Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presă 29 Februarie 2012

Urmărit naţional depistat ieri de poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti

Poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti l-au depistat ieri pe G. Dorel, în vârstă de 32 de ani, din municipiu, pe numele căruia fusese emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era urmărit naţional, întrucât fusese condamnat la executarea unei pedepse de patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

•  Material lemnos transportat fără documente legale de însoţire

Pe raza localităţii Valea Călugărească, a fost oprită ieri pentru control o autoutilitară care circula pe D.N. 1 B şi în care era transportată cantitatea de 1 mc material lemnos.

Conducătorul auto nu aputut prezenta documente însoţitoare pentru materialul lemnos transportat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţioal, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

•  Acţiune organizată de Biroul Rutier Ploieşti

Poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat ieri o acţiune pe raza municipiului, în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi identificarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat săvârşirea unei infracţiuni, şi au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale, după cum urmează:

– pentru neacordare prioritate pietoni = 6

– pentru nerespectarea culorii roşu a semaforului electric = 2

– pietoni sancţionaţi = 12

– alte abateri = 40

Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare auto.

• Cadavrul unui produs de concepţie găsit într-o fântână din comuna Poseşti

La data de 28.02.2012, ora 16.30, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a fost sesizat prin S.N.U.A.U. “112” despre faptul că într-o fântână din comuna Poseşti, sat Valea Plopului, se află cadavrul unui produs de concepţie.

În baza sesizării la faţa locului s-a deplasat echipă operativă formată din poliţişti şi medic legist, coordonată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Din primele cercetări, a rezultat că la adresa respectivă se află construită o casă, locuită temporar de proprietar, iar într-o fântână din livada casei se observă cadavrul unui produs de concepţie.

Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi echipe de intervenţie din cadrul I.S.U., care au scos cadavrul la suprafaţă. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la sediul S.M.L. în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei morţii.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs decesul, precum şi a luării măsurilor legale.

•  A ghicit viitor, dar nu a reuşit să ghicească şi că va fi prinsă de Poliţie

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti au identificat principalul suspect în cazul comiterii a trei infracţiuni de înşelăciune. Este vorba despre Ş. Luminiţa de 30 ani, din comuna Floreşti.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că sub pretextul ghicirii viitorului, femeia deposeda părţile vătămate de bijuterii sau sume de bani. Astfel, C. Maria a fost deposedată de bijuterii din aur în valoare de 250 lei, S. Cristina, a fost deposedată de bijuterii din aur şi suma de 800 lei, iar H. Roxana a fost deposedată de bijuterii din aur, în valoare de 600 lei.

Poliţiştii au efectuate activităţi de căutare a suspectei în judeţele Prahova, Ilfov şi Galaţi. Extinzând cercetările, au aflat că aceasta intenţionează să părăsească teritoriul României, şi au dat-o în consemn la toate punctele de trecere a frontierei.

Ieri, Ş. Luminiţa a fost depistată în aeroport, în timp ce încerca să părăsească România, cu destinaţia Portugalia. Suspecta a fost preluată de o escortă şi condusă la sediul Poliţiei pentru cercetări, faţă de ea fiind luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 ore.

În cursul acestei zile, Ş. Luminiţa urmează să fie prezentată Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

•  Infracţiuni şi evenimente rutiere

În timp ce conducea un autoturism pe banda 1 a D.N. 1, W. Adrian a oprit brusc pe partea dreaptă a sensului de mers pe care rula, invocând apariţia unei defecţiuni tehnice la bordul autovehiculului. În aceste împrejurări a fost lovit din spate de un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor cu semiremorcă care circula în aceeaşi direcţie de mers.

Din primele cercetări, rezultă că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul ansamblului de vehicule, care nu a păstrat în timpul conducerii o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care rula în faţa lui.

C. Valeriu conducea ieri un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân din Ploieşti, împrejurare în care a accidentat o minoră care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezlultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

•  Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Ploieşti a oprit pentru control un autoturism care circula ieri pe strada Vlad Ţepeş, şi avea montate plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu.

Din verificările efectuate a rezultat că autoturismul nu mai este înmatriculat în circulaţie din luna Noiembrie 2011, motiv pentru care conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal conform prevederilor legislaţiei rutiere.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy