Golăniile administrative ale primarului Polițeanu Laurențiu Mihai ne dau mult de furcă, pentru că acesta este inconștient și încă i se ține spatele pentru ilegalitățile pe care le comite, iar Intransigent le demonstrează cu dovezi.
Nu este singurul vinovat, ci acționează în tandem cu city managerul Ploieștiului, Sorin Dumitrașcu, care pare să rezolve conflictele din administrația pe care o conduce prin jocuri de rol, punând angajații să confecționeze castele din paie pentru a se înțelege între ei. Probabil că așa făcea și în penitenciare, unde a fost declarat incompatibil, din lăcomie după funcții, fiind în același timp și director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor și manager public (numai el știe ce rahaturi făcea în funcția asta) în cadrul Ministerului Justiției, condus de protectoarea celor doi, Monica Macovei, instruită și ea prin școlile lui George Soros.
Dar să revenim la oile noastre: Mihai Polițeanu și Sorin Dumitrașcu
Activitatea lor, în mare parte efectuată prin nerespectarea legilor, scoate în evidență o dilemă. Fără să vrem să-i jignim (pentru că faptele lor o fac suficient de bine), trebuie să observăm că, de fiecare dată când încalcă legile, primarul PLM pune consecințele în cârca ploieștenilor care l-au votat, folosind un populism grețos pentru a satisface orgolii stupide și lăudându-se cu „faptele sale de arme”.
Le luăm pe rând…
Vinerea trecută, a ocupat parcarea din spatele clădirii de sticlă a Primăriei Ploiești – poate singura dovadă de transparență a administrației locale – cu vehicule care se încadrează în categoria „MMA peste 7,5 tone”, ale noului operator de salubritate.
Ce este MMA?
Nu, nu are legătură cu sporturile de contact. MMA înseamnă Masa Maximă Autorizată și se referă la o serie de autovehicule grele, printre care:
- Camioane folosite pentru transport de mărfuri;
- Autospeciale pentru salubrizare (gunoiere);
- Autobuze și autocare mari (de regulă, cele care transportă mai mult de 30 de pasageri);
- Vehicule de transport materiale de construcții (betoniere, basculante mari);
- Utilaje grele pentru construcții (ex: trailere pentru echipamente).
Aceste vehicule sunt reglementate separat din motive obiective și bine stabilite prin lege:
- Impact asupra infrastructurii – pot deteriora drumurile și podurile.
- Siguranță rutieră – necesită mai mult spațiu pentru manevră și frânare.
- Emisii și poluare – sunt reglementate pentru a reduce impactul asupra mediului.
Gata cu partea tehnică. Să trecem la cea legală!
Golăniile administrative ale primarului și city managerului
În Municipiul Ploiești, reglementările privind accesul și circulația autovehiculelor cu MMA peste 7,5 tone sunt stabilite prin Hotărârea Consiliului Local nr. 131/2011, completată cu HCL nr. 445/2011 și ulterioarele. Aceste hotărâri definesc clar zonele cu restricții și condițiile de acces pentru vehiculele grele.
Cei doi guriști – Polițeanu și Dumitrașcu – par din ce în ce mai analfabeți funcțional în aplicarea legii. Singura explicație logică este că o fac intenționat, pentru vreun interes personal. Altfel, ar trebui să fie doar inconștienți, dacă nu proști de-a binelea.
Îmi cer scuze, dar cum altfel să explicăm ilegalitățile grosolane comise la:
- Târgul de Crăciun, unde au mascat încălcarea Legii nr. 100 din 19 mai 2016, privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, printr-un protocol, pe care ulterior l-au anulat prin altă HCL care a arătat gradul de incompetenă extrem de mare…sau de corupție
- Retragerea din ADI Deșeuri, unde au folosit drept argument HCL 624/2024, deși acesta era doar primul pas procedural
NU e o rușine să nu știi, dar să ieși public și să te bați cu cărămida în piept că ești cel mai tare din parcarea plină cu utilajele noului operator de salubritate arată multă lipsă de caracter.
Dar adevărul iese la iveală, mai devreme sau mai târziu!
Ce s-a întâmplat de fapt?
Dacă un autovehicul are MMA peste 7,5 tone, trebuie să plătească o taxă de acces de 1.000 de lei pe zi pentru a circula în municipiu între 06:00 – 22:00, conform HCL-urilor în vigoare. Ce-ai făcut, Bobiță?
Asta înseamnă că, pentru că au parcat în spatele primăriei, autovehiculele firmei Brantner Servicii Ecologice (căci despre ea este vorba) trebuiau să plătească la bugetul local în jur de 18.000 de lei, având în vedere că au fost 16-18 mașini în parcare.
Dacă au plătit – jos pălăria!
Dar având în vedere că, la 7 februarie 2025, Brantner Servicii Ecologice nu avea autorizație de mediu, este aproape sigur că nu au plătit taxa de 1.000 de lei pe zi.
De ce?
Pentru că deja s-a format o relație de iubire cu primarul Polițeanu, care i-a lăudat ca fiind „corecții corecților”. Polițeanu se comportă ca și cum a luat primăria pe persoană fizică, dar mulți dintre voi încă nu observați asta.
Dumitrașcu Sorin este omul pe care primarul îl scoate în față, sperând că impresionează pe cineva cu statura lui impozantă, atunci când vrea să impună ceva(vezi ce se întâmplă cu transportatorul public zilele acestea, cu ieșirile în stradă ale angajaților SC TCE Express SRL). Dar de discutat, cei doi nu știu s-o facă. Ei doar impun și fug de la orice discuție când li se arată străchinile în care calcă.
Va urma…