Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presă din 16 Iulie 2012

Bilanţul activităţilor întreprinse de poliţiştii prahoveni la sfârşitul acestei săptămâni

 

În acest sfârşit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, la nivelul fiecărei subunităţi teritoriale au fost organizate acţiuni la care au fost angrenaţi poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, A.E.S.P. şi intervenţie rapidă.

Acţiunile au vizat preîntâmpinarea producerii unor situaţii de tulburare a ordinii publice, comiterii unor infracţiuni cu violenţă, în special în zona unităţilor de alimentaţie publică, înregistrarea unor accidente de circulaţie pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice sau depăşiri ale limitelor legale de viteză, dar şi prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Rezultatele acestor activităţi s-au concretizat în aplicarea a 1.783 sancţiuni contravenţionale, ca de obicei principalele abateri constatate fiind în domeniul circulaţiei rutiere.

Totodată, a fost constatată comiterea a 94 de infracţiuni, şi au fost reţinute 51 permise de conducere şi 20 certificate de înmatriculare auto.

Exemple :

La data de 15.07.2012, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Măgurele, care acţiona pe DJ100M, pe raza com. Surani, sat Surani, l-a depistat pe R. Nicolae, din localitate, care conducea un autoturism în direcția Șoimari – Cărbunești.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Poliţiştii din Buşteni l-au depistat ieri pe S. MARIUS din com. Cornetu, judetul Ilfov, care conducea un autoturism pe DN!..

Deoarece acesta emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest acesta indicând valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauza au fost întocmite acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”

Rezultate obţinute de poliţiştii ploieşteni în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi.

 

În urma acţiunilor desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

– sancţiuni aplicate pentru cerşetorie ( inclusiv „parbrizari” ) = 29

– sancţiuni aplicate pentru practicarea prostituţiei = 8

– sancţiuni aplicate comercianţílor ambulanţi = 25

– sancţiuni aplicate la căruţaşi = 16

– total sancţiuni aplicate = 334, în valoare de 73.110 lei

– valoare bunuri confiscate = 780 lei

În această perioadă, Biroul Rutier Ploieşti a organizat şi executat 6 acţiuni pe raza municipiului, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente, după cum urmează :

– 3 acţiuni având drept scop identificarea conducătorilor auto care încalcă regimului legal de viteză, ocazie cu care s-au constatat următoarele:

– 3 acţiuni având drept scop depistarea conducătorilor auto care consumă băuturi alcoolice , ocazie cu care s-au constatat următoarele:

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale şi a fost constatată comiterea a două infracţiuni, totodată fiind reţinute 2 permise de conducere auto.

Poliţişti din cadrul Sectiei nr.7 Politie Rurala Cocorastii Colt au depistat un autoturism furat din data de 29.03.2012 din Bucuresti

La data de 14.07.2012, poliţişti din cadrul Sectiei nr.7 Politie Rurala Cocorastii Colt, in timp ce acţionau pe raza com. Tinosu, sat Pisculesti, au depistat un autoturism, ce parea abandonat pe marginea drumului judetean 101.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca autoturismul figureaza furat din data de 29.03.2012 din Bucuresti şi face obiectul unui dosar penal

Autoturismul a fost ridicat de la fata locului si predat societatii de leasing.

Un bărbat din Ploieşti a produs un accident de circulaţie şi a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor

Poliţiştii rutieri din Ploieşti au fost sesizaţi despre un accident rutier pe Bld.Republicii din mun Ploieşti, victimă fiind I. GABRIEL, iar conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducatorul auto in persoana lui T. DRAGOS din Ploiesti.

În cauză se efectueaza cercetari sub aspectul savarsiri infractiunii de parasirea locului produceri accidentului fara incuvintarea organelor de politie .

O patrulă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din cadrul Sectiei nr. 1 Politie şi un jandarm a depistat un barbat care sustragea materiale feroase dintr-o clădire.

La data de 14.07.2012 patrula de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din cadrul Sectiei nr. 1 Politie şi un jandarm a depistat un barbat de aproximativ 45 de ani care sustragea materiale feroase dintr-o clădire.

Barbatul in cauza avea asupra sa un tirnacop, un ciocan, un bonfaier si o surubelnita..

S-a procedat la identificarea persoanei depistate stabilind ca se numeste R. Raimond domiciliat in Ploiesti.

Acestuia i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Cercetarile sunt continuate de lucratori din cadrul sectiei nr.1 Politie, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestuia.

Un tânăr de 20 ani din Bucuresti e suspectat că furat dintr-un magazin din Sinaia o sticla de whisky

La data de 14.07.2012, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni l-au identificat pe R. Andrei de 20 ani din Bucuresti, care a furat dintr-un magazin o sticla de whisky.

R. Andrei a fost condus la sediul Politiei Statiunii Busteni unde a fost audiat cu privire la cele intamplate.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de furt calificat

  • Amenzi în valoare de 12 000 lei

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă acţiunile organizate în vederea protejării populaţiei împotriva activitatilor comerciale ilicite

Astfel, sâmbătă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat în Piaţa Halele Centrale din Ploieşti constatând că mai multi agenti economici desfasoara activitati de comert cu legume – fructe fara respectarea legislatiei in vigoare.

Oamenii legii au constatat diferenţe cantitativ-valorice între stocurile scriptice şi cele faptice.

Pentru neregulile constate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.500 lei;

Totodată, au fost confiscate 206 kg legume, din care 21 kg banane, 18 kg vinete, 60 kg. rosii, 20 ardei gras, 42 ardei capia si 45 kg mere, în valoare totală de 682,50 lei:

•Duminică, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat în Piaţa Malu Rosu din Ploiesti, unde au constatat diferenţe cantitativ-valorice între stocurile scriptice şi cele faptice

Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.500 lei şi au fost confiscate 100 Kg rosii, în valoare totală de 450 lei.

  • Poliţiştii Secţiei 2 au depistat doi ploieşteni care au furat porţile de acces aşe unui imobil pentru a le vinde la fier vechi

În ziua de 13.07.2012, poliţiştii Secţiei nr. 2 Ploieşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către B. Marian, cu privire la faptul că la intersecţia str. Ghe. Gr. Cantacuzino cu str. Constantin Milea, trei tineri au sustras porţile de acces ale unui imobil.

În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică, care i-a identificat pe cei trei tineri. Procedând la legitimarea acestora s-a constatat faptul că aceştia sunt: C. Florin, N. Petre, I. Vladimir, toţi domiciliaţi în Ploieşti.

Din verificări a rezultat că aceştia au sustras porţile metalice pentru a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.

Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

  • În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Vălenii de Munte l-au depistat pe principalul suspect al unei tâlhării

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Vălenii de Munte l-au depistat pe principalul suspect al unei tâlhării. Este vorba despre G. Marius, din com. Gura Vitioarei.

Acesta a fost reţinut pentru săvârşirea infracíunii de tâlhărie. Ulterior a fost prezentat Judecătoriei Vălenii de Munte cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa de judecată în urma studierii materialului probator a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi pentru o perioadă de 29 zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

•Dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de ”violare de domiciliu”

La data de 13.07.2012, Dispeceratul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti a fost sesizat prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că în curtea imobilului său se află o persoană necunoscută.

La faţa locului s-a deplasat patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia nr. 3 Poliţie.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a constatat că femeia este O. Elena din Ploieşti.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”violare de domiciliu” prev. şi ped. de 192 C. p.,

Cercetările sînt continuate de lucrătorii Secţiei nr. 3 Poliţie în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

•   Doi bărbaţi din Bărcăneşti au fost depistaţi în timp ce transportau cu un atelaj hipo material feros furat si se deplasau catre un centru de colectare fier vechi

În ziua de 13.07.2012, in jurul orelor 17.15, lucratorii din cadrul Sectiei nr. 9 Puchenii Mari au fost sesizati prin SNUAU 112, de catre M. Georgiana, din Barcanesti, despre faptul ca doi bărbaţi au sustras material feros.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificaţi cei doi suspecţi. Este vorba despre S. Vasile si M. Florin, ambii din Barcanesti, care transportau cu un

atelaj hipo material feros sustras si se deplasau catre un centru de colectare fier vechi din localitate.

În cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Cercetarile vor fi continuate de catre lucratorii Sectiei nr. 9 Puchenii Mari in vederea stabilirii tuturor aspectelor infractionale, urmand ca la definitivarea acestora dosarul penal privind pe cei doi faptuitori sa fie inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti cu propunere legala.

•   Electrocutat la furat

La data de 13.07.2012, Poliţia oraşului Boldeşti Scăeni a fost sesizată de către dispeceratul SNUAU 112, cu privire la faptul că E. Valentin, din oraşul Boldeşti Scăeni s-a electrocutat şi a solicitat ambulanţa.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că E. Valentin, împreună cu cumnatul său, B. Viorel au plecat de la domiciliu cu atelajul hipo al familiei şi s-au deplasat în cartierul Balaca din Boldeşti Scăeni, pe un câmp.

Ajungând în zona bărbatul s-a urcat pe o grămadă de cărămizi şi resturi de beton de la baza unui stâlp de beton, ce susţine o consolă metalică a separatoarelor electrice şi a apucat cu mâna un cablu electric în funcţiune, în scopul de a-l sustrage, moment în care a fost electrocutat şi aruncat la pământ.

La faţa locului s-a prezentat un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Prahova, care i-a acordat primele îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infractiunii de tentativă de furt

•    În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale a fost arestat principalul suspect a cinci spargeri de locuinţe

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat principalul suspect al mai multor furturi din locuinţe. Este vorba despre L. Eugen, din Breaza.

Poliţiştii au axtins cercetările şi, în urma probelor administrate şi a percheziţiei domiciliară efectuată la locuinţa acestuia, activităţi desfăşurate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în sarcina acestuia au fost reţinute săvârşirea a 5 furturi din locuinţe.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că acesta pătrundea în locuinţe prin forţarea geamului de la baia apartamentului situat pe palierul de trecere dintre scările a două blocuri.

Suspectul a fost depistat şi condus la sediul Poliţiei.

Faţă de L. Eugen s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.

În urma analizării materialului probator, Judecătoria Ploieşti a emis pe numele lui L. Eugen mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetările vor fi continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

  • O ploieşteancă a sesizat Poliţia despre faptul ca bunicul sau de 80 ani a a ingurgitat mai multe medicamente

În ziua de 15.07.2012, prin sistemul de urgenta 112, D. Elena din Ploiesti a sesizat faptul ca bunicul sau R. Constantin de 80 ani a a ingurgitat mai multe medicamente.

In baza sesizarii s-a constituit echipa operativa, care s-a deplasat la fata locului, unde un echipaj al ambulantei acorda ingrijiri medicale, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca bătrânul este suferind de astm si artrita si imobilizat la pat de aproximativ 20 de ani a ingurgitat in mod voluntar un 50 pastile pe care le avea in camera sa.

In urma investigatiilor medicale, s-a stabilit diagnosticul de « ingestie acuta medicamentoasa », R. Constantin a fost stabilizat si a ramas internat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, fiind in afara oricarui pericol.

•Eveniment rutier

La data de 15.07.2012, între orele 10.00 – 16.00. în Urlați, s-a desfășurat concursul ciclistic mountain bike ”Maratonul Vinului”, activitate la care au participat circa 500 de concurenți din toată ţara și aproximativ 100 de spectatori.

Concursul s-a desfaşurat pe traseul or. Urlaţi-com. Gornet-com. Ceptura şi retur.

În jurul orei 11.00, Poliția Urlați a fost sesizată cu privire la faptul că pe traseul cursei, pe un deal din com. Ceptura, un concurent se află în stare de inconștiență.

Concurentul a fost identificat în persoana lui E. BOGDAN, de 49 ani, din mun. București. Acesta a fost recuperat de pe traseu de organizatori și transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut de pe bicicletă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy