Take a fresh look at your lifestyle.

10 Decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

În întreaga lume este sărbătorită ziua de 10 decembrie ca ziua internaţională a drepturilor omului. Cu această ocazie sunt omagiaţi cei care sunt persecutaţi şi nu se bucură de libertăţile fundamentale, precum şi cei care se ridică împotriva încălcării drepturilor omului.

 

Partidul Comunist din China îi etichetează drept duşmani ai poporului pe oamenii care gândesc moral şi liber, aceştia fiind înlăturaţi din societate, hărţuiţi, întemniţaţi sau ucişi.

 

Grupuri ale căror drepturi sunt flagrant încălcate sunt: practicanţii Falun Gong, avocaţii de drepturile omului, jurnaliştii, activiştii pentru democraţie, tibetanii, creştinii, uigurii, utilizatorii de internet (care postează comentarii care nu sunt aprobate), etc.

 

Asociaţia Română de Qi Gong Falun Dafa România organizează sâmbătă, 10 decembrie 2011 următoarele evenimente în Bucureşti pentru a informa publicul despre încălcarea flagrantă a drepturilor omului în China.

– orele 11:30 – 12:30 – apel paşnic în faţa Ambasadei Chinei

– orele 13:00 – 17:30 – Informarea publicului în faţa Magazinului Unirea (intersecţia Bd.Unirii cu I.C. Brătianu)

 

Falun Gong (sau Falun Dafa) este o practică spirituală străveche care urmează învăţături morale de nivel înalt în conformitate cu principiile adevăr, compasiune, toleranţă. Încă din 1992 această practică de autodisciplină interioară a câştigat o mare popularitate astfel încât numărul practicanţilor a întrecut cu mult numărul membrilor partidului comunist. În 1999, fostul lider comunist Jiang Zemin a pornit o campanie severă de persecuţie şi calomnie. Zeci de mii de femei, bărbaţi şi copii sunt supuşi la etichetări, bătăi, violuri, torturi inimaginabile prin peste 100 de metode de tortură, deţinuţi în închisori, în lagăre de reeducare prin muncă şi internaţi în spitale de psihiatrie (apel urgent).

 

În anul 2006 au fost dezvăluite întregii lumi ştirile înspăimântătoare privind existenţa în China a 36 de lagăre de exterminare a practicanţilor Falun Gong, unde le sunt extrase organele pe viu pentru a fi vândute pentru transplanturi, corpurile fiind apoi incinerate în crematorii pentru a se şterge urmele crimelor comise. (http://www.organharvestinvestigation.net; http://ro.clearharmony.net/articles/200609/823.html).

 

În aprilie 2011, Amnesty International a arătat în ultimul raport anual că practicanţii Falun Gong “care au refuzat să semneze o declaraţie (prin care renunţă la credinţele lor) sunt torturaţi până când cooperează; mulţi mor în detenţie sau la scurt timp după ce sunt eliberaţi”.(raport). Freedom House şi-a exprimat îngrijorarea privind campania, declarând că “Astăzi, adepţii Falun Gong sunt printre cei mai persecutaţi din China” . (comunicat de presă)

 

Personalităţi oficiale, membri ai guvernelor precum şi simplii cetăţeni de pe mapamond fac cunoscută persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong şi cer oprirea atrocităţilor.

 

MAI MULTE INFORMAŢII:

Cristina Furman Tel. 0723.147.234, Kuki Szabolcs Tel. 0746.088.218

http://apel.falundafaromania.net

Home

 

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE QI GONG

FALUN DAFA ROMÂNIA

http://ro.clearharmony.net/articles/201112/2377.html

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy