Take a fresh look at your lifestyle.

Buletin de presă 02.02.2012

Nr. 132057 din 2 Februarie 2012

Ploieştean suspectat de comiterea infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav – Update

În urma efectuării unei expertize psihiatrice asupra lui D. Gheorghe, de 45 de ani, din Ploieşti, a fost stabilit faptul că acesta are discernământ abolit.

În aceste condiţii, instanţa de judecată a dispus provizoriu măsura de siguranţă a internării medicale a acestuia într-o unitate medicală de specialitate, până la definitivarea cercetărilor.

Informaţii de background:

La data de 25.01.2012, în jurul orei 14.20, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că Serviciul de Ambulanţă Ploieşti a fost solicitat să elibereze un certificat constatator al decesului unei femei în vârstă de 78 de ani, din Ploieşti, împrejurare în care a fost constatat faptul că aceasta prezenta pe corp şi membre semne de violenţă specifice unei agresiuni.

La domiciliul decedatei s-a deplasat o echipă operativă, care a stabilit din primele cercetări, faptul că anterior, persoana decedată fusese observată în timp ce avea discuţii contradictorii cu fiul ei în vârstă de 45 de ani, care o agresa fizic uneori.

În urma examinării preliminare a cadavrului de către medicul legist, s-a constatat că prezintă multiple leziuni, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

În urma efectuării necropsiei s-a constatat că moartea femeii a fost violentă, primele cercetări indicându-l ca suspect pe fiul decedatei.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a apreciat că în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, motiv pentru care a fost luată măsura internării suspectului într-o unitate medicală de specialitate, unde va fi expertizat neuropsihiatric, procedură obligatorie în cazul comiterii unei astfel de infracţiuni.

•  Cercetat penal pentru evaziune fiscală cu produse petroliere

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează penal administratorul unei societăţi comerciale ploieştene, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că acesta, în calitate de administrator al societăţii comerciale respective, a efectuat operaţiuni comerciale cu produse petroliere şi a obţinut venituri pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile şi nici nu le-a declarat organelor fiscale, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prin aceste fapte, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 283.000 lei .

•  Condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

La data de 1.02.2012, lucrătorii Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti, l-au depistat pe M. Leonardo, de 36 ani, din Ploieşti, care era urmărit la nivel naţional.

Tribunalul Ilfov emisese pe numele lui un mandat de arestare preventivă, prin care îl condamnase la executarea unei pedeapse de un an închisoare, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

M. Leonardo a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

•  Poliţiştii municipiului Câmpina au depistat o femeie suspectată de comiterea mai multor furturi din locuinţe

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Câmpina, au depistat principalul suspect al unui furt comis la data de 1.02.2012, dintr-o locuinţă din localitate.

Suspecta este G. Maria, din Câmpina, din cercetări rezultând că aceasta mai este suspectată de comiterea unui alt furt din locuinţă.

În cauză s-a dipus măsura reţinerii suspectei pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe Lângă Judecătoria Câmpina cu propunere legală.

•  Delicte silvice constatate la Filipeştii de Pădure

La data de 1.02.2012, poliţiştii din Filipeştii de Pădure însoţiţi de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Câmpina, i-au depistat pe C. Eugen, de 31ani şi P. Bogdan, de 19 ani, ambii din comuna Filipeştii de Pădure.

Cei doi sustrăseseră din pădure doi arbori, pe care îi transportau cu două atelaje hipo.

Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional, iar materialul lemnos, în cantitate de 1,4 mc, a fost predat ocolului Silvic Câmpina.

•  Un conflict izbucnit între foşti soţi, s-a finalizat la spital, şi cu dosar penal

În ziua de 1.02.2012, în jurul orei 23.20, A. Constantina, din Ploieşti, a sesizat faptul că în timp ce se afla la domiciliul său a avut un conflict verbal cu fostul soţ, P. Gheorghe, cu care locuieşte în acelaşi imobil, conflict în urma căruia acesta a lovit-o cu o ţeavă metalică în zona capului.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă şi o autospecială din cadrul Serviciului de Ambulanţă Prahova, care a transportat-o pe femeie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru a primi îngrijiri medicale,

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate de lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Ploieşti.

•  Activităţi şi evenimente rutiere

În ziua de 01.02.2012, Biroul Rutier Ploieşti a organizat o acţiune pe raza municipiului şi comunelor arondate, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi identificarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, şi execută depăşiri neregulamentare.

Cu această ocazie, au fost controlate 93 de autovehicule, pentru neregulile constatate fiind aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, din care :

– pentru neacordare prioritate pietoni = 11

– pentru depăşiri neregulamentare = 2

– nerespectarea culorii roşu a semaforului electric = 3

– pentru nerespectarea regimului legal de viteză = 19

– alte abateri = 44

Totodată, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare auto şi au fost reţinute 16 permise de conducere, din care :

– pentru neacordare prioritate pietoni = 11

– pentru depăşiri neregulamentare = 2

– nerespectarea culorii roşu a semaforului electric = 3

•  Conducătorul unui autoturism care circula ieri pe strada Schelelor din Câmpina, a efectuat viraj dreapta şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton ce se afla în traversarea regulamentară drumului pe la marcajul pietonal şi pe culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni, accidentându-l.

•  În timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Bucureşti din Ploieşti, şi efectua manevra de mers înapoi, B. Mihăiţă nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat o minoră care aştepta autobuzul pe partea carosabilă, mai exact pe refugiul destinat opririi autobuzelor.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul producerii fără încuviinţarea organelor de poliţie. De asemenea victima a plecat către domiciliu, fiind identificată ulterior şi condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde i s-a stabilit diagnosticul „ contuzie lombară”.

În urma cercetărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi vătămare corporală.

•  Ieri după amiază, în timp ce conducea un autoturism pe str. Republicii din Breaza, P. Sorin nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a derapat şi a lovit un copac de pe marginea drumului.

În urma impactului, conducătorul auto a fost vătămat corporal uşor fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, însă nu a fost necesară internarea.

El a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,16 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

•  M. Ilarie conducea ieri o autoutilitară pe D.N. 1 pe raza localităţii Azuga, şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o altă autoutilitară care circula din sens opus.

Din accident a rezultat avarierea celor două autoutilitare şi rănirea celor doi conducători auto şi trei pasageri.

În zona producerii accidentului, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers pentru aproximativ 90 de minute.

•  La data de 01.02.2012, J. Mariana s-a prezentat la sediul Poliţiei oraşului Băicoi, care a declarat că la data de 25.01.2012, în timp ce traversa strada Republicii pe la trecerea pentru pietoni, a fost acroşată de un autoturism care circula către Plopeni.

În urma impactului, pietonul a fost trântit pe partea carosabilă, după care a discutat cu conducătorul auto, stabilind a se întâlni mai târziu pentru a se împăca, niciunul dintre ei neanunţând organele de poliţie.

Reclamanta a declarat că în ziua respectivă s-a întâlnit cu conducătorul auto, care i-a oferit o sumă de bani pentru a se împăca. Întrucât a fost nemulţumită de valoarea sumei oferite, femeia s-a prezentat la poliţie pentru a sesiza accidentul.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy