Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presă 23 Februarie 2012

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri

 

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 419 sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 21 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor rutieri din Ploieşti au vizat atât combaterea neregulilor privind transportul de mărfuri şi persoane dar şi identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor, trecerea la nivel cu calea ferată şi a celor care depăşesc coloana de autovehicule în zona trecereii la nivel cu calea ferată.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii ploieşteni au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 17 permise de conducere

Totodată, au fost întocmite două dosare penale.

Poliţiştii din Câmpina l-au depistat pe S. Daniel, de 41 de ani, din Telega, care conducea un autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală (0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii din Slănic l-au depistat pe A. Constantin, din Vărbilău care, de asemenea, conducea un autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală (0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat)

•         Furt de arbori din speciile carpen şi stejar

Poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice au acţionat ieri în zona fondului forestier situat pe raza comunei Bălţeşti, împreună cu pădurari din Vălenii de Munte.

Astfel, în punctul Bălţeasca, poliţiştii au prins în flagrant trei persoane care tăiaseră fără drept şi sustrăseseră mai mulţi arbori din speciile carpen şi stejar

Poliţiştii i-au identificat, stabilind că este vorba despre V. Alexandru, de 60 ani, din Bălţeşti, N. Constantin, de 39 ani şi Z. Constantin, de 31 ani, toţi din Bălţeşti.

Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodie pădurarului din cadrul O.S. Vălenii de Munte.

De asemenea, au fost confiscate cele trei topoare şi joagărul folosit la comiterea contravenţiilor.

•     Pompă de alimentare cu apă transportată într-un sac din rafie

În seara zilei de 22.02.2012, în jurul orei 23, poliţişti din Cornu, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în comuna Telega au depistat un bărbat ce transporta un sac din rafie voluminos.

Poliţiştii l-au identificat stabilind că este vorba despre M. Ion din comuna Telega.

Verificând interiorul sacului, s-a constatat că M. Ion transporta o pompă de alimentare cu apă, a cărei provenienţă nu a putut-o justifica, iar ulterior s-a stabilit că aceasta fusese sustrasă dintr-o anexă a unei locuinţei de vacanţă situată în comuna Telega

Lui M. Ion i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

•   Furtul unor materiale de construcţii în valoare de 15 000 lei

Poliţiştii din Apostolache au fost sesizaţi despre furtul din magazia anexă a locuinţei lui I. Petre, din comuna Gornet-Cricov, a 4 role de cablu electric din cupru în lungime de circa 100 m fiecare, mai multe role din tablă de cupru, prize şi întrerupătoare electrice, un tablou de siguranţe electrice, o galeată de vopsea lavabilă în cantitate de 15 litri, precum şi alte piese din metal, prejudiciul declarat de partea vătămată fiind în suma de 15.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, au fost depistaţi principalii suspecţi. Este vorba despre V. DORINEL şi M. CĂTĂLIN, ambii din Gornet-Cricov.

V. Dorinel a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, iar Judecătoria Ploieşti a admis propunerea şi a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă.

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy