Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presă din 05 septembrie 2012

Nr. 132420 din 5 Septembrie 2012

O femeie urmărită internaţional a fost depistată ieri de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale

Urmare a unei solicitări din partea autorităţilor judiciare din Spania şi unui mandat european de arestare, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au depistat-o pe N. Oana, din Boldeşti-Scăeni.

Aceasta este suspectată că în perioada iunie 2011 – iulie 2012 a comis infracţiunea de instigare la prostituţie, pe teritoriul Spaniei.

Femeia, urmărită internaţional, a fost reţinută ieri de poliţişti şi ulterior arestată, urmând a se dispune asupra extrădării ei către autorităţile judiciare din Spania.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat ieri o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii neregulilor din domeniul organizării şi exploatării jocurilor de noroc.

Activităţile de control au vizat cinci puncte de lucru din municipiul Ploieşti aparţinând mai multor operatori în domeniu.

Pe timpul acţiunii a fost constatată comiterea unei infracţiuni şi a trei fapte de natură contravenţională. Pentru faptele de natură contravenţională au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 3.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsuri de remediere a neregulilor constatate, urmând a fi efectuate verificări de specialitate de către Gărda Financiară Prahova.

O femeie din Ploieşti a reclamat ieri poliţiştilor Secţiei 4 faptul că în curtea imobilului unde locuieşte a pătruns o persoană necunoscută.

La faţa locului a fost depistat un suspect, care la vederea poliţiştilor a abandonat un sac de rafie în care se aflau obiecte metalice şi a încercat să fugă.

El a fost prins şi imobilizat, ocazie cu care i-a fost stabilită şi identitatea: B. Aurel, în vârstă de 45 de ani, din comuna Bărcăneşti.

Din cercetări a rezultat că suspectul pătrunsese în curtea respectivă, de unde a sustras bunurile metalice cu intenţia de a le comercializa la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Furturi de “sezon”

 

În satul Tătărani au fost depistaţi ieri doi bărbaţi care sustrăgeau porumb de pe o proprietate privată.

Cei doi suspecţi aveau asupra lor câte un sac cu porumb, sustras din cultura respectivă.

Poliţiştii Postului de Poliţie Valea Calugarească au depistat în flagrant patru persoane care se deplasau cu două căruţe pe un drum comunal şi aveau asupra lor o cantitate de porumb a cărei provenienţă nu a putut fi justificată.

Cei trei aveau asupra lor cantitatea de 350 kg porumb sustras din cultura respectivă.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Delict silvic

Trei suspecţi au fost depistaţi ieri pe strada Democraţiei din comuna Cornu în timp ce transportau material lemnos fără a avea aviz de însoţire pentru acesta.

Cantitatea de un mc. material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele trei persoane depistate au fost sancţionate contravenţional.

Bărbatul reţinut ieri pentru că era suspectat de incendierea unei locuinţe din Breaza a fost internat într-o unitate medicală de specialitate.

Întrucât este necesară examinarea medico-legală psihiatrică pentru a se constata dacă suspectul a comis infracţiunea cu discernământ, acesta a fost internat într-o unitate medicală de specialitate.

 

Informaţii de background:

 

Un bărbat din Breaza a fost reţinut preventiv, el fiind suspectat că a incendiat o locuinţă.

 

În noaptea de 2.09.2012, la o locuinţă din Breaza a izbucnit un incendiu, iar din cercetări a rezultat că focul a fost provocat de autori necunoscuţi, prin folosirea unor substanţe inflamabile.

Poliţiştii au reuşit la scurt timp să-l identifice pe N. Ncolae, de 43 de ani, din Breaza, suspectat de comiterea faptei, care a fost depistat şi reţinut preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

El urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiuni organizate ieri în domeniul circulaţiei rutiere

În cursul zilei de ieri, la nivelul mai multor subunităţi de poliţie au fost organizate acţiuni în vederea disciplinizării participanţilor la trafic şi reducerii  gradului de victimizare prin accidente rutiere.

Astfel de acţiuni au fost organizate la Breaza, Plopeni, Apostolache şi Slănic, pentru neregulile constatate fiind aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 40.000 lei.

Totodată  a fost constatată săvârşirea a 3 infracţiuni, iar ca măsuri complementare au fost reţinute 4 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare auto.

Arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie

La data de 03.09.2012 Poliţia oraşului Urlaţi a fost sesizată prin S.N.U.A.U. „112” despre faptul că o femeie a fost agresată pe stradă de un tânăr necunoscut, care a deposedat-o de geantă.

Echipa operativă care a demarat cercetările a reuşit ca în scurt timp să-l identifice şi depisteze pe suspect, de la acesta fiind recuperată geanta sustrasă.

Suspectul o acostase pe femeie sub pretextul obţinerii unor informaţii, după care a trântit-o la pământ şi a deposedat-o de o geanta în care avea mai multe bunuri, bani şi un telefon mobil.

B. Ionuţ a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Infracţiuni rutiere

Pe raza comunei Tinosu a fost depistat C. Zoro, care conducea un autoturism pe drumul judetean 101 G, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză  afost întocmit dosar penal conform prevederilor legislaţiei rutiere.

Ieri, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza a observat în trafic  un autoturism care avea un mers sinuos.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, testarea cu aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, totodată fiindu-i întocmit dosar penal.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Talea au oprit pe raza comunei trei ATV-uri care se deplasau pe D.J. 206.

Cu ocazia controlului, a fost constatat faptul că cele trei ATV-uri nu sunt înmatriculate în circulaţie, motiv pentru care conducătorilor acestora le-au fost întocmite dosare penale.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy