Take a fresh look at your lifestyle.

Volosevici, primarul tau si Popescu, prostul lui despre “gaura” de 8 milioane de la RATP. Pat si Patachon lovesc din nou in “De-ale Ploiestilor”

Inainte de a demonstra ca primarul Andrei Volosevici este un mincinos ordinar, alaturi de Radu Popescu, directorul RATP vreau sa fac o precizare. Refacerea stadionlui “Ilie Oana” este o adevarata capodopera, care vine sa mai bucure cateva mii de ploiesteni ce inca mai au in suflet spritul spiritul Petrolului de odinioara. Ramane ca echipa de fotbal sa se ridice la pretentiile stadionului. Cu aceasta ocazie il felicit pe Andrei Volosevici pentru ca a dus acest proiect la capat, inceput inca din vremea lui Radu Socoleanu. Ma deranjeaza, in schimb faptul ca primarul isi aroga toate meritele pentru aceasta reusita. Uita sa mentioneze in orice reclama isi face, aportul pe care l-a avut Consiliul Local, care i-a dat unda verde la orice a cerut ca sume pentru acest stadion. E jenant sa culegi tu toate laudele, ba mai mult, sa iti arogi toate meritele cand stii foarte bine ca singur nu ai fi facut nici doi bani. Ramane totusi o reusita in mandatul primarului Andrei Volosevici, pentru care merita felicitat.

Sa revenim la oile noastre, pe care le pastoreste tot Andrei Volosevici. Vorbim aici de “gaura” despre opt milioane de euro pe care RATP a omis sa le achite ca TVA la subventiile acordate catre pensionari, elevi, studenti, veterani de razboi, persoane cu handicap in perioada 2008- 2010.

Notele de fundamentare ale Curtii de Conturi Prahova, precum si constatarile facute de ANAF le gasiti mai jos in faximil. Si va veti convinge singuri ca nu imi bat gura de pomana la emisiunea INCOMOD, de mai bine de o luna. Am fost primul care am iesit in presa cu acest subiect, ce-i drept prima data doar la emisiune. Spun asta pentru ca vad ca altii isi aroga merite pentru descoperirea gaurii la RATP, desi la momentul la care am iesit eu, niciunul dintre ei nu avea habar. Se stiu ei aceia la care ma refer. Trebuia sa imi exprim si eu nemultumirea fata de lipsa de etica a colegilor din presa, mai ales ca nu e prima data cand nu citeaza nimeni sursa.

Andrei Volosevici, primarul tau, vine si scrie in De-ale Ploiestilor, un ziar personal, nicidecum pus in slujba comunitatii, ci doar a dezvoltarii cultului personal, ca “gaura” de la RATP nu este “gaura”, ci protectie sociala. Invoca HCL 107/2004, HCL 29/2007 si HCL 59/2007 in sprijinul afirmatiilor mincinoase prin care se disculpa si pe el si pe Radu Popescu.

Volosevici vrea sa spuna ca a asigurat protectia sociala a cetatenilor cu probleme, ca asta a fost principalul lui scop si ca s-a folosit de HCL-urile invocate mai sus, care la anul 2007 erau bune si nu se platea TVA la subventii, dar dupa 2008 nu au mai fost bune pentru cetateni. Adica noi am vrut sa ajutam cetatenii, oamenii nevoiasi si voi nu ne-ati lasat sa ne facem treaba, ba mai mult ne puneti in carca si opt milioane de euro.

Din informatiile pe care le avem, atat primarul cat si Radu Popescu au fost incunostiintati oficial ca onor Codul Fiscal a fost modificat prin Legea 343/2006, care nu mai permitea acordarea subventiilor fara plata TVA catre bugetul de stat. Mai mult, pe langa adresele oficiale, cei doi au purtat( sau daca nu cei doi, macar Radu Popescu) o discutie intr-un birou al Curtii de Conturi Prahova pe aceasta tema. Cu toate acestea, Pat si Patachon, recte Volosevici si Popescu au decis sa mearga mai departe cu prostia si sa castige simpatia ploiestenilor. Asta in cel mai fericit caz.

“S-a scris si s-a vorbit foarte mult si mai ales incorect despre asa-zisa “gaura” de opt milioane de euro de la RATP. In realitate nu este o “gaura”. Nu a furat nimeni banii si nu a plecat cu ei acasa”, spune primarul tau, Andrei Volosevici, sarind in apararea slugii sale Radu Popescu. Fac o paranteza si spun ca nu il stiam asa de slab pe Radu Popescu, aveam impresia ca este un luptator onest, de pe vremea cand se batea cu Calota in justitie pentru ca suferise un abuz. Pacat, lumea e intr-o continua schimbare si din nefericire nu in bine!

Revenind la fraza debitata de primarul tau, trebuie sa spunem ca este o constructie infantila, la fel ca si cel care si-a asumat-o. Nu a spus nimeni ca banii s-au furat, ci doar ca necunoasterea legii si nerespectarea ei au condus spre un prejudiciu de opt milioane de euro. Noi subliniem acest lucru pentru ca vream sa scoatem in evidenta prostul manageriat al lui Radu Popescu si implicatiile lui asupra bugetului local la care noi toti contribuim si Volosevici crede ca este al lui. Ca doar de-aia spune omu’ ca a promis stadionul si l-a facut, nu?

Suntem ingroziti de ceea se poate intampla daca instanta va decide, si are toate argumentele sa o faca, sa dea dreptate ANAF , iar RATP sa fie obligata la plata celor opt milioane de euro. Noi semnalam ca in acest caz, suma va trebui platita din bugetul local, printr-o hotarare de Consiliu Local, care sa vireze banii catre bugetul de stat. Intrebarea e: ce vina am eu, cetatean, ca Radu Popescu este incapabil sa conduca RATP, ca Volosevici a girat aceste actiuni legate de subventii? De ce trebuie sa platim noi pentru prostia si nesimtirea unora care cred ca banii publici sunt ai lor personali? Sa plateasca ei!

Pe data de 22 septembrie a avut loc “intalnirea” dintre ANAF si RATP la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Raspunsul s-a amanat pentru 6 octombrie 2011.

“Ceea ce pana in 2007 fusese corect a devenit brusc incorect in 2011”, mai spune “valorosul” tau primar. Omul se pricepe la deflectii, adica sa duca discutia principala in alt plan. Problema e, asa cum am mai spus, ca Legea 343/2006 a modifcat Codul Fiscal, prin partile lui esentiale, astfel incat TVA-ul trebuie platit la subventii. Asta nu spune primarul tau, ca legea defineste foarte clar ceea ce Pat si Patachon trebuiau sa respecte.

Iata si una dintre modificari:

Art. 137

Baza de impozitare pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii efectuate în interiorul ţării

(1) Baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată este constituită din:

a) pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii, altele decât cele prevăzute la lit. b) şi c), din tot ceea ce constituie contrapartida obţinută sau care urmează a fi obţinută de furnizor ori prestator din partea cumpărătorului, beneficiarului sau a unui terţ, inclusiv subvenţiile direct legate de preţul acestor operaţiuni;

Primarul tau isi incheie disertatia astfel: “Daca reusim sa ne pastram umorul ar trebui sa parafrazam si sa spunem nu a fost masina, ci bicicleta si nu s-a primit ci a fost furata”. Umor in forma pura la asta micu’, nu?

Daca ar fi sa inchei eu, si chiar o fac, as spune: “Prostul pana nu-i fudul, parca nu e prost destul!!!”

Mai jos aveti toate documentele necesare pentru a va convinge ca exista riscul ca manageriatul lui Radu Popescu, sub directa obladuire a primarului tau, ne poate pune in carca o suma de opt milioane de euro, cu care s-ar fi putut face alte lucruri pentru oras.

Dati click pe poze ca sa le vedeti bine…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy