Take a fresh look at your lifestyle.

Bilanţul activităţilor desfăşurate de poliţiştii prahoveni în acest sfârşit de săptămână

Şi acest sfârşit de săptămână a fost unul plin pentru poliţiştii prahoveni care pe lângă acţiunile punctuale organizate au întreprins şi activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire şi combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, în aceste activităţi fiind angrenate forţe suplimentare.

Acţiunile au fost organizate la nivelul tuturor subunităţilor, fiind vizate cu precădere zonele în care se organizează târguri săptămânale sau sunt pretabile la comiterea de fapte antisociale.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.628 sancţiuni contravenţionale. Totodată, a fost constatată săvârşirea a 11 infracţiuni, 6 din ele fiind constatate în flagrant.

Ca de obicei, principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier, în acest sens fiind aplicate 1435 de sancţiuni contravenţionale. Totodată au fost reţinute 29 de permise de conducere şi 12 de certificate de înmatriculare auto

•  În ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

 

Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

 

În urma celor 3 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

– sancţiuni aplicate pentru cerşetorie, „parbrizari”şi prostituţie = 33

– sancţiuni comercianţi ambulanţi = 23

– căruţaşi sancţionaţi = 10

– total sancţiuni aplicate = 131, în valoare de 32.277 lei.

 

În această perioadă, efectivul Biroului de Investigaţii Criminale a organizat şi efectuat 6 acţiuni în sistem integrat, la care au participat şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti şi R.A.T.P. Ploieşti.

Scopul acţiunii l-a constituit în principal prevenirea furturilor din buzunare care se comit în mijloacele de transport în comun, precum şi prinderea în flagrant a persoanelor care săvârşesc asemenea fapte.

Totodată, s-a urmărit şi depistarea persoanelor care comit fapte antisociale în mijloacele de transport în comun sau care provoacă distrugeri mobilierului sau mijloacelor de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.500 lei, totodată fiind constatată săvârşirea a două infracţiuni.

Aceste acţiuni vor fi continuate şi în perioada următoare, în vederea creşterii gradului de sgiuranţă publică în municipiului Ploieşti.

 

 

Exemplu:

 

În zilele de 25, respectiv 30.11.2011, au fost depistaţi I. Sile şi N. Sorin, care călătoreau cu mijloace de transport în comun, fiecare având asupra lui câte un cuţit.

Celor doi le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept al unei arme albe.

 

În acelaşi interval, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi executat 4 acţiuni pe raza municipiului Ploieşti:

 

– în zona centrală s-a acţionat pentru combaterea opririlor şi staţionărilor neregulamentare, ocazie cu care s-au aplicat 25 sancţiuni contravenţionale ;

– în zona Cartierului “Mihai Bravu” şi Cartierului „Dorobanţul”, s-a acţionat pentru combaterea neregulilor comise de către conducătorii de atelaje hipo, moto/motociclete/mopede, biciclete, auto înmatriculate în alte state, transport marfă şi persoane, ocazie cu care s-au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale din care : 5 sancţiuni conducătorilor de atelaje hipo, 4 sancţiuni conducătorilor de moto/mopede,biciclete, 5 sancţiuni pentru transport marfă şi persoane;

– pentru combaterea curselor ilegale au fost organizate două acţiuni, în zona „Sala Sporturilor”, B-dul Republicii-Cartier Albert, B-dul Bucureşti şi B-dul Petrolului, ocazie cu nu au fost constatate nereguli pe această linie.

 

O atenţie aparte a fost acordată combaterii neregulilor din domeniul circulaţiei rutiere, avându-se în vedere inclusiv vehiculele cu tracţiune animală cu impact negativ asupra securităţii rutiere, care pot obstrucţiona traficului auto şi pot constitui pericol pentru participanţii la trafic.

În acest sens, pentru neregulile constatate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, totodată fiind luată măsura confiscării unui atelaj hipo.

•  Dosar penal întocmit pentru furtul mai multor unelte electrice

 

În ziua de 29.11.2011, autori necunoscuţi au sustras dintr-o anexă a unui imobil din Ploieşti, un aparat de sudură şi mai multe unelte electrice.

Ca urmare a cercetărilor întreprinse, poliţiştii au identificat principalii suspecţi de comiterea faptei, aceştia fiind M. Florin şi I. Georgian, ambii din Ploieşti.

Cei doi sunt în prezent încarceraţi în arestul preventiv al I.P.J. Prahova, fiind cercetaţi pentru mai multe fapte penale comise pe raza judeţului.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că cei doi au vândut o parte din bunurile sustrase, unui ploieştean, de unde au fost recuperate şi predate părţii vătămate.

Suspecţilor le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

•  Cercetări efectuate pentru identificarea şi depistarea unui suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de viol

 

La data de 03.12.2011, o tânără în vârstă de 22 de ani din Ploieşti a reclamat faptul că în jurul orei 17.20, în timp ce se afla într-un parc din zona de nord a municipiului, a fost acostată de un bărbat necunoscut care a încercat să o violeze.

Tânăra a reclamat că folosind forţa fizică, bărbatul a condus-o în spatele unei clădiri, unde a încercat să întreţină cu ea raporturi sexuale împotriva voinţei acesteia, însă a renunţat şi a fugit.

Înainte de a fugi, necunoscutul i-a cerut reclamantei să-i dea cerceii şi inelul, lucru care s-a şi întâmplat.

Conform relatărilor reclamantei, suspectul este un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, înalt de circa 1,80 metri, cu constituţie atletică. La momentul comiterii faptei, avea faţa parţial acoperită de obiectele vestimentare.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de viol.

 

Persoanele care pot oferi indicii care să conducă la depistrea suspectului sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă “112” sau să contacteze de îndată cea mai apropiată unitate de poliţie.

•  Doi bărbaţi din comuna Gura Vadului sunt cercetaţi pentru furtul unei pompe confecţionată din alamă

 

Poliţiştii Postului comunal Gura Vadului au fost sesizaţi în ziua de 2.12.2011, despre faptul că din magazia unei locuinţe din comună au fost sustrase mai multe bunuri.

Autori necunsocuţi forţaseră uşa de acces în magazia respectivă, iar din interior sustrăseseră o pompă de stropit din alamă.

În cercul de suspecţi au fost incluşi doi bărbaţi din comună, cercetările arătând că după ce au sustras pompa respectivă, cei doi au valorificat-o la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de libertate.

•  Acţiune de amploare organizată ieri pe D.N.1 de poliţiştii Inspectoratului Judeţean Prahova

Serviciul Rutier Prahova a organizat ieri o acţiune în vederea reducerii gradului de victimizare prin accidente rutiere pe D.N. 1, activităţile de control fiind efectuate prin instituirea unui filtru pe D.N. 1, în afara localităţii Băicoi.

Totodată, au fost vizate şi aspecte privind legalitatea desfăşurării activităţilor de transport persoane şi mărfuri, depistarea persoanelor urmărite sau care se sustrag cercetărilor, precum şi depistarea autovehiculelor furate sau care fac obiectul unor cauze penale.

La acţiune au participat 70 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigare a fraudelor, alături de specialişti din cadrul R.A.R. Prahova.

Au fost controlate 612 autovehicule şi au fost aplicate 264 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru nerespectarea regimului legal de viteză (73 şi defecţiuni tehnice (59)

Cu această ocazie au fost efectuate 262 testări alcoolscopice şi 15 testări antidrog.

Pentru neregulile constatate au fost reţinute 7 permise de conducere, 35 certificate de înmatriculare auto şi 5 seturi plăcuţe cu numere de înmatriculare, fiind constatată comiterea a două infracţiuni.

Exemple:

 

C. Valeriu a fost depistat conducând un autoturism pe D.N. 1 deşi evaea permisul de conducere suspendat.

 

C. Sorin a fost depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie.

N. Vasile a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară 21 de porci pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 600 lei de către lucrătorii D.S.V. Prahova.

 

B. Andrei a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 164 km/h, în afara localităţii Băicoi. El a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

•În ziua de 12.10.2011, Poliţia oraşului Comarnic a fost sesizată prin S.N.U.A.U. „112” cu privire la faptul că din curtea unei locuinţe a fost sustras un motor auto şi cutia de viteze provenind de la un autoturism, precum şi mai lute unelte electrice, valoarea prejudiciului fiind de 4.000 lei.

 

În urma verificărilor efectuate, au fost identificaţi M. Cosmin, în vârstă de 18 ani, şi D. Ionuţ, în vârstă de 32 ani, ambii din Comarnic, care profitând de faptul că imobilul nu este locuit, au sustras bunurile respective, o parte din ele fiind valorificate la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

Toate bunurile au fost recuperate, celor doi suspecţi fiindu-le întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 

•  Au demontat sârma de susţinere a viţei de vie, pentru a o vinde ca fier vechi

 

La data de 04.12.2011, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Ceptura i- au surprins pe G. Gabi şi T. Constantin, ambii din Mizil, care transportau cu două cărucioare, sârmă de susţinere a viţei de vie a cărei provenienţă nu o puteau justifica.

Cei doi intenţionau să valorifice sârma respectivă la un centru de colectare de fierului vechi, cercetările arătând că aceasta fusese de pe un teren privat cultivat cu viţă de vie.

Celor doi le-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

 

•  Pe fondul consumului de alcool, şi-a atacat consăteanul, lovindu-l cu ppumnii în zona feţei şi a coastelor

 

În ziua de 5.12.2011, în jurul orei 1, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, B. Alin din comuna Cocorăştii Colţ l-a agresat pe consăteanul său C. Gheorghe, lovindu-l cu pumnii în zona feţei şi a coastelor.

În urma loviturilor primite, C. Gheorghe a fost transportat la spital rămânând internat pentru a primi îngrijiri medicale.

Bărbatul lovit a declarat că îşi rezervă dreptul de a depune plângere ulterior, poliţiştii luând măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991.

•  Un bărbat din comuna Vâlcăneşti a ajuns la spital ca urmare a loviturilor de cuţit primite de la un consătean

 

În ziua de 4.12.2011, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a sesizat faptul că la această unitate spitalicească s-a prezentat S. Georgian din comuna Vâlcăneşti, care prezinta o plaga prin taiere la nivelul braţului drept şi care a declarat că a fost agresat.

Echipa operativă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a stabilit din primele cercetări faptul că în jurul orei 3.40, după ce a ieşit din discoteca din comună, S. Georgian a fost lovit fără motiv de un bărbat necunoscut, care l-a tăiat în zona falangelor mâinii drepte.

Bărbatul a fost transportat la spital, însă nu a rămas internat.

Suspectul D. Georgian, a fost identificat la scurt timp, el fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 

•  Un bărbat din comuna Aăpostolache a fost internat într-o unitate medicală de specialitate după ce şi-a lovit fratele cu toporul în cap

 

În ziua de 28.11.2011, Secţia de Poliţie Rurală nr. 1 Apostolache a fost sesizată prin sistemul “112”, de către P. Vasile din comună, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni comisă de fratele său.

La faţa locului s-a deplsat o echipă operativă complexă condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, care în urma primelor cercetări efectuate a stabilit că în timp ce se afla la domiciliu, partea vătămată a avut un conflict verbal cu fratele său, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Discuţia dintre cei doi a degenerat, iar când P. Vasile i-a solicitat fratelui său să nu mai taie din lemnele de foc aduse de el, acesta l-a lovit în cap cu un topor.

 

În urma agresiunii suferite, P. Vasile a fost internat la Spitalul Judeţean Ploieşti, medicul legist concluzionând preliminar că leziunile traumatice suferite i-au pus în pericol viaţa.

P. Constantin a fost internat într-o unitate spitalicească de specialitate pentru efectuarea unei evaluări medicale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu autorul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

 

 

•  Infracţiuni economice instrumentate de Serviciul de Investigare a Fraudelor

 

Doi bărbaţi, administratori ai mai multor societăţi comerciale, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals în înscrisuri oficiale.

În perioada noiembrie 2008 –octombrie 2009, aceştia au derulat achiziţii intracomunitare din Bulgaria de ulei comestibil şi l-au comercializat pe teritoriul României, prin ascunderea bunurilor impozabile şi fără a conduce evidenţă contabilă.

Ei au declarat nereal sediul societăţilor, ulterior cesionand în mod fictiv părţile sociale ale acestora, cauzând astfel un prejudiciu bugetului statului în sumă de aproximativ 500.000 lei.

În aceeaşi perioadă, cei doi au indus în eroare reprezentanţii a două societăţi comerciale prin prezentarea sub o identitate falsă şi a unui atestat emis pentru comerţ en gross cu băuturi alcoolice falsificat, totodată emiţând bilete la ordin fără acoperire, în valoare de aproximativ 90.000 lei.

 

 

 

 

 

 

Administratorul unei societăţi comerciale din Ploieşti, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, întrucât în perioada decembrie 2010 – mai 2011, a reţinut şi nu a virat către bugetul consolidat al statului impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, cauzând un prejudiciu în sumă de 22.348 lei .

 

•  Infracţiuni şi evenimente rutiere

 

Pe Bulevardul „Carol I” din Sinaia a fost depistat R. Horia, care conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere suspendat.

Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal.

 

•  În noaptea de 2/3.12.2011, pe D.J. 102 M, a fost depistat un autoturism înmatriculat în Franţa, care circula având sistemul de iluminare oprit.

Poliţiştii au stabilit pe timpul controlului, faptul că V. Laurenţiu, conducătorul auto, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

 

•  În ziua de 3.12.2011, o patrulă mixtă de siguranţă publică a oprit pentru control pe raza oraşului Băicoi, un autoturism condus de P. Laurenţiu din comuna Floreşti.

Conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, verificările arătând faptul că îl are suspendat din anul 2008.

Cu aceeaşi ocazie a fost depistat D. Daniel din comuna Floreşti, care conducea un autoturism înmatriculat în alt stat, deşi avea permisul de conducere suspendat.

Ambilor conducători auto le-a fost întocmit dosar penal.

 

•  A. Niculae, care conducea un autoturism pe D.N. 1, pe raza localităţii Puchenii Mari, a pierdut controlul asupra direcţiei, a intrat în coliziune cu gardul unui imobil şi s-a oprit în fara părţii carosabile.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat de conducătorul auto, acestuia fiindu-i întocmit dosar penal.

 

•  La data de 04.12.2011, un autoturism înmatriculat în alt stat a fost oprit pentru control pe D.N. 1 A, pe raza localităţii Teişani,.

Întrucât plăcuţele cu numărul de înmatriculare atestau faptul că autoturismul nu mai este înmatriculat în circulaţie, au fost efectuate verificări în urma cărora a rezultat că acesta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice, având autorizaţia de circulaţie provizorie eliberată de autorităţile din Germania expirată.

Conducătorului auto B. Florin i-au fost întocmit dosar penal.

 

•  La data de 04.12.2011, pe strada Victoriei din Azuga a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme.

Cu ocazia testarii celor doi conducatori auto implicaţi, a rezultat faptul că unul dintre ei se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul indicat de paratul etilotest fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecinţă, conducptorului auto respectiv i-a fost întocmit dsoar penal.

 

•  C. Radu a fost depistat pe strada Ghe Doja din Ploieşti în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Conducătorul auto prezenta o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

•  La data de 04.12.2011, în jurul orei 3.30, S. Claudiu conducea un autoturism pe D.J. 102 în localitatea Plopeni sat, împrejurare în care a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.

Din accident a rezultat avarierea autoturismului şi vătămarea conducătorului auto.

 

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy