conducătorul auto nu a rămas la faţa locului.

Minora a fost prezentată la spital, neramânând internată.

La data de 26.11.2011, în urma verificărilor efectuate, a fost identificată conducătoarea auto D. Elena, din Ploieşti, căreia i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

 

 

În ziua de 27.11.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Comunale Valea Doftanei au oprit în trafic un autovehiculul care se deplasa pe D.J. 102 I , în satul sat Teşila.

Conducătorul autoturismului se afla în stare de ebrietate, testarea cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost întocmuit dosar penal.

 

 

P. Grigore a condos un autoturism pe calea de acces în incinta unei societăţi comerciale de Ploieşti, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi a acidentat-o pe N. Constanţa, care circula în calitate de pieton pe trotuarul aferent căii de acces respective.

Femeia a fost transportată la spital, unde a rămas internată.

 

 

În timp ce conducea un autoturism pe str. Sold. Erou Nicolae Arhip din Ploieşti, I. Iulia a accidentat un minor care se angajase în traversarea strazii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Minorul a suferit leziuni şi a fost transportat la spital, însă nu a rămas internat.

 

I. Dan a condus un autoturism pe strada Armaşi din Ploieşti şi nu respectat semnificaţia indicatorului “Oprire”. În aceste condiţii a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe drumul prioritar.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Ploieşti, nefiind necesară internarea lor.

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy