Take a fresh look at your lifestyle.

Alionte Mihai, primarul din Podenii Noi- un comunist de moda noua, care crede ca localitatea este a lui

Modul in care unul dintre primarii judetului Prahova, respectiv cel din Podenii Noi, Alionte Mihai intelege sa isi exercite functia fata de cetatenii din localitatea pe care o conduce, lasa mult de dorit. Acesta lasa impresia ca primaria este mosia sa si atribuie terenuri sau nu, dupa bunul plac, ori demoleaza sau aproba constructii in functie de criterii doar de el stiute, fara a urmari linia legii.

Astfel, vorbim aici ai despre un teren si o cladire care apartin unei doamne, pe numele dumneai Hazaparu Ioana Claudia, fosta profesoara universitara, care locuieste in Bucuresti, dar detin(a) un teren cu titlu de proprietate nr. 206983/25.06.2010 si a unei Hotarari judecatoresti definitive nr. 15003/11.11.2013 a judecatoriei Ploiesti. Terenul cu pricina reprezinta o suprafata de aproape un hectar de pasune si circa 200 de metri patrati de cladire in suprafata utila. Aceste teren a creat conflicte intre primarul Alionte Mihai si un cumparator si un vanzator de buna credinta. Vanzatorul, respectiv doamna profesoara impreuna cu Neagu Suzana, sora sa si cumparatorul, adica Apostolescu Mircea, care au convenit in data de 24.01.2012 sa tranzactioneze suprafata de 9593 mp de pasune, situata in Podenii Noi, punctul Pacaloaia( Tarlaua 9, Parcelele 99/18, 99/181, 99/8/1).

Acesti oameni, de buna credinta fiind, au cazut de acord sa faca aceasta tranzactie, dar un individ pe numele lui Alionte Mihai, aflat in functia de primar, se opune cu vehementa de cand a ocupat functia, in anul 2012, anul vanzarii- cumpararii.

Avand semnata chitanta mentionata mai sus si inregistrata la primaria Podenii Noi, Apostolescu Mircea a solicitat catre primaria condusa la acel moment de fostul primar Margarit Catalin, o autorizatie de construire pe terenul al carui proprietar a devenit. Ulterior acestei solicitari, a primit autorizatiile cu nr. 47/23.07.2010 si 16/ 25.05.2012.

Primul abuz al primarului Alionte Mihai

Toate bune si frumoase, pana cand, din greseala, Apostostolescu Mircea a pierdut autorizatiile de construire in original, dar pana la momentul pierderii acestora, apucase sa construiasca grajdurile si locuinta de serviciu pentru cei care lucrau la stana sa.

Se pare ca Alionte a pus ochii pe stana deja edificata pe pasunea achizitionata anterior si, dorind sa intre in posesia ei, a inceput sicanele fata de Apostolescu. Practic, a dorit sa o achizitoneze de la Hazaparu Iulia Claudia facandu-i acesteia o propunere in una dintre discutii, care a fost refuzata elegant de fosta profesoara universitara.  Dorind sa consfinteasca dreptul de proprietate dobandit in baza chitantei din data de 24.01.2012 si sa parafeze contractul de vanzare cumparare, la data de 23 aprilie 2018 s-a procedat la incheierea unui antecontract(promisiune bilaterala) de vanzare-cumparare autentificat sub numarul 917 de catre notar public Meirosu Mihai Gabriel. Prin acest act notarial s-a stabilit pretul de vanzare si modalitatea de transfer a proprietatii catre Apostolescu Mircea, in sensul ca pana la 23.10.2018 se va incheia contractul de vanzare cumparare in forma autentica.  Se pare ca, avand cunostinta de acest antecontract, primarul Alionte Mihai, a solicitat sau a orchestrat aprobarea unei  Hotarari de Consiliu Local care sa permita demolarea constructiilor edificate pe terenul ce urma a fi tranzactionat printr-un act notarial. Astfel, HCL nr.26/20.07.2018 a permis primarului ca printr-un act normativ, emis de Consiliul Local, sa demoleze niste constructii aflate pe un teren privat, care benefciau  si de autorizatiile de construire emise anterior. Astfel, primul abuz pe care il consemnam este acela ca nu Consiliul Local trebuie sa aprobe demolarea unei constructii, ci primarul localitatii, conform art. 4 din Legea 50/1991, prin dispozitie. Practic, primarul da dovada de lasitate si transfera responsabilitatea care ii revine de drept unor consilieri locali pasibili de abuz in serviciu.

Avand in vedere ca primaria Podenii Noi incalca prevederile care obliga unitatea administrativ teritoriala sa promoveze pe site-ul propriu Hotararile de Consiliu Local, practic site-ul nu este functional si, mai mult, nicio hotarare nu se afla pe acest site pana in prezent, se comite un alt abuz. Iar, in baza acestui abuz, cei care doresc sa vada cum sunt motivate HCL-urile sunt in imposibilitatea de a afla ce sta la baza unei hotarari. Prin urmare, nu stim ce scrie in expunerea de motive a unei hotarari de consiliu local abuzive, care aproba o demolare ca in filmele cu prosti. Dar prosti care vor plati scump pentru ca au dat buzna pe terenul privat al unui om.

Al doilea abuz

Dupa ce s-a intrat cu forta, in baza unui act normativ abuziv, primarul s-a apucat sa preia toate bunurile aflate pe teritoriul stanei pe care o amenajase Apostolescu Mircea si sa  le depoziteze in curtea primariei fara vreun proces verbal de predare primire. Mai mult, pentru ca abuzul in serviciu sa dea in bataie de joc, Alionte Mihai ii solicita lui Apostolescu sa faca dovada ca bunurile deja insusite de catre primaria comunei sunt in proprietatea unei societati pe care Apostolescu o detine.  Vorbim aici de un buldoxecavator, grupul electrogen, precum si obiecte electrocanice. Tot in bataie de joc, dupa ce i-a demolat stana, i-a ridicat abuziv si obiectele din curte, i-a trimis spre plata cheltuielile aferente lucrarilor de demolare efectuate in baza notei de comanda din 11.09.2018, in valoare de 39.988, 19 lei. Adica si f….. si cu banii luati, pentru ca asa a vrut un primar care se crede rege pe mosia sa, nu edilul unei localitati, platit din bani publici.

Al treilea abuz

Dupa ce i s-au demolat constructiile si i s-au ridicat abuziv obiectele din curte fara proces verbal de predare primire, Apostolescu Mircea afla despre alte “grozavii” ale primarului, menite sa ii obstuctioneze dreptul de propritate asupra stanei sale.

Avand in vedere ca la data de 23.10.2018 urma sa se perfecteze actul de vanzare cumparare, antamat prin antecontractul autentificat la notar, Hazaparu Ioana Claudia si-a exprimat intentia de vanzare a terenului in cauza, printr-o notificare depusa la primaria Podenii Noi. Acesta a fost afisata afisata la sediul primariei incepand data de 26.09.2018.

“Inainte de afisare, Apostolescu Mircea s-a prezentat la sediul institutiei cu documentele necesare in vederea comunicarii de acceptare a ofertei de vanzare, insa functionarul public Tudose Elena a insistat sa lase toate documentele ce urmau a fi depuse la ea pe birou, invocand ca stie ce are de facut ca sa le inregstreze. Aceasta i-a spus lui Apostolescu ca Hazaparu va primi comunicarea in care acesta isi exprima intentia de cumparare”, ne-a spus Mihaela Radulescu, avocata lui Apostolescu Mircea.  Aceasta procedura idioata care prevede anuntarea la primarie a intentie de cumparare sau de vanzare a unui teren ar trebui anulata prin lege. Dar, deocamdata, suntem in situatia in care si vaznatorul si cumparatorul trebuie sa se prezinte la primarie sa aduca la cunostinta functionarilor faptul ca au intentia sa faca o tranzactie privata.

La data de 30.10.2018, Hazaparu Ioana Claudia primeste adresa nr. 8408/ 25.10.2018, prin care I se aduce la cunostinta ca s-au inregistrat comunicari de acceptare a ofertelor de vanzare pentru terenul extrailan pus in vanzare, in numele, ce sa vezi, al lui Alionte Mihai, “imputernicit conform HCL nr.42/24.10.2018 sa achizioneze pasunea, pentru comuna Podenii Noi”. Astfel, primarul amesteca doeniul privat cu domeniul public, facand printr-o Hotarare de Consiliu Local o nationalizare. Abuz mai mare ca acesta, putem regasi in perioada de inceput a comunismului, cand terenurile primate erau luate cu japca de noua oranduire comunista.

La momentul in care Hazaparu Ioana Claudia a primit instiintarea comunista de primarie, dar semnata de Alionte Mihai, ca primar imputernici de un consiliu localcu remiscente comuniste, biata femeie a ramas consternata. De ce? Pentru ca ea deja tranzationase terenul prin antecontract catre Apostolescu Mircea, dar fiind nevoita sa respecte procedura de afisare a intentie de vanzare-cumparare, astepta din partea acestuia confirmarea pe care primaria sa i-o trmita in scris. Mare i-a fost mirarea sa vada ca cel care doreste achizitionare terenului este primarul comunei cu care nu avuse discutii despre tranzactionarea terenului.

Astfel, la data de 06.11.2018, prin adresa nr.8660, Hazapru Ioana Claudia ii comunica primarului ca a luat act de toate sicanele si tergiversarile acestuia ce au avzut ca scop sa intre in posesia terenului sau, desi nu este parte in aceasta tranzactie. Aceasta mentioneaza explicit ca” Eu nu sunt de acord sa va vand terenul dumneavoastra!!! Atitudinea dumneavoastra o consider un abuz, o lispa de bune maniere”.

In concluzie, dupa toate abuzurile la care a fost supus Apostlescu Mircea si Hazapru Ioana Claudia de catre primarul Alionte Mihai, acesta din urma inca mai are nesimtirea de a nupune la dispoztia proprietarul autorizatia de construire pe terenul sau. Poate ca ar mai fi de mentionat, ca Apostolescu Mircea si-a adus o contributie civica la istoria localitatii, construind din banii sau un monument al Eroilor in Podenii Noi.

Sesizam pe aceasta cale Prefectura judetului Prahova pentru ca ceea ce face primarul Alionte Mihai este o serie de abuzuri la adresa unor cetateni, iar acesta trebuie tras la raspundere pentru HCL-urile abuzive de catre institutia prefectului.

Ar mai fi de mentionat faptul ca pe langa abuzurile administrative ce urmeaza a fi demonstrate si demontate, pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti se afla in curs de cercetare trei dosare penale, conexate, purtand numarul unic  5521/P/2018. Acesta are ca obiect toate abuzurile semnalate mai sus.

Pentru a afla si punctul de vedere al primarului Alionte Mihai l-am contactat telefonic si recomandandu-ma ca sunt de la publicatia Incomodph.ro, acesta mi-a spus ca nu are ce vorbi cu mine pentru ca am scris urat despre el. In conditiile in care de-abia m-am apucat sa scriu de domnia sa, ii transmit ca m-a confundat si putea sa aiba decenta sa fie atent la intrebarile care urmau. Dar a ales ce face un las mereu.  Sa fuga!

Mai jos puteti vedea documentele care atesta materialul scris in acest articol:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy