Take a fresh look at your lifestyle.

Violentele din Bucuresti distrug o lupta cinstita a poporului roman. Basescu, da-ti demisia si salveaza-nede la anarhie!

Bucuresti: Manifestatia pasnica pornita din revolta fata de actuala conducere a statului, de modul arogant in care ne conduce, aducandu-ne la limita subzistentei a degenerat din cauza acelor asa-zisilor suporteri de fotbal. Datoria lor, ca si a celorlalti romani nemultumiti este sa manifeste pasnic, pentru a atrage atentia Uniunii Europene, in primul rand, asupra modului dictatorial in care este condusa Romania. Democratia nu implica obedienta, ci demnitate si respectarea regulilor de catre fiecare cetatean. Regulile sunt aceleasi si pentru un somer, dar si pentru un deputat sau chiar presedinte. Nu suntem de acord cu modul in care s-a manifestat grupul de suporteri in Piata Unirii si solidarizam cu persoanele care au manifestat pasnic in Piata Universitatii. Menirea acestor proteste spontane este aceea de a nu mai fi de acord cu politicile economice haotice, de a respinge un presedinte care a uitat de poporul sau si de a arata ca nu mai acceptam sa fim prostiti, mintiti, furati, batjocoriti in propria tara.

Violenta nu este o solutie, ci dialogul democratic intre cele doua parti, guvern si presedintie pe de o parte si societatea civila reprezentata de fiecare dintre noi, pe de alta parte. Modul in care s-au dus luptele stradale nu au nimic comun cu democratia, vandalizarea Bucurestiului nu tine de educatia noastra. Putem milita pentru drepturile noastre in mod civilizat, nu mai trebuie sa vedem vreodata ce s-a intamplat aseara in capitala. Distragerea atentiei catre acei tineri care vandalizau face parte dintr-o strategie care ofera portite de scapare presedintelui Basescu, care va forta decretarea starii de asediu, ceea ce va conduce spre o dictatura totala, in masura in care Uniunea Europeana nu se va implica.

Noi trebuie sa le aratam celor care ne-au umilit de atatia ani incoace sa suntem peste ei din toate punctele de vedere si ca singura lor solutie este demisia in bloc, de la presedinte pana la ultimul ministru si subsecretar de stat.

Instituirea unui guvern format din tehnocrati, care sa vina cu o strategie pe termen scurt, bine pusa la punct si care sa organizeze alegeri corecte, fie ele si anticipate este o prima solutie pentru a scoate tara din adancirea crizei cu care ne confruntam. Nu noi cei care strigam in strada suntem de vina pentru ce traim, pentru ca nu noi am condus tara pana acum. As vrea sa imi asum o vina, dar nu o am, nici eu si nici unul dintre cei care ies in strada pentru ca nu mai suporta umilinta si foamea la care este supus.

Dorim in continuare actiuni pasnice, fara raspunsuri la provocarile inerente, bazate pe strategii ieftine sereiste. Meritam o soarta mai buna si conducatori mai buni. Sa dea Dumnezeu sa ii gasim!

Ne dam seama ca exista temeri majore din partea guvernantilor, care sunt pasibili de orice pedeapsa penala, daca vor fi supusi unor anchete corecte. Tocmai acest lucru ii indeamna sa nu isi dea demisiile, sa nu dea dovada de demnitatea pe care fiecare dintre ei o au sau ar trebui sa o aiba. Totusi, minciuna are picioare scurte si odata si odata totul se plateste in lumea asta. Domnilor, asumati-va greselile, minciunile, furturile si dati dovada de onoare, macar in ceasul al doisprezecelea. Puterea este efemera, iar istoria nu retine monstri, decat ca exemple negative. Poate ca a venit momentuls a va analizati, sa bagati capul in pamant si sa nu mai tineti cu dintii de putere. Nu faceti decat sa va prelungiti agonia. Si pe a voastra si pe a noastra!

Intium ca prima mutare a presedintelui Basescu va fi aceea de a-l sacrifica pe Emil Boc si a-l inlocui chiar cu un guvern de tehnocrati ca sa inchida gura poporului. Nu aceasta este solutia, ci chiar demisia domniei sale, a presedintelui Camerei Deputatilor, a presedintelui Senatului si organizarea unor alegeri corecte. Nu poti merge la drum cu un om care este sub 10% incredere a populatiei.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy