Take a fresh look at your lifestyle.

ANI nu e de la Ana Maria Pirvan, adjuncta de la ITM Prahova, ci de la Agentia Nationala de Integritate

Familia Pirvan are o oarecare notorietate in Prahova. Ne referim la cei doi soti care sunt la conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, respectiv Dragos si Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova, recte Ana Maria.  Cei doi, am putea spune oameni de afaceri, nicidecum functionari publici au stranit multe nemultumiri in randul colegilor, fara niciun impact major asupra bussines-ului pe care il desfasoara prin intermediul a doua firme: Fax Media Consulting si Dragma Consulting S.R.L. Aceste firme au fost paravanul sub care au fost atrase fonduri europene  pe proiecte de resurse umane. Adica somerii erau instruiti gratuit, pe bani europeni in conditiile in care in subordinea AJOFM Prahova se afla Centrul de Formare Profesionala, pus incet, incet pe butuci de marele director Dragos Pirvan.

Chiar daca DNA a intrat pe fir, rezultatele sunt nule sau aproape nule, avand in vedere ca Dragos Pirvan si-a dat demisia, dar tot trage sforile pe la Calinestii din Drajna, desi se pare ca aia i-au cam scos de la inima. Faptele celor doi, intrate in atentia DNA, au condus la o serie de adrese catre Agentia Nationala pentru Integritate care au scos in evidenta, inca o data, indolenta si incompetenta inspectorilor ANI, care poate fi justificata doar de un volum mare de lucru.

Astfel, una dintre sesizari, care a ajuns si la noi, atragea atentia ANI catre starea de incompatibilitate a Anei Maria Pirvan, angajata ca inspector sef adjunct la ITM Prahova, conform fisei postului. Doamna Pirvan, ruda de sange cu Hagi Tudose, a desfasurat presupuse activitati didactice prin intermediul celor doua firme, in cadrul cursurilor de formare profesionala finantate de UE. N-ar fi o problema prea mare, in afara starii de incompatibilitate, decat aceea ca activitatea didactica a fost desfasurata in timpul celor 8 ore de program. Deh, noi ne facem ca muncim, statul se face ca ne plateste.

Iata ce spune Legea 161/2003, art. 96 alin. 1:

Incompatibilităţi privind funcţionarii publici

Art. 96

(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

De retinut este faptul ca in raspunsul ANI sunt mari inadvertente, mari confuzii care sunt jenanjte pentru un funcionar din cadrul acestei institutii. Una dintre acestea ar fi faptul ca Ana Maria Pirvan nu este inspector sef al ITM Prahova, ci Inspector sef adjunct, conform fisei postului.

O alta confuzie, probabil, facuta de ANI cu scopul de  a masca stupiditatea raspunsului sau reaua intentie, este legata de atributiile Anei Maria Pirvan, respectiv : elaboreaza proiectului programului cadru de actiuni propriu…elaboreaza propuneri privind planul anual de control…organizeaza, coordoneaza, indruma si raspunde de activitatea de control relatii de munca”. Eh, inspectorul de integritate care semneaza raspunsul la sesizare retine ca atributii : „ evidenta angajatori, inregistrari contracte de munca, completari si certificari carnete de munca”.

Daca inspectorul de integritate ar fi retinut corect atributiile stipulate clar in fisa postului Anei Marfia Pirvan, atunci starea de incompatibilitate consfintita de art. 96 alin 1 din Legea 161/2003 ar fi fost mai mult decat evidenta. Din pacate, ANI a gasit o portita ca sa o faca scapata pe Ana Maria Pirvan, fapt care ne poate duce cu gandul ca oamenii astia si-au tesat o panza relationala de protectie, in timpul anilor in care au ocupat functiile cu pricina.

Asteptam raspunsul din partea ANI la cea de-a doua sesizare, iar apoi vi-l vom aduce la cunostinta.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy