Take a fresh look at your lifestyle.

Adrian Vaida, cel mai penibil sef de institutie publica. Tot timpul isi cauta scuze, iar ambrozia creste in voie in timp ce politistii asteapta normele metodologice

Exista legi care functioneaza foarte bine si fara normele metodologice, penibilule domn Vaida

Adrian Vaida, seful politiei locale Ploiesti, este un tip cu care orice ai discuta este in zadar. In 24 iulie am depus din partea Aliantei pentru Drepturile Omului din Romania o solicitare cu nr. 1114 si din partea UAP Prahova cu nr. 1113, prin care ii aduceam la cunostinta acestuia modificarea Legii 62/2018, privind combaterea ambroziei, conform Legii 129/14 iulie 2020. Modificarea este urmatoarea si o scriem aici pentru a putea observa cu usurinta aroganta, ca sa nu spunem penibilul, pentru ca nu stim daca a fost premeditat sau chiar gandit si insusit raspunsul pe care il veti citi mai jos:

„ART. 5
Verificarea şi constatarea nerespectării de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole a dispoziţiilor art. 1, precum şi aplicarea sancţiunilor potrivit prevederilor art. 3 se fac de către autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază teritorială se face controlul, prin personal împuternicit de primar, de către poliţişti locali sau de către comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu. Îndeplinirea obligaţiilor care le revin autorităţilor administraţiei publice locale se verifică de către specialişti desemnaţi de Instituţia Prefectului, care au şi competenţa de a sancţiona nerespectarea prevederilor prezentei legi.”

Vaida s-a suparat pe noi, pentru ca am cerut cercetarea sa disciplinara in urma cu doi ani deoarece nu punea in aplicare prevederile legale care erau stabilite pentru politistii locali, cu privire la combatrea ambroziei. Acelasi gen de raspuns pe care il veti citi mai jos ne-a fost dat si data trecuta, care arata o nesimtire institutionala perpetua.

Citeste : Politia locala, SGU Ploiesti si ambrozia. Cerem ca directorii care nu isi fac treaba sa fie cercetati disciplinar, acest lucru fiind un abuz in serviciu

Prin urmare, aceasta modificare aparuta in 14 iulie 2020, arata in mod explicit ca verificarea si constatarea nerespectarii de catre propretarii sau detinatorii de terenuri  de face „de către poliţişti locali sau de către comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu”.

In raspunsul semnat de Adrian Vaida, acesta mentioneaza urmatoarea scuza penibila pentru un director de institutie publica:

„Avand in vedere art. 6 din Legea 61/2018, privind combatarea ambroziei, modificata prin Legea 129/2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 621/15.07.2020, Normele Metodologice de aplicare a prezentei legi se elaboreaza de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, MInisterul Mediului si Ministerul Sanatatii in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Momentan politistii locali nu pot aplica masuri legale pentru prevenirea si combaterea ambroziei intrucat in Hotararea Guvenrului nr. 707/ 2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia nu sunt mentionati ca agenti constatatori„.

Citeste si: Urgent// Am solicitat directorului Politiei locale Ploiesti sa isi preia atributiile legate de combatarea ambroziei pentru ca nimeni sa nu mai sufere

In primul rand, Adrian Vaida se afla in eroare pentru ca in Legea 129/2020 se face mentiunea ca termenul de modificare a HG 707/2018 se modifica in 30 de zile si nu in 90 de zile, dupa cum se poate vedea mai jos:

ART. II
  În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Hotărârea Guvernului nr. 707/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, cu modificările aduse prin prezenta lege, se modifică corespunzător

In al doilea rand, o lege poate functiona si fara norme metodologice, iar cine sustine ca nu se poate inseamna ca nu are chef de munca, iar in cazul lui Adrian Vaida cam asta ar fi explicatia. Ii dau un singur exemplu: Legea 196/2018, cu privire la infiintarea , organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari functioneaza si in prezent fara norme metodologice. Ce ar trebui sa faca administratorii? Sa nu respecte legea pentru ca nu are normele metodologice penibilule domn Vaida, asa cum faci dumneata?

Din pacate, desi nu avem incredere ca actualul primar este omul caruia sa ii adresezi o solicitare de cercetare disciplinara care sa isi gaseasca o solutie corecta, dezamagindu-ne de atataea ori, vom face inca una. Nu avem incotro, sub conducerea lui Adrian Vaida, Politia LOcala este veriga slaba in mai multe domenii cu care se confrunta ploiestenii.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy