Take a fresh look at your lifestyle.

Volosevici transforma angajatii Rosal in agenti electorali amenitandu-i ca-si vor pierde locurile de munca daca nu iese el primar

Descopar cu o mare sila disperarea cu care sunt manipulati oamenii de rand de catre Andrei Volosevici si cei din subordinea lui. In ultima vreme se lucreaza psihologic asupra celor peste 400 de persoane angajate de Rosal, acesti oameni fiind amenintati si tinuti in teroare ca daca va veni Iulian Badescu primar, Rosalul va disparea si ei isi vor pierde locurile de munca. Inainte de a spune ce presupune aceasta actiune pedelista, va zic ce cred despre acest mod patetic de a infiinta un grup de agenti electorali. Sa nu uite nici Volosevici nici Badescu ca sunt si eu in cursa asta pentru primarie, chiar daca ei imi acorda sanse putine si, poate, nu ma iau in seama. Diferenta dintre mine si ei este una fundamentala. Eu nu sunt disperat sa iau functia pentru ca imi da nana la fund Mircea Cosma sau Roberta Anastase daca pierd si nu pot pot da inapoi milioanele de euro, din bugetul local, investite de oamenii de afaceri locali in campania lor. Eu vreau la primarie ca sa distrug acest sistem corupt, sa scot la lumina pe cei de buna credinta si bine pregatiti pe care politicul i-a distrus si, mai ales, pentru ca societatea civila sa devina un partener puternic Consiliului Local si primarului, care sa ajute la imbunatatirea viietii ploiestenilor din toate categoriile sociale.

Sa revenim la demersul disperat al lui Andrei Volosevici care, desi face un joc mizerabil, trebuie sa recunoastem ca este unul inteligent, din moment ce aceasta presiune creata pe angajatii Rosal, aduce de la sine 400 de agenti electorali care, la randul lor, au familii numeroase si pot constitui o baza de votanti de peste 1500 de persoane, daca nu chiar mai multi. Acestia se adauga la electoratul fidel actualului primar, pe care l-a tinut cu frimituri in ultimii patru ani. Estimez ca Andrei Volosevici, cu sau fara astfel de actiuni penibile, dar istete, are undeva la 30.000 de votanti siguri.

Ii asigur pe angajatii Rosal, pe cei care muncesc in strada, ca niciunul dintre ei nu va fi dat afara. Problema mea este cu cei din conducerea Rosal, care au emis facturi umflate catre primarie, pentru servicii inexistente. Daca organele ar respecta intocmai legile acestei tari, ar considera aceasta stire o sesizare si invoc aici Legea 67/2004 ( Art. 107 (1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.)

In alta ordine de idei, din informatiile pe care le avem, in urma cu trei zile, in cartierul Bereasca, mai precis pe str. Lautari, unde au fost puse peste 20 de afise electorale ale USL, unul dintre liderii zonei se lauda ca a primit o suma importanta de bani de la „onestul” Iulian Badescu, pentru ca cei pe care ii pastoreste sa il sustina pe acesta. Suma este destinata sa fie impartita cetatenilor de etinie roma din cartier, fiecaruia revenindu-i 25- 50 de lei. In total, se vorbeste de o suma de 50.000 de lei. Si in acest caz organele abilitate se pot sesiza potrivit aceleasi  Legi 67/2004:

Art. 109
(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Pedeapsa prevazuta la alin. (1) se aplica si persoanei care voteaza fara a avea drept de vot ori alegatorului care voteaza de mai multe ori in ziua alegerilor.
(3) Tentativa se pedepseste.

Daca ar fi sa estimam bazinul eletocral pe care se bazeaza Iulian Badescu, pe langa votantii constant fideli, se adauga cei care sunt „motivati” pana la terminarea campaniei electorale si numarul total s-ar duce undeva tot spre 30.000. In ambele cazuri nu poate fi vorba de mai mult de 40.000 dintre cei care voteaza constant, din patru in patru ani.

Asa cum spun mereu, eu mizez pe inteligenta celorlalti 110.000 de ploiesteni care pot sa ne dea tuturor o speranta acordand votul catre mine, Cristescu Eugen – Costin, PNTCD si societatii civile oneste care vine alaturi de mine. Sa nu uite, ca atat Volosevici, cat si Badescu vin din partide care de 12 ani ne-au adus in sapa de lemn, iar pentru mine, cel putin, orice ar promite cei doi este lipsit de fundament, pentru ca nu vor face altceva decat sa duca mai departe sistemul implementat de oameni ca Roberta Anastase si Mireca Cosma si oamenii de deasupra lor.

CRISTESCU Eugen- Costin

UPDATE:

Am primit pe mail urmatorul mesaj: „in dimineata asta in jurul orelor 4.00-5.00 un grup de angajati ai domnului volosevici au tapetat cu afise tot ce s-a putut (masini, garduri, usi garaje si alte locuri )incalcand legea afisajului electoral. ar trebui pana la ora asta sa fie si reclamatii la politie, facute de propietarii masinilor care s-au trezit cu masinile vandalizate . actiunea s-a intamplat pe lupeni , in zona uzinei 1 mai.”


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy