Take a fresh look at your lifestyle.

A mai cazut o stea// Marele inventator Justin Capra a murit( video cu maestrul)

Ieri, la Spitalul Judetean din Ploiesti, marele inventator roman, Justin Capra a murit. Imi cer scuze ca scriu cu o asemenea intarziere, numai ca mi-am dorit sa scriu de-abia dupa ce gaseam una dintre emisiunile in care am avut onoarea de a-l avea invitat pe acest minunat om. Intr-un final, am reusit si va pun la dispozitie aceasta emisiune pentru a vedea cine a fost omul Justin Capra, cel care in 2009 voia sa construiasca un Muzeu al Inventicii pe terenurile care au apartinut familiei sale. Voia sa lase ceva in urma sa si pentru asta nu voia decat sa fie sprijinit de catre autoritati. Adica sa I se faca dreptate. N-am sa uit niciodata modestia si genialitatea maestrului Capra, aflate intr-o simbioza perfecta. El a fost cel care inventat rucsacul zburator, pe care americanii l-au trecut pe numele lor. Mintea lui iscoditoare, mereu in cautarea perfectiunii a scos la iveala adevarate minuni, premiate la cel mai inalt nivel.

Ieri stateam de vorba cu o prietena comuna si o intrebam ce mai face Justin Capra. Imi spunea ca e slabit, dar fericit ca nu i s-a amputat piciorul, stiut fiind ca suferea de diabet. M-am bucurat sa stiu ca e bine si, apoi, seara am aflat ca a murit. Ajunsese la 82 de ani, dar sunt convins ca mai avea multe de spus, multe de inventat. Cu prilejul acelei emisiuni, pe care o puteti vedea mai jos, l-am vizitat la domiciliul sau din Filipestii de Padure, si am vazut, inca de atunci, ca acest om nu este apreciat la adevarata lui valoare, pentru cata onoare a aduc Romaniei. Ma intreb si acum ce trebuie sa faca un om in viata sa pentru a merita si primi recunostinta celor din jur, a autoritatilor romane? Mi-e teama ca nu voi afla niciodata.

Dumnezeu sa te odihneasca in pace, maestre!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy